Ecohout heeft bij gevel de volgende productgroepen

Gevel

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

De gevel is één van de belangrijkste elementen van een gebouw. Het beschermt het gebouw tegen de weersinvloeden en bepaalt ook de algemene uitstraling ervan. Met een houten gevel geeft u uw huis of schuur een natuurlijke uitstraling. Hierbij is materiaalkeuze erg belangrijk. Materialen die lang meegaan, hebben een relatief lage milieubelasting omdat ze onnodig grondstoffengebruik tegengaan. Ook een goede gevelbekleding draagt bij aan een duurzaam resultaat en voorkomt zo onnodige milieubelasting.

Ecohout levert enkel milieuvriendelijke en duurzame houtproducten voor gevelbekleding, hout dat van nature bestand is tegen weersinvloeden afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. De duurzaamheid van hout is onderverdeeld in 5 klassen waarin klasse 1 de hoogste duurzaamheid is. De geselecteerde houtsoorten zijn terug te vinden in duurzaamheidsklassen 1, 2 en 3 waardoor verf of verduurzamingsmiddelen niet nodig zijn.

Een houten gevelbekleding, of het (deels) voorzien van een houten structuur om een gevel extra te benadrukken, is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit zowel in de rustieke stijl waar er vooral wordt gewerkt met de houtsoort eik en lariks die het landelijke karakter benadrukken, maar ook in een strakke moderne stijl die meer een egale houtsoort (tropisch hout, thermowood of thermo ayous) of een strakker profiel vragen.

Voor elke stijl zijn er heel wat mogelijkheden in profielen gaande van planchetten, sidings, verticale of horizontale latten/planken tot enkele of dubbele blokprofielen. Deze zijn steeds beschikbaar in volgende housoorten: robinia, eik, lariks, thermowood, thermo ayous en tropisch hardhout zoals padouk, afromosia en itauba. Elke houtsoort heeft zijn eigen karakter, uitstraling, typerende eigenschappen en prijs.

Om u optimaal te adviseren in deze belangrijke keuze bent u steeds welkom in onze uitgebreide showroom waar elk van deze houtsoorten in elke gewenst profiel uitgesteld staat. Dit geeft u steeds de best mogelijke inschatting van het uiteindelijke resultaat van uw persoonlijke woning of bijgebouw.


PLAATSING
/ Planchetten steeds plaatsen met een miniem voegje van 1 à 3 mm in de V-groef. Dit is na plaatsing nagenoeg niet zichtbaar, maar zorgt ervoor dat het hout de nodige uitzettingsvoeg heeft. Als het hout in vochtige periodes vocht opneemt, zal het hout miniem uitzetten. Als de planchetten perfect in mekaar worden geplaatst, kan het gebeuren dat ze mekaar tegen mekaar beginnen duwen en ze mekaar losduwen. Hierbij kan de bevestiging met nagels losser komen te zitten.

/ De kopse kanten van de planchetten steeds laten starten of eindigen op de achterstructuur. Op de manier zitten de planken steeds 100% vast. Dit is niet nodig als er een kopse tand-groefverbinding mogelijk is. Als er een kopse tand- en groefverbinding is, moet hier geen uitzettingsvoeg voorzien worden. Hout zet immers niet uit op de kopse kant.

/ Bevestiging van het hout kan met vijzen of minibrads. Deze laatste zijn heel fijne nagels die geschoten worden met een nagelpistool. Minibrads zitten na het schieten lichtjes verzonken in het hout, waardoor slecht een minieme indruk zichtbaar is van 1 à 2 mm in het hout. Dit is dus nagenoeg onzichtbaar. Als je schiet met deze nagels, adviseren we ook steeds om het hout te lijmen met PU-lijm, siliconen- of houtlijm. Door het hout zowel te schieten als te lijmen zit het steeds 100% vast.

/ Gebruik steeds inox materiaal voor de bevestiging. Sommige houtsoorten kunnen zwarte roestvlekken geven als ze in contact komen met gewone metalen. Ook gegalvaniseerde nagels kunnen na verloop van tijd dergelijke zwarten vlekken vertonen. Dus het gebruik van inox materiaal is absoluut aanbevolen.

/ Voorzie steeds een regelwerk of achter structuur met tussenafstand van ca. 30 - 35 cm. Op die manier zitten de planchetten ca. elke 30 cm vast, waardoor ze beperkt worden in hun 'leven'.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO