Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 56,00/ stuk

Arduinen sokkel

Deze arduinen sokkels zorgen voor een mooie overgang tussen de eiken balken en de vloer/ondergrond. Sowieso laat je de eiken balken best nooit op de fundering staan, zodat ze geen vocht kunnen opzuigen of rotten. Deze arduinen sokkel maakt dat de eiken balken nooit met hun voeten in het nat staan. Deze poeren ogen niet alleen bijzonder kwalitatief maar zorgen voor een perfecte afwerking. Deze sokkels zijn voorzien van een opening in het midden die helemaal door de sokkel doorloopt. Hierin past de gegalvaniseerde buis die 5 a 10 cm in de grond/fundering/vloer wordt geplaatst. Hierop wordt dan de sokkel geplaatst. De buis zal dan nog enkel cm's boven de sokkel uitsteken. Door een klein opening te maken onderaan de (eiken) balken, past deze buis mooi in de palen. Op die manier krijg je een uiterst stevige overgang tussen fundering en verticale steunpalen. Alles zit muurvast. Arduinen sokkels: hoogte 25 cm metalen buizen: gegalvaniseerd, dia 4,2 cm

Meer informatie »

€ 35,90/ stuk

Betonpoeren

Deze betonpoeren zijn zeer geschikt om te combineren met jouw eiken, lariks- of sparrenbalken. Deze poeren zorgen namelijk voor een stijlvolle overgang tussen de grond en de constructiebalken. Het is immers altijd aangewezen om hier een tussenstuk te hanteren om contact tussen aarde en balk te vermijden. Op die manier kunnen de balken niet vochtig worden. De poeren zijn antracietkleurig en stralen kwaliteit uit. Een perfectie afwerking kan hiermee worden gegarandeerd. De poeren zijn bovenaan voorzien van een draadstang. De bedoeling is dat deze draadstang in de constructiebalk komt te zitten. De inkeping kan u hiervoor eenvoudig zelf in de balk boren. De poer zelf raden wij aan om voor vier vijfde onder de grond te plaatsen en in te betonneren. Hoogte: 580mm Draadstang: 150 mm in de poer, 150 mm boven de poer Set betonpoeren is EXCL. en bevat verstelbaar plaatje, houtdraadbouten 8 x 40 mm (2x) en moer M16 (1x)

Meer informatie »

€ 2,75

Eiken pennen

Deze eiken pennen dienen om de eiken balken onderling te verbinden met elkaar, door middel van een pen & gatverbinding. Deze worden ook gebruikt om de eiken schoren met de balken te verbinden. Gewoon even een opening doorboren door de 2 te verbinden balken, om daarna de eiken pen erdoor te slaan. Ook al wordt de pen en gat verbinding niet overal toegepast, kan je deze pennen wel plaatsen als decoratie om zo de illusie te geven van dergelijke houtverbinding. De diameter van de eiken pennen bedraagt 18mm. Deze eiken houten pennen zijn beschikbaar in lengte 18 en 24 cm voor balken van 15 en 20 cm.

Meer informatie »

€ 55,45

€ 49,90/ stuk

Eiken schoren

Deze eiken schoren worden geplaatst als dwarsverbinding tussen de eiken balken als extra stevigheid. Meestal zijn deze eiken schoren niet nodig om te plaatsen aangezien de eiken constructies, door hun bovenste horizontale verbindingen, sowieso steeds stevig in mekaar zitten. Toch ogen deze eiken schoren bijzonder charmant en kunnen ze er makkelijk als decoratieve toets tegen geplaatst worden. De fixatie kan met vijzen tegen de eiken balken. Om de vijskoppen weg te werken, kan je er dan weer deels een pen inslaan, om de mooie uitstraling te perfectioneren. Hierin hebben we 2 versies; Schoren voor plaatsing met pen- en gatverbinding Schoren voor plaatsing zonder pen- en gatverbinding Exclusief aparte eiken pennen! Lengte langste zijde: ca. 71 cm Lengte kortste zijde: ca. 45 cm Hoogte: tussen 9 en 11 cm Dikte: 6 cm

Meer informatie »

Bijgebouw Toebehoren

Voor een mooie afwerking van uw eiken constructie kan u kiezen voor enkele kleine afwerkingsmaterialen. Toch maken deze kleine details het verschil, waardoor uw bijgebouw zijn typische 'look' zal krijgen.

Eiken schoren worden niet zo zeer geplaatst als extra stabilisatie van de balken. Als de gebruikte eiken balken dik genoeg zijn, kunnen ze voldoende de overspanning uit zichzelf dragen. In dat geval kan er gewerkt worden met deze decoratieve eiken schoren. Deze schoren geven uw bijgebouw zijn mooie, landelijke uitstraling.

Deze schoren kunnen mooi vast gezet worden met eiken pennen. Door deze typische pen en gatverbinding blijft de ambachtelijke traditie en opbouw van het gebouw intact. Het gebruik van deze pennen zorgt voor een bijzonder stabiele opbouw waarbij geen vijzen of schroeven aan te pas dienen te komen. Een gat boren in de te verbinden balken, hierdoor een eiken pen slaan, en je hebt een verbinding die nooit meer loskomt.

Deze eiken pennen kunnen ook overal geplaatst worden, waar toch vijzen gebruikt zijn in de constructie. Door de vijzen diep genoeg in het hout te draaien, ontstaat een kleine opening waarin je de eiken pennen, of een klein deel ervan, erin kan plaatsen. Hierdoor wordt de illusie van de pen en gatverbinding gecreëerd.

Om te voorkomen dat de eiken palen met de voeten op een natte ondergrond komen te staan, maak je best gebruik van sokkels. Op deze sokkel heeft uw eiken paal een mooie stevige basis en deze blokkeert het opstijgen van het vocht, waardoor de eiken palen geen vocht kunnen opzuigen. Dergelijke sokkel bestaat ook in beton, maar niets kan tippen aan een natuurlijke arduinen steun voor uw eiken gebinte. Deze sokkel is voorzien van een opening binnenin, waardoor een gegalvaniseerde buis past. Deze buist vertrekt dus in de fundering, ondergrond of vloer en loopt door de sokkel, tot een klein stuk in de paal. Dit geeft de perfecte stabiliteit van uw gehele constructie.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO