Door de enorme drukte kan het zijn dat jouw levering iets later toekomt dan gewoonlijk, waarvoor onze excuses.

Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 14,95

Eiken balken fijnbezaagd - dakgebinte kwaliteit

Eiken fijnbezaagde balken. De ideale houtsoort voor al uw eiken constructies zoals bijgebouwen, aanbouw, pergola, poolhouse, overkapping,... Deze eiken balken zijn van mooie dakgebinte kwaliteit en bevatten op die manier nog steeds de landelijke en rustieke uitstraling. Beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. De afwerking is fijnbezaagd voor een mooie naturelle uitstraling. De kwaliteit van deze balken is qualité charpente. Dit is de kwaliteitsgraad tussen Q-P 1 & Q-P 2 (zie technische fiche). Hierdoor is het niet uitgesloten dat deze balken af en toe geen 4 perfecte hoeken bevatten. Wankantjes zijn dan ook toelaatbaar in deze prijsklasse. Wens je zelf aan de slag te gaan, dan heb je met deze eiken houten balken zeer duurzaam en ecologisch verantwoord constructiehout. Eik heeft origineel een goudgele kleur, maar gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd.

Meer informatie »
promo

€ 32,10

€ 29,20

Eiken balken fijnbezaagd - poolhouse kwaliteit

Wenst u zelf aan de slag te gaan met nauwkeurig afgewerkte eiken balken om een constructie te maken voor uw bijgebouw, poolhouse of hofwoning? Dan zijn onze eiken constructiebalken met poolhouse kwaliteit helemaal wat u zoekt! Dit assortiment aan balken is van uitstekende kwaliteit en bevat nagenoeg geen knopen. Alle vier de zijdes worden nauwgezet vers en recht verzaagd. Hierdoor verkrijgt u de strakke look die u wenst te creëren in combinatie met de warme uitstraling die eiken hout altijd met zich meedraagt. De afwerking van deze balken is fijnbezaagd, wat voor een zeer naturelle uitstraling zorgt. Als klant kan u deze nog zelf even opschuren om naar een optimale afwerking te streven. Echter is dit zeker geen must. Poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit van de bovenste plank. Toch is ook in deze kwaliteitsnorm het niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout bij een fijnbezaagde afwerking. Door de verse verwerking van de balken zijn kopse scheuren uitgesloten. Windscheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2 weken zagen Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat. Voor balken kan dit per stuk.

Meer informatie »
promo

€ 36,85

€ 33,50

Eiken balken geschaafd - poolhouse kwaliteit

Bent u op zoek naar mooi recht gezaagde eiken balken met een geschaafde afwerking? Dan zijn onze eiken geschaafde balken met poolhouse kwaliteit zeker het overwegen waard! Ons gamma aan geschaafde eiken balken is van een zeer goede kwaliteit. De balken zijn nagenoeg noten- of noestenvrij. De balken worden vers en nauwkeurig recht gezaagd in onze zagerij per bestelling. Op die manier kunnen we garanderen dat iedere balk een tot in de puntjes werd afgewerkt. Met een geschaafde uitstraling kiest u voor een zeer nette afwerking. De balken verkrijgen een glad oppervlak. Even opschuren is hierbij dus zeker niet meer nodig. Met deze balken behoudt u de stijlvolle en charmante look van eikenhouten maar kiest u voor een piekfijne afwerking. Poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit van de bovenste plank. Toch is ook in deze kwaliteitsnorm het niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten. Door de verse verwerking van de balken zijn kopse scheuren uitgesloten. Windscheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2 weken zagen + 1 week schaven Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten

Meer informatie »
promo

€ 15,75

€ 14,30

Eiken kepers fijnbezaagd/geschaafd - poolhouse kwaliteit

Heeft u voor de constructie van uw bijgebouw of hofwoning eiken kepers nodig van zeer goed kwaliteit? Dan zijn onze fijnbezaagde of geschaafde kepers met poolhouse kwaliteit uitermate geschikt voor uw project! Met ons ruim aanbod aan eiken kepers in twee verschillende afwerkingen, geschaafd en fijnbezaagd, kan u zeker aan de slag voor de opbouw van uw constructie. Deze kepers zijn dan ook ideaal om de dakconstructie of achterstructuur voor uw dak- of gevelbekleding in te voorzien. Met geschaafde kepers kiest u voor een nette afwerking die ideaal is wanneer de kepers nog steeds zichtbaar zijn aan de binnenkant van uw constructie. De fijnbezaagde kepers geven een iets meer naturelle look-and-feel. Poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit van de bovenste plank. Toch is ook in deze kwaliteitsnorm het niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout bij een fijnbezaagde afwerking. Door de verse verwerking van de balken zijn kopse scheuren uitgesloten. Windscheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde kepers op bestelling: ca. 2 weken zagen Geschaafde kepers op bestelling: ca. 2 weken + 1 week schaven Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat.

Meer informatie »

€ 7,75

Lariks - douglas balken

Lariks Douglas constructiehout is enorm populair door zijn grote duurzaamheid en makkelijke verwerkbaarheid. Het hout heeft origineel een zalmroze kleur die na verloop van tijd mooi gaat vergrijzen. Ideaal voor al uw buitenconstructies zoals overkapping, bijgebouw, pergola. Maar deze balken lenen zich ook tot het maken van tuintafels, zitbanken en boomstamtafels. Deze lariks, ook wel douglas balken zijn heel interessant van prijs, waardoor ze voor al uw mogelijke constructie zeker van pas kunnen komen. Beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. Deze kunnen onbehandeld gebruikt worden op voorwaarde dat er geen contact met aarde is. Deze rubriek bevat vooral vierkante balken die bruikbaar zijn als staanders of verticale palen voor uw bijgebouw. Beschikbaar met bezaagde of geschaafde afwerking. Geschaafde balken van 14*14, komen uit fijnbezaagde balken van 15*15, om de rechtheid te optimaliseren is het niet uitgesloten dat deze balken ca 13.5 a 14 cm zijn na schaven. Beschikbaarheid afhankelijk van toevoer. Lariks op lange lengte kan lichte afwijking vertonen van rechtheid.

Meer informatie »

€ 16,35

Lariks - douglas kepers fijnbezaagd

Lariks douglas kepers of constructiebalken zijn bruikbaar voor alle tuinconstructies, bijgebouwen, of zelfgemaakte tuinhuizen. Dankzij deze kepers, die zowel geschaafd als fijnbezaagd beschikbaar zijn, kan je perfect het geraamte bouwen waarop je de uiteindelijke gevelbekleding op kan bevestigen. Dankzij het ruime gamma afmetingen, kan je naast het skelet voor de gevel ook de dakconstructie bouwen, al dan niet voorzien van een onderdak. Wens je de ruwe bezaagde structuur van het hout te behouden, kan je kiezen voor de fijnbezaagde balken. Deze zijn steeds net iets lager van prijs dan geschaafde balken. Staat jouw gewenste afmeting er niet bij in dikte of hoogte, laat ons gerust iets weten. Mits voldoende hoeveelheden kunnen wij deze zagen voor jou. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij afwijkingen nemen we contact op.

Meer informatie »

€ 17,20

Lariks - douglas kepers geschaafd

Douglas geschaafde constructiebalken of kepers, worden veelvuldig gebruikt bij de opbouw van tuinhuizen, tuinbergingen of dierenverblijven. De geschaafde afwerking is vooral van toepassing als er nood is aan een mooie vlakke afwerking van de balken, mochten deze in het zicht komen te staan, en dus niet bekleed worden met gevelbekleding. Deze kepers dienen voor zowel de opbouw van de gevelconstructie als voor de dakconstructie. Kies je dus liever voor een vlak effen oppervlak voor je balken, adviseren we je de geschaafde balken, in tegenstelling tot de fijnbezaagde afwerking. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes tot 6 meter

Meer informatie »
nieuw

€ 41,00

€ 34,15

Robinia constructiepalen spintvrij geschuurd

Robiniapalen zijn robuuste, uiterst duurzame palen die een zeer mooie natuurlijke vorm hebben. Deze palen in robiniahout worden dan ook veelal gebruikt voor het maken van speeltuigen of andere constructies die mooi opgaan in hun omgeving. De organische vormen van de robiniapaal zullen ervoor zorgen dat uw project er zeer naturel uit zal zien. Deze palen zijn beschikbaar in verschillende lengtes en zijn ook in diverse diktes verkrijgbaar. Opgelet: de diameter wordt steeds gemeten aan de dikste zijde, de smalste zijde kan dus smaller zijn dan de opgegeven maten door de conische vorm. Deze robiniapalen zijn spintvrij geschuurd voor een mooie uitstraling. Ze kunnen dus onbehandeld meteen door u gebruikt worden. Deze palen kunnen kopse scheuren kunnen vertonen. Door de palen te ontdoen van hun spintlaag, blijft enkel het mooie gladde kernhout zichtbaar, wat de typische uitstraling geeft aan deze houtsoort.

Meer informatie »
promo

€ 94,30

€ 72,60

Sparren balken fijnbezaagd

Sparrenhout is naast douglas/lariks hout en eikenhout een prachtige houtsoort om te verwerken in uw constructie. Sparrenhout is een halfharde houtsoort, met een grote fysieke sterkte en draagkracht. Deze balken van droog sparrenhout vormen zo het ideale betaalbare alternatief voor de eiken balken van 20 x 20 cm, die een hogere prijs hebben. De dikte zorgt steeds voor een stevig en rubuust uiterlijk. Sparrenhout heeft een divers kleurenpallet, die na verloop van tijd mooi zal vergrijzen. Beschikbaar in lengte 300-400-500 cm

Meer informatie »

Constructie hout

Eiken en Lariks constructiehout.

Deze eiken en lariks balken kunnen voor allerlei toepassingen gebruikt worden: poolhouses, een eiken of lariks bijgebouw, aanbouw, patio, overdekt terras, dierenverblijf, afkapping, afdekking van brandhout, ...
De mogelijkheden zijn oneindig voor alle doe-het-zelf liefhebbers en bricoleurs.

Deze balken zijn beschikbaar in verschillende lengte en diktes, zodat u zelf de mogelijkheid heeft om volledig te kiezen hoe u te werk wil gaan.

Eiken balken
Deze balken zijn fijnbezaagd. Dit wil zeggen dat ze een mooie natuurlijke, bezaagde afwerking hebben. Ze zijn dus niet geschaafd. Voor constructies en eikenbijgebouwen is het beter om niet voor geschaafde balken te kiezen. Hierdoor oogt het in veel gevallen te clean. Deze eiken balken hebben geen splinters, toch schuurt u de balken best nog even lichtjes op met een schuurmachine om de laatste vezels te verwijderen. Wij zorgen steeds voor zo recht mogelijke balken zodat u zo mooi mogelijk te werk kan gaan. Toch is het voor eik niet uitgesloten dat hier een minieme afwijking op kan zitten. Eiken hout heeft een zekere nervositeit waardoor een lichte schoteling nooit 100% is uitgesloten. Deze imperfectie geef meteen ook de charme en is kenmerkend voor elk eiken bijgebouw.

Eiken balken zijn beschikbaar in diktes van 7 x 7 cm, 10 x 10 cm, 15 x 15 cm tot 20 x 20 cm, lengtes tussen 300 en 500 cm beschikbaar.

Deze eiken balken van 15 x 15 cm passen ook perfect in de arduinen sokkels van 18 x 18 cm. Deze hebben een bovenste oppervlak van 14.5 x 14.5 cm. Je kan ze met elkaar verbinden door middel van de bijhorende galvanisé buis. Voor de verdere afwerking van de palen bieden we eiken schoren en pennen aan.

De lariks balken zijn een goedkoper alternatief voor de eiken balken. Deze kunnen ook gebruikt worden voor het maken van een bijgebouw, een pergola, een dakoversteek, een overkapping van een terras of voor uw wagen,...
Deze houtsoort heeft origineel een zalmroze tot goudgele kleur, die net zoals eik heel mooi gaat vergrijzen. Het grote voordeel van deze lariks balken is zijn prijs. Lariks is heel betaalbaar, makkelijk te zagen/verwerken en heeft een grote duurzaamheid zolang er geen contact is met de grond.

Zowel eik als lariks wordt het best geplaatst zonder rechtstreeks contact met aarde. Op die manier wordt de duurzaamheid geoptimaliseerd en kan je tientallen jaren onderhoudsvrij genieten van uw zelfgemaakte aanbouw.

Verbindingen
Ben je een beetje handig of heb je de nodige werktuigen, dan kan je het hout verbinden met de nodige zwaluwstaart, pen en gatverbinding of half-halfverbinding. Voor deze laatste heeft u zelfs geen gespecialiseerde toestellen nodig. U kan dit simpelweg met de kettingzaag uitkappen.

Ben je een beetje creatief, dan kan je met ons constructie hout zeker overweg.

Onder onze rubriek Gevelbekleding vind je alle mogelijke profielen in eik en lariks voor het bekleden van uw poolhouse van zowel onderdak, binnenkant en buitenkant: zowel planchetten, sidings, ruwe planken,...

De bekleding van het dak kan met onze prachtige, rustieke ceder dakshingels.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO