Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 7,35

€ 6,65

Steigerhout Nieuw

Mooie nieuwe steigerhouten planken die voor allerlei zelf te bouwen constructies gebruikt kunnen worden. Steigerhout is sterk, duurzaam en gaat mooie vergrijzen na verloop van tijd. De ideale houtsoort voor het zelf maken van een tafel, stoel, zitbank, lounge zetel, bed, bloembakken ... Dit steigerhout is van perfecte kwaliteit. De geschuurde afwerking geeft het zijn robuuste natuurlijke charme Beschikbare lengtes: 250 , 300 en 400 cm Breedte en hoogte: 2.9 cm dik x 19.5 cm hoog

Meer informatie »

€ 9,75

Steigerhout Verouderd

Door middel van een mooie, grijze coating wordt de verouderde sfeer van de originele gebruikte steigerhouten nagebootst. Door de coating wordt de sfeer van vergrijst hout verkregen, zonder dat het hout eerst maanden buiten moet staan om te laten vergrijzen. Steigerhout is sterk, duurzaam en hierdoor de ideale houtsoort voor het zelf maken van een tafel, stoel, zitbank, lounge zetel, bed, bloembakken ... Dit steigerhout is van perfecte kwaliteit. De geschuurde afwerking geeft het zijn robuuste natuurlijke charme. Beschikbare lengtes: 250, 300 en 400 cm Breedte en hoogte: 2.9 cm dik x 19.5 cm hoog

Meer informatie »

Steigerhout

Steigerhout is zowat het meest toegepaste hout voor alle doe-het-zelvers die aan de slag willen gaan voor het zelf in mekaar timmeren van hun eigen tafel, stoel, zitbank, lounge, bed, kast, bloembak, terras, afsluiting, gevelbekleding, enzovoort. Het gebruik is eigenlijk eindeloos en wordt bepaalt door uw eigen creativiteit.

De naam steigerhout komt vooral voort van zijn originele gebruik, namelijk stellingbouw. Het hout is sterk en duurzaam maar toch licht van gewicht. Hierdoor kunnen aannemers in de bouw, gevel-, of schilderwerken de planken makkelijk omhoog steken om te verwerken op hoge stellingen. De oude verweerde gebruikte planken kregen vroeger op deze natuurlijke manier hun mooie kleur, verwering en patine door verf en cementresten.

Het is vooral door de ruwe, warme, natuurlijke charme van dit hout, dat steigerhout zo vaak wordt gebruikt voor verschillende constructies.
Steigerhout is bovendien heel duurzaam, waardoor je het zelfs onbehandeld zowel in de winter als zomer kan laten buiten staan.

Toch is er heel wat kwaliteitsverschil in steigerhout. De grote vraag en populariteit hebben ervoor gezorgd dat er goedkoop en minderwaardig vurenhout wordt aangeboden als steigerplanken. Dit hout heeft een veel kleinere duurzaamheid. De prijs is dan wel een pak lager, maar de kwaliteit helaas ook.

Wij bieden enkel eerste keuze steigerhout zoals douglas en oregon aan, met de verweerde, ruwe, fijnbezaagde afwerking. Door de grote aankoop van gigantische partijen kunnen we dit eerste keuze steigerhout ook aanbieden voor een heel lage prijs.

Steigerhout nieuw
Nieuw steigerhout zijn vers gezaagde planken. Dit zijn meteen ook de planken die gebruikt worden in de stellingbouw. Het hout heeft origineel een goudgele kleur die mooi zal vergrijzen als je ze niet behandeld bij buitengebruik. Gebruik je dit hout binnen, dan blijft de originele kleur behouden. De vergrijzing kan je bereiken door het hout te verven of behandelen met een grey wash. Hierdoor wordt de mooie natuurlijke vergrijsde uitstraling verkregen van buitenhout.

Steigerhout oud/verouderd
Door de gigantische populariteit van het originele gebruikte steigerhout zijn de gebruikte, met cement besmeurde planken, die veelal gebruikt worden door bouwvakkers, metsers en schilders voor het bouwen van stellingen, niet meer beschikbaar of veel te duur geworden.

Het nabootsen van deze veroudering door middel van een grijze coating op de steigerhouten planken, geeft meteen dezelfde verouderde, verweerde look die typisch is voor de gebruikte planken. Hierdoor hoeft u de nieuwe steigerhout planken niet eerst maanden buiten te zetten om een vergrijsde look te bekomen.

Verwerking
Steigerhout kan je best voor of na het verwerken lichtjes opschuren met schuurpapier. Hierdoor worden de laatste vezels en splinters verwijderd uit het hout, waardoor je geen schrik moet hebben om dit als tafel of zitbank te gebruiken.

Ben je op zoek naar de mooie, grijze uitstraling dan kan je ofwel het hout gewoon laten vergrijzen ofwel meteen behandelen met een grey-wash. Deze grey-wash optimaliseert verder ook de duurzaamheid. Een andere mogelijkheid om de duurzaamheid verder te verbeteren is door een vernis of een transparante beits.

Steeds schroeven of vijzen met roestvrije of inox vijzen, zodat het hout geen zwarte roestvlekken kan vormen.

Voorboren is aangeraden om te voorkomen dat het hout gaat splijten op de kopse kant.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO