Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 187,85

Bamboe geperst

Deze tand/groef plankenschermen zijn een ideaal alternatief voor de reeds bestaande rabatschermen in hardhout en geïmpregneerd hout. Bamboe is enorm sterk en duurzaam en heeft hierdoor dezelfde eigenschappen als tropisch hout. Na verloop van tijd gaat dit hout mooi vergrijzen tot een zachte lichtbruin-grijze tint. Wens je de originele kleur te behouden, kan je het hout behandelen met bamboe- olie. Dit is niet nodig om de duurzaamheid te behouden. De planken zijn 1,5 cm dik, 14 cm hoog en 195 cm lang. Palen zijn 7 x 7 cm dik en meten 250 cm lengte. Dankzij het opbouw systeem heeft u de vrijheid in hoogte en kan u de schermen ook perfect om maat aanpassen volgens uw gewenste lengte.

Meer informatie »

Bamboe geperst

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Geperste bamboeplanken kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden. Ze zijn vooral gekend van keukenbladen en binnenhuis parketvloeren. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk om deze geperste bamboe ook buitenhuis te gebruiken als terrasplank of als tuinscherm.

Met de geperste bamboe tuinschermen heeft u eenzelfde stevigheid en duurzaamheid als afsluitingen uit tropisch hardhout, maar voor een héél aantrekkelijke prijs. De prijs van deze schermen is heel correct dankzij de overvloed van bamboe en het eenvoudige ontwikkelingsproces. Deze schermen zijn dus veel goedkoper dan een massieve, hardhouten tuinafsluiting.

Het hout gaat net zoals een andere (tropische) houtsoort mooi vergrijzen tot een lichtbruin-grijze tint.

De verticale streepjes die u terugziet in de planken zijn de ringen van de bamboepalen. Hierdoor heeft het hout zijn eigen typerende, unieke uitstraling, waardoor het zijn eigen 'look' heeft. Dankzij deze streepjes wordt het bamboehout extra benadrukt en kan het gelukkig niet verward worden met een klassieke, tropische hardhout tuinafscheiding.

Kortom: een tuinscherm met een eigen unieke identiteit.

Voor deze tand-groefplanken worden enkel kwalitatief de beste bamboepalen geselecteerd om vervolgens verwerkt te worden tot een 'strand woven' massieve plank. Door de procedure van samenpersing, oliën en verlijmen wordt een plank verkregen die qua hardheid en dichtheid hoger is dan de meeste tropische hardhoutsoorten.

Wat betreft uitzetting/krimping en het vochtigheidspercentage liggen de waarden lager dan bij hardhoutsoorten. Door het tand en groefsysteem sluiten de delen mooi aan en vormen een stevig en mooi scherm wat niet in uw tuin zal misstaan.

Een systeem met gleufpalen en tandgroefplanken is bovendien heel makkelijk zelf te plaatsen, u heeft ook meteen totale vrijheid in hoogte en lengte.

Palen steeds ca. 60 - 70 cm in de grond plaatsen. Gezien dit een volledig gesloten systeem is, dienen de palen steeds met beton of stabilisé vastgezet te worden.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO