Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 297,85/ scherm

Bamboe planken scherm 15 mm dik bamboe geperst

Deze tand/groef plankenschermen zijn een ideaal alternatief voor de reeds bestaande rabatschermen in hardhout en geïmpregneerd hout. Bamboe is enorm sterk en duurzaam en heeft hierdoor dezelfde eigenschappen als tropisch hout. Na verloop van tijd gaat dit hout mooi vergrijzen tot een zachte lichtbruin-grijze tint. Wens je de originele kleur te behouden, kan je het hout behandelen met bamboe- olie. Dit is niet nodig om de duurzaamheid te behouden. De planken zijn 1,5 cm dik, 14 cm hoog en 195 cm lang. Palen zijn 7 x 7 cm dik en meten 250 cm lengte. Dankzij het opbouw systeem heeft u de vrijheid in hoogte en kan u de schermen ook perfect om maat aanpassen volgens uw gewenste lengte. Dit artikel is niet op stock, termijn van beschikbaarheid: 2-3 weken na bestelling. Voor kleine bestellingen bij ophaling in aalter, is het toevoegen van een portkost niet uitgesloten.

Meer informatie »
promo

€ 371,40/ scherm

Bamboe planken scherm 20 mm dik bamboe geperst moso

Deze 'MOSO' tuinscherm planken zijn gemaakt van gecomprimeerde/ geperste bamboe vezels. Typerend voor deze bamboe schutting planken is hun hoge stabiliteit gecombineerd met hun hardheid en duurzaamheid. Hierdoor wordt een uniek nieuw product verkregen, gemaakt van uiterst duurzaam bamboo materiaal. Om de duurzaamheid verder te maximaliseren tot het uiterste, hebben de gebruikte vezels een stoombehandeling van 200graden ondergaan. Deze techiek is vooral gekend bij zachthoutsoorten, maar kan ook toegepast worden op bamboe om het rendement nog verder te verhogen. Hierdoor is zelfs een garantie van 25 jaar van toepassing op uw tuinafsluiting. Dankzij dit planken systeem kan je zelf de hoogte kiezen van uw omheining. Voor een steeds perfecte aansluiting zijn de planken voorzien van een tand en groef. Bamboe zal onder invloed van zon en regen mooi vergrijzen, waardoor het een mooi patina zal verkrijgen. Hoogte: 13.1 cm Lengte 180 cm

Meer informatie »

Bamboe geperst

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Geperste bamboeplanken kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden. Ze zijn vooral gekend van keukenbladen en binnenhuis parketvloeren. Nieuwe ontwikkelingen maken het mogelijk om deze geperste bamboe ook buitenhuis te gebruiken als terrasplank of als tuinscherm.

Met de geperste bamboe tuinschermen heeft u eenzelfde stevigheid en duurzaamheid als afsluitingen uit tropisch hardhout, maar voor een héél aantrekkelijke prijs. De prijs van deze schermen is heel correct dankzij de overvloed van bamboe en het eenvoudige ontwikkelingsproces. Deze schermen zijn dus veel goedkoper dan een massieve, hardhouten tuinafsluiting.

Het hout gaat net zoals een andere (tropische) houtsoort mooi vergrijzen tot een lichtbruin-grijze tint.

De verticale streepjes die u terugziet in de planken zijn de ringen van de bamboepalen. Hierdoor heeft het hout zijn eigen typerende, unieke uitstraling, waardoor het zijn eigen 'look' heeft. Dankzij deze streepjes wordt het bamboehout extra benadrukt en kan het gelukkig niet verward worden met een klassieke, tropische hardhout tuinafscheiding.

Kortom: een tuinscherm met een eigen unieke identiteit.

Voor deze tand-groefplanken worden enkel kwalitatief de beste bamboepalen geselecteerd om vervolgens verwerkt te worden tot een 'strand woven' massieve plank. Door de procedure van samenpersing, oliën en verlijmen wordt een plank verkregen die qua hardheid en dichtheid hoger is dan de meeste tropische hardhoutsoorten.

Wat betreft uitzetting/krimping en het vochtigheidspercentage liggen de waarden lager dan bij hardhoutsoorten. Door het tand en groefsysteem sluiten de delen mooi aan en vormen een stevig en mooi scherm wat niet in uw tuin zal misstaan.

Een systeem met gleufpalen en tandgroefplanken is bovendien heel makkelijk zelf te plaatsen, u heeft ook meteen totale vrijheid in hoogte en lengte.

Palen steeds ca. 60 - 70 cm in de grond plaatsen. Gezien dit een volledig gesloten systeem is, dienen de palen steeds met beton of stabilisé vastgezet te worden.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO