Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 302,00

Hardhout fsc tuinscherm

Een klassieke schutting vervaardigd uit uiterst duurzaam hardhout garandeert jarenlang een prachtige afsluiting. Het behoort tot duurzaamheidsklasse 1 - 2 en is voorzien van het FSC-keurmerk. De kleur en structuur van het hout zorgen voor een exclusieve en natuurlijke uitstraling van uw tuinscherm. Houtsoort: Louro Preto Na verloop van tijd zal het scherm gaan vergrijzen onder invloed van de zon, echter de duurzaamheid blijft onveranderlijk in stand. Ze zijn gemaakt van geschaafde planken van 15 mm dik voorzien van 2 kleine V-groefjes. Zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Plaatsing is mogelijk tussen aluminium-, houten of betonnen palen die al dan niet voorzien zijn van een betonplaat. Promotie wegens einde stock: nog slechts 144 stuks beschikbaar!!

Meer informatie »

Hardhout FSC ®

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Hardhouten tuinschermen worden vooral geprezen voor hun hoge duurzaamheid. In tegenstelling tot geïmpregneerde tuinschermen heeft hardhout een véél grotere duurzaamheid, een mooiere houttekening en is er geen chemische behandeling nodig om de duurzaamheid te verlengen.

Hardhouten tuinpanelen zijn vooral gekend in houtsoort keruing, bankirai of zelfs padouk en afromosia. Lauro Preto is een minder bekend houtsoort, maar zijn onbekendheid maakt hem heel betaalbaar. Deze houtsoort behoort tot duurzaamheidsklasse 2 waardoor u zeker bent van een levenslange levensduur. Bovendien is deze houtsoort beschikbaar met een FSC-label, waardoor u zeker bent van een betrouwbaar verantwoord bosbeheer.

Deze klassieke tuinpanelen hebben een bruinachtige kleur, die mooi gaat vergrijzen onder invloed van zon en regen. De prijs van deze schermen wordt bepaald door de duurzaamheid van het hout en de bekendheid of populariteit van het hout. Gezien Louro Preto weinig gekend is en dus in veel gevallen onbemind, heeft u met deze houtsoort een uiterst sterke en duurzame afsluiting met en perfecte prijs-kwaliteitsverhouding.

Plaatsing van deze panelen wordt steeds gedaan tegen hardhouten palen, zowel fijnbezaagd als geschaafd. De planken van de schermen zijn geschaafd waardoor dit scherm het best tot zijn recht komt met geschaafde azobe palen.

Deze palen mogen rechstreeks in de grond geplaatst worden, ca. 60 - 70 cm diep. Plaatsing van de palen steeds best voorzien in stabilisé of beton. De schermen worden dan met 3 L-ijzers per kant tegen de palen bevestigd, dus 6 L - ijzers per tuinscherm.
Aan de onderkant van de schermen kan optioneel een betonplaat worden voorzien.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO