Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 155,00/ m2

Agari Barnwood

Deze landelijke decoratieve Agari Barnwood panelen zorgen voor een warme natuurlijke sfeer, ideaal om je poolhouse, tuinhuis of woning onder te dompelen in de landelijke stijl. Deze charmante Barnwoodplanken zijn handgemaakt door lokale houtspecialisten in Georgië, die het oude hout verwerken tot dit prachtige eindproduct. De panelen zijn gerecupereerd uit de oude gevels van verlaten woningen en oude boerderijen uit afgelegen gebieden. De verschillende producten voor deze mix zijn eeuwenoude balken uit eik, walnoot en iep. Het hout werd verhit tot 60°C zodat er geen insecten in het hout blijven zitten. Daarna werd het verzaagd tot kleine delen en gelijmd tot platen van 60 x 21 cm en 25 tot 30 mm dik. Met als eindresultaat deze duurzame, natuurlijke planken. Met deze Agari Barnwood planken krijg je een plank die niet enkel sfeer en warmte meebrengt, je krijgt ook een plank met een fantastische kwaliteit. De kenmerken van het verouderde hout spreken zeker tot de verbeelding. Deze fantastische kwaliteit uit zich dan ook in de prijs van dit product. Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »
nieuw

€ 113,90/ m²

Barnwood Fond De Wagon Eik

De eiken planken 'Fond De Wagon' zijn thermisch behandeld waardoor ze een betere duurzaamheid verkregen. De planken zorgen met hun robuuste uiterlijk voor een levendig karakter. De verouderde en vergrijsde planken zijn hierdoor bijna niet te onderscheiden van oude wagondelen. Het thermisch behandeld hout werd in een zuurstofarme omgeving verhit. Deze behandeling van het hout zorgt voor een hoge duurzaamheid, een betere stabiliteit en een zeer goede weerstand tegen houtrot. Bij deze thermische behandeling worden geen chemische middelen gebruikt, waardoor dit proces milieuvriendelijk is. De Fond De Wagon eiken planken zijn ideaal om binnen te gebruiken als parket of wandbekleding. Je kunt er ook voor kiezen om ze buiten te gebruiken als gevelbekleding voor je woning of bijgebouw. De planken kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Afmetingen: De planken zijn 18,5 (netto) cm of 24,5 (netto) cm breed x 2 cm dik. Deze planken zijn voorzien van een tand & groef verbinding. Afwerking: bezaagd + geborsteld, voorvergrijsd, geschraapte voeg. Gebruik zowel binnen als buiten. Kwaliteit: Rustiek FDW B/C, zeer rustiek met grote knopen en barsten.

Meer informatie »
promo

€ 32,10

€ 25,65/ m2

Barnwood pallethout

Dit rustieke Barnwood pallethout biedt de perfecte robuuste uitstraling om jouw interieur te bekleden of te voorzien van een prachtig accent. Een echte aanrader om ook meubels, trappen en vloeren in te vervaardigen en gedurende lange tijd van een omgeving met een landelijke sfeer te genieten! Uit de Verenigde Staten komen regelmatig pallets over die bestemd zijn voor de Europese staalindustrie. Deze worden gemaakt uit een mix van zacht- en hardhout. Door constant contact met zonlicht en regen zijn de pallets mooi vergrijsd en hebben ze een industriële karakteristieke uitstraling. We demonteren de pallets met uiterste voorzichtigheid waardoor we fantastisch mooie planken krijgen als resultaat. Sommige planken behouden hun nagels/spijkers waardoor ze hun ruwe look-and-feel behouden. Kortom, een echte verweerde topper waar je nog gedurende meerdere jaren van kan genieten. Conclusie, dit Barnwood pallethout mix is een meer dan geschikte remedie om sfeer te creëren binnen een leefruimte. De verouderde look is niet alleen een ontzettend belangrijk kenmerk van dit pallethout, maar ook de fantastische kwaliteit aan een scherpe prijs is een handelsmerk van dit product. Mix van zacht- en hardhout in variërende kleuren: lichtbruin tot grijs, die hun uitstraling op een mooie wijze behouden. Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 740,85/ stuk

Barnwood plaat Insbruck naaldhout

Deze geborstelde Barnwood Insbruck platen met een charmante uitstraling zijn authentieke en hebben een levendige uitstraling die tot zijn recht komt als binnenwandbekleding, of bij het maken van keukens, kasten of meubilair. Onze stabiele Insbruck platen uit Barnwood bieden de perfecte oplossing als rustiek accent op een witte muur in een moderne woning. Deze platen bestaan uit 3 lagen: een toplaag afkomstig van een Oostenrijkse schuur met daaronder 2 lagen kruislings verlijmd naaldhout. Hierdoor verandert jouw hout in een levendig en duurzaam product voor een prachtig visueel resultaat. De platen zijn getekend door de tijd en door het wisselen Oostenrijks klimaat. De panelen zijn 19 à 20 mm dik en hebben een breedte van 122cm. De lengte bedraagt 275 cm maar kan variëren door de beschikbaarheid van het moment. Tot slot zijn de planken beschikbaar in de kleuren grijs, licht- en donkerbruin. Kortom, zoek je een Barnwood plaat met warme look waarvan je nog jarenlang kan genieten? Dan is deze Insbruck een echte aanrader. Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 119,40/ m2

Barnwood Salzburg naaldhout

Deze aantrekkelijke Salzburg Barnwood planken voor binnenwandbekleding hebben een stoer karakter en een levendig uiterlijk. Dankzij deze planken kan je voor lange tijd optimaal genieten van een warme, rustieke sfeer in je woning. Deze authentieke Barnwood planken werden gebruikt als gevel van een klassieke stal, boerderij in de Oostenrijkse Alpen. De zon, sneeuw, wind en regen hebben deze planken gevormd tot dit fantastisch product. Ze hebben door de tijd een uniek en verweerd uitzicht gekregen. Ze zijn getekend door de tijd en hun gebied van oorsprong. De planken zijn gedroogd op KD 12% en daardoor enkel bruikbaar voor interieurtoepassingen. De planken zijn verwerkt op een dikte van ca. 20mm en zijn voorzien van een tand-en-groef systeem. Onze Salzburg planken zijn beschikbaar in het grijs, donkerbruin of lichtbruin. Indien je graag een houtsoort wenst aan te kopen met een warme, klassieke look, dan zijn de Salzburg planken de ideale keuze. De hoge kwaliteit van deze planken uit zich dan ook in de prijs. Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 113,50/ m2

Barnwood scheepsvloeren brut azobe

Deze charmante scheepsvloeren BRUT kregen een schoongeborstelde afwerking en bieden een robuuste en tegelijk landelijke oplossing als vlonder- of gevelbekleding. Deze geborstelde planken zorgen voor de warme toets binnen een rustieke sfeer. Deze Azobe scheepsplanken bieden de uitgelezen oplossing voor terras of de gevel van jouw poolhouse, bijgebouw, tuinhuis, stalling of woning. Je kan meteen zelf een stukje zee in huis brengen, want de scheepsvloeren zijn afkomstig van de boten die aanleggen in Antwerpen en Amsterdam. Na hun lange reis is het nog steeds mogelijk om de vloeren te hergebruiken als vloer of trap. De planken zijn aangesterkt door het zoute zeewater, wind en het gebruik van de scheepsjongens. De azobe planken verkrijgen hun doorleefde, verouderde karakter door het lange gebruik en blootstelling aan zonlicht en regen. Je kan de planken perfect verwerken in een terras, gevel of trap, maar evenzeer in een tafel of plantenbak. De delen worden zorgvuldig schoongeborsteld en hebben de originele inkeping nog in de kopse kant. Kortom, deze scheepsvloeren bieden jouw leefomgeving een verweerde en tegelijkertijd naturelle uitstraling. Indien je deze scheepsplanken wenst aan te kopen, zal je ze perfect gedurende meerdere jaren kunnen gebruiken.

Meer informatie »

€ 125,85/ m2

Barnwood Toronto Amerikaans naaldhout

Deze verweerde Toronto Barnwood gevelplanken bezitten een robuust karakter en een rustieke uitstraling. Perfect voor het verkrijgen van een charmante uitstraling en een authentiek gevoel! Deze Toronoto Barnwoodplanken bieden jou de ideale oplossing als verweerde gevelbekleding voor jouw tuinhuis, poolhouse, bijgebouw, stalling of woning. In de heuvels boven Toronto halen wij onze planken. Het klimaat in Canada is zeer gunstig om hout oud te laten worden. Hier staan eeuwenoude ‘barns’ (schuren) die er weer en wind hebben getrotseerd. Hierdoor hebben ze een sterke bouw en een uniek uiterlijk. Het originele idee van Canadese Barnwood stamt af van deze regio. De schuren zijn vaak ooit geplaatst door Europese emigranten. Wij demonteren deze weer en de planken worden op ambachtelijke wijze geborsteld en schoongemaakt om een uiterst mooi en duurzaam product uit te komen. Beschikbaar in de kleuren bruin, grijs, groen en rood. Conclusie, deze Toronto Barnwoodplanken zijn de perfecte gevelbekleding wanneer je hoogkwalitatief materiaal wenst aan te kopen. Bijgevolg zal je gedurende een lange periode kunnen genieten van dit hoogwaardige materiaal, dat zich uit in de prijs. Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 65,70/ m2

Caja barnwood Havana

Deze Caja Barnwood gevelplanken met een authentieke look en een robuuste uitstraling zorgen voor een rustiek en verouderd uiterlijk. Perfect wanneer je een natuurlijke sfeer wil bekomen in jouw tuinomgeving! Deze Barnwood planken zijn een fantastische oplossing voor de binnenwandbekleding van jouw hoofdwoning, poolhouse of bijgebouw. De planken worden gerecycleerd uit traditionele Cubaanse fruitkisten. De verweerde planken die wij konden vinden hebben subtiel afgeronde hoeken en sommige hebben zelfs nog de originele en oorspronkelijke tekst en spijkers. Onze planken bestaan bovendien uit 100% eikenhout. Hierdoor ben je verzekerd van een uitstekende duurzaamheid en goede levensduur. De planken hebben een typische en unieke, industriële en verweerde look-and-feel. De grijze kleur gaat hier hand in hand mee samen. Ze worden getekend door de tijd en door het klimaat waar ze in een ander leven dienst deden. Deze charmante Caja planken moeten binnen gebruikt worden. Maar let op, onze Caja planken behoren tot een limited editionuitvoering. Op is op! Conclusie, deze Caja Havana Barnwood planken zijn helemaal geschikt voor wie een interieurbekleding wenst aan te kopen met een verouderd, industrieel karakter van onvermurwbare kwaliteit. Kortom, van deze planken kan je meteen vele jaren genieten! Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 139,10/ m2

Indian Express barnwood eik

Deze Indian Express Barnwoord planken, bieden jou de mogelijkheid om het rustieke uiterlijk waarnaar je op zoek bent te integreren in jouw interieur. Deze planken dragen perfect bij tot de charmante stijl en authentieke leefomgeving die jou nog jarenlang plezier zal bezorgen. Deze plank vindt zijn oorsprong in Azië waar treinen dagelijks miljoenen reizigers vervoeren. Daarvoor is een gigantisch spoornetwerk nodig, het grootste ter wereld. Voor de opbouw hiervan zijn ontzettend duurzame en stevige materialen nodig en dat is precies waarvoor deze planken werden gebruikt. De planken zijn vervaardigd uit eiken treinbielzen die ooit dienst deden op het spoornetwerk in India. Het hout heeft om die reden een specifieke verweerde uitstraling. Het is getekend door de toepassing waarvoor het jarenlang werd gebruikt. De impact van de treinen en de Aziatische natuur hebben letterlijk en figuurlijk hun spoor nagelaten. Ook de gaten van de nagels van de railsbevestiging blijven tot op heden zichtbaar. Dit komt omdat we het hout amper bewerken en omdat het nooit een chemische behandeling heeft gehad. Het hout is dus enorm ecologisch en puur. Afmetingen: 4 cm dik x 26 cm breed - per plank van 260 cm lang

Meer informatie »
promo

€ 72,25

€ 65,70/ doos

Kalix barnwood-in-a-box Naaldhout

Onze Kalix Barnwood planken met een rustieke uitstraling zijn het perfecte materiaal om je gevel mee te bekleden. Deze houtpakketten zorgen voor een authentieke uitstraling, perfect voor een naturelle setting. Deze charmante Kalix planken zijn de perfecte oplossing voor een warme aankleding van de gevel van jouw woning, bijgebouw, stalling of poolhouse. Deze planken bezitten een rijke historiek en hebben weer en wind getrotseerd als onderdeel van een klassieke, decennia oude ‘barn’. Ons Barnwood wordt geïmporteerd van alle uithoeken van de wereld. Zo kan uw plank ooit deel hebben uitgemaakt van een prachtige Canadese schuur, een authentieke Spaanse treinwagon… Op termijn verkregen ze een uniek en levendig uitzicht en werden getekend door de tijd en het klimaat van oorsprong. Deze verouderde planken dienen eerder binnen gebruikt te worden maar kunnen ook perfect dienen als gevelbekleding voor buiten. De planken hebben een grijze kleur en zijn met zorg verpakt in een doos van 0.8 m². Als je een sfeervolle gevelbedekking of decoratieve plank zoekt met een uniek design, dan zijn onze verweerde Barnwood planken het ideale product om aan te kopen! Met andere woorden: deze Barnwood planken dragen bij tot een charmante stijl, en zijn gezellige karakter zorgt voor een knusse leefomgeving. Niet alleen de esthetiek is een ontzettend grote troef, maar ook nog de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dikte is circa 8 tot 12 mm (mix) Lengte 116 cm ( vast) Diverse Breedte 6 – 8 – 10 – 12 – 14 – 16 cm (mix) Kleur: grijs of bruin Enkel geschikt voor binnen!

Meer informatie »

€ 109,70/ m2

Onex brut Geneve

Dit Onex Barnwood brut (Genève) bezit een authentieke, grove uitstraling voor de bekleding van jouw gevel. Deze verouderde en tegelijkertijd ook ruwe Barnwood planken komen perfect tot hun recht binnen een naturelle omgeving. Onze ruwe Onex planken uit naaldhout bieden de ideale oplossing voor de charmante gevelbekleding voor jouw poolhouse, tuinhuis, bijgebouw, stalling of woning. Ze maakten ooit deel uit van een schuur in de Alpen. Door de extreme omstandigheden daar, hebben de planken in de loop van de tijd een levendige uitstraling gekregen. Ze worden getekend door de tijd en door het klimaat van waar ze ooit kwamen. Om deze uitstraling te kunnen behouden, worden de planken helemaal niet geschaafd. Hierdoor hebben uw planken ruwe en natuurlijke zijkanten. De zachte toplaag van het hout werd door de tijd en het weer weggesleten waardoor enkel de sterke kern overblijft. Deze variëren van wandbekleding tot het maken van meubels. De verouderde planken dienen eerder binnen gebruikt te worden maar kunnen ook perfect als gevelbekleding voor buiten. Deze brute planken werden behandeld met een beschermende laag. De planken hebben een breedte die varieert van 10 tot 25 cm, een dikte van 20 tot 30 mm en een lengte van 150 tot 400 cm. Met andere woorden: deze Onex is perfect voor wie een plaat uit Barnwood met een verweerde look wenst aan te kopen die garant staat voor langdurig genot. Niet alleen het hout is prachtig, maar ook de kwaliteit is van ontzettend hoog niveau.

Meer informatie »

€ 143,60/ m2

Pennsylvania barnwood eik

Zoek je een robuuste gevelbekleding in Barnwood die jou betovert met een rustieke charme? Met onze Barnwood (Pennsylvania) creëer je met zekerheid de landelijke stijl die je voor ogen hebt. De Barnwood planken bieden de ultieme oplossing als authentieke gevelbekleding van je woning, tuinhuis, poolhouse of ander bijgebouw in verweerde sfeer. Ze vinden hun oorsprong in de bekleding van oude schuren uit Pittsburgh, Pennsylvania. Door zich in wind, regen en zonlicht te bevinden gedurende enkele decennia, bezitten de planken een levendig uiterlijk. In tegenstelling tot andere soorten Barnwood, kan Harrisburg zowel gebruikt worden als gevelbekleding buiten. Ze zijn zo perfect geschikt om buitenshuis een warme touch aan jouw woning toe te voegen. De planken hebben al tientallen jaren hun nut gehad in barns en schuren en worden gerecycleerd omwille van hun unieke uitstraling. Belangrijk om te weten is dat de eiken planken hierdoor niet bekantrecht zijn en je als klant hier dus nog even mee aan de slag dient te gaan. Ze zijn bedoeld om zelf te ontdoen van wankantjes en verder te verwerken en uit te selecteren naar eigen smaak. Om die reden zijn de barnwood Pennsylvania planken perfect voor plaatsing in een wildverband. Op die manier komt de verweerde, verouderde sfeer optimaal tot zijn recht. Barnwood Pennsylvania staat garant voor planken in eikenhout met een uitzonderlijke look and feel. Met dit product kies je voor planken die een verhaal vertellen en waar je zeker van mag zijn dat ze met hun excellente verhouding tussen een scherpe prijs en hoge kwaliteit een echte meerwaarde vormen voor het bekleden van jouw gevel. Geschikt om onbehandeld buiten te plaatsen!

Meer informatie »
promo

€ 946,00

€ 94,95/ m²

Scheepsplanken barnwood brut azobe - uitverkoop promo

Deze authentieke scheepsvloeren bruut zorgen met hun verouderde uitstraling voor de ideale afwerking in een landelijke leefomgeving. Deze authentieke en robuuste plank is ideaal te gebruiken als gevelbekleding, terrasplank of aankleding voor jouw interieur. De planken zijn de ideale oplossing voor de bekleding van jouw vlonder of gevel van je poolhouse, tuinhuis, stalling, bijgebouw of woning. Ze vinden hun oorsprong bij schepen die aanmeerden in Amsterdam en Antwerpen. Na hun lange reis kunnen wij de vloeren recupereren en hergebruiken als vloer of trap. De planken zijn doorheen de jaren gehard door zout water, de wind en het gebruik door lichte slijtage van de matrozen aan boord. Na een lange periode krijgen de azobe planken een ruw, doorleefd karakter door het lange gebruik en blootstelling aan de natuurlijke elementen. De scheepsvloeren worden ook gebruikt als vlonder, terrasvloer of trap maar kunnen evengoed dienen als plantenbak of tafel. De delen werden grondig schoongeborsteld en hebben de originele inkeping nog in de kopse kant. Doordat de vorm van de planken onveranderd blijft, hebben ze een levendige en speelse uitstraling. We kunnen met andere woorden concluderen dat deze brute scheepsvloeren bijdragen tot een charmante uitstraling en een warm gevoel. En niet alleen deze uiterlijke kenmerken zijn redenen om deze planken aan te kopen, ook de kwaliteit van deze houtsoort biedt vele troeven. Geschikt om onbehandeld buiten te plaatsen!

Meer informatie »

Prijs op aanvraag

Shou Sugi Ban barnwood Lariks

Deze Shou Sugi Ban Barnwood gevelbekleding in Aziatische stijl is de perfecte sfeermaker voor jouw woning. Door middel van zijn gitzwarte kleur krijgt jouw gevel het unieke karakter die het verdient. Onze charmevolle Shou Sugi Ban planken kunnen een perfecte meerwaarde bieden als rustieke en Aziatische gevelbekleding van jouw tuinhuis, bijgebouw, poolhouse of woning. Deze planken worden volgens een traditionele Japanse wijze behandeld tegen weer en wind. Het drijfhout had dankzij het zoute water een unieke textuur verkregen en was beter bestand tegen het water en de wind. Het Siberische larikshout lag ongelofelijk goed in de markt en de houthandelaars zochten nieuwe, innovatieve manieren om het hout beter te kunnen behandelen en een mooier uitzicht te geven. De Siberische lariksplanken worden eerst geschaafd op gelijke grootte. Daarna worden de planken verkoold, gekoeld en schoongemaakt. Door deze volgorde zullen de planken een uniek, verbrand uitzicht verkrijgen en geven ze nauwelijks af. We raden toch aan om een product te gebruiken die een onzichtbaar laagje legt op het hout waardoor het zeker geen zwart afgeeft. Dit ruwe luxeproduct heeft meerdere doeleinden en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Kortom, indien je deze Aziatische gevelplanken wenst aan te kopen, kan je nog jaren genieten van een authentiek uitzicht. Deze planken zijn ware toppers op het gebied van kwaliteit, en dat uit zich ook nog eens in de prijs. Geschikt om onbehandeld buiten te plaatsen!

Meer informatie »

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO