Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 95,45/ stuk

Aluminium aluflex gleufpaal 15,20,28 en 48 mm

Deze mooie, donkerblauwe aluminium palen met gleuf, zijn enorm duurzaam en zorgen voor een strakke, luxueuze uitstraling van uw afsluiting. Door de grote mogelijkheden van aanpasbaarheid van de gleufbreedte kan deze paal met verschillende diktes van planken gecombineerd worden. Deze gleufpalen zijn bruikbaar als start-, eind- en tussenpaal voor plaatsing met tuinschermen en blokhutplanken. Beschikbaar met gleuf van 15, 20, 28 en 49mm. Een gleuf van 15 mm is bruikbaar voor bamboe planken. Voorzie 1 standaardpaal 28 mm + 1 U-profiel van 15 mm. Een gleuf van 21 mm is voorzien voor planken van 18 en 20 mm dik. Voorzie 1 standaardpaal 28 mm + 1 U-profiel van 20 mm. Een gleuf van 30 mm is voorzien voor planken van 28 mm dik: Voorzie 1 standaardpaal 28 mm. Hierbij is een extra U-profiel is niet nodig. Opties: - afdekplaatjes voor bovenkant van de aluminiumpaal. Ook beschikbaar voor tuinschermen met gleufbreedte 48 mm.

Meer informatie »

€ 31,70/ stuk

Beton gleufpaal 30 mm

Een betonpaal met gleufbreedte van 30 mm is ideaal voor planken van 28 mm dikte zoals thermowood en andere houtsoorten. Betonpalen zijn uiterst duurzaam en niet gevoelig voor rot of aantasting door schimmel of insecten. Hiermee heeft u tientallen jaren een onderhoudsvrije afsluiting. Betonpalen zijn beschikbaar als start- of eindpaal met 1 gleuf, of als tussenpaal en hoekpaal met 2 gleuven. De gleufbreedte van 180 cm hoog geeft plaats aan 14 planken van 13 cm hoogte. Hieronder is een speciale ruimte voorzien voor een bijhorende betonplaat van 40 cm x 180 cm. Betonplaten: 1 zijde gepolijst , 1 zijde grof, dikte: 3,5 cm

Meer informatie »
promo

€ 45,20

€ 40,70/ stuk

Beton gleufpaal 30 mm antraciet - piramide of vlakke kop

Deze lichtgewicht betonpalen wegen opmerkelijk minder dan de klassieke betongrijze betonpalen, waardoor ze makkelijker te hanteren en te plaatsen zijn. Door hun breedte van 10 x 10 cm ogen ze ook opmerkelijk slanker en strakker dan de klassieke gleufpalen met breedte 12,5 x 12,5 cm. De antracietkleur geeft ze bovendien een bijzonder luxueuze uitstraling, waardoor het contrast met de blokhutplanken mooi opvalt en er een unieke afsluiting wordt verkregen. Deze palen hebben een opening of gleuf van 30 mm waardoor ze passen met alle planken van 28 mm dikte. Ze kunnen optioneel voorzien worden van een bijhorende betonplaat in antraciet.

Meer informatie »

€ 40,35

€ 36,30/ stuk

Beton gleufpaal 30 mm witgrijs - piramide of vlakke kop

Deze gleufpalen zijn bijzonder gemakkelijk te hanteren door hun lichte gewicht. De gleuf of opening in de palen is 30mm en kunnen gecombineerd worden met planken van 28mm dikte. De wit-grijze kleur van de betonpaal zal mooi passen bij de vergrijzing van het hout dat uw voorkeur geniet. Bovendien zal het een meer elegante uitstraling hebben dan de ruwe betonpaal. Mocht u dit wensen, hebben wij een bijhorende betonplaat ter beschikking die de overgang van gazon of opzit naar het door u gekozen hout prachtig zal afwerken, en ervoor al zorgen dat de houten schutting geen contact met de grond heeft.

Meer informatie »

€ 31,30/ stuk

Betonnen gleufpaal 55 mm

Wanneer je kiest voor betonpalen, mag je er zeker van zijn dat je geen negatieve invloed zal ondervinden van wisselende weersomstandigheden. Ze staan garant voor een uitermate stevige constructie voor al uw tuinschermen. Het zijn zware betonnen palen met een gleufbreedte van 55 mm. Dankzij de brede gleuf zijn deze palen perfect voor bijpassende betonplaten. Deze palen hebben een afgeronde bovenkant. De lengte van 280 cm bestaat uit; 70 cm om in de grond te plaatsen, 30 cm ruimte voor de betonplaat, 180 cm ruimte voor het tuinscherm .

Meer informatie »
promo

€ 43,50

€ 39,15/ stuk

Betonpaal antraciet - ronde of piramide kop

Deze antracietkleurige betonpaal zal zorgen voor een mooi, contrasterende afboording of omkadering van uw tuinscherm of project. Het kleur van de paal, in combinatie met de mooie, bruine -en later grijzere- kleur van het hout zal voor een subliem geheel zorgen waar u elke dag van zult genieten. Door hun slanke afmetingen van 10 x 10cm, zijn ze zeer hanteerbaar en zullen ze makkelijker te plaatsen zijn dan de brede variant. In combinatie met het antracietkleur zorgt dit dus voor een zeer elegante, strakke paal om uw tuinscherm te gaan verwerken. De palen van 280cm wegen ca 60 kg, de palen van 180cm een 40-tal kilo. De ronde kop zal een mooi boleffect geven aan uw paal, waar de piramidekop dan weer in een luxueuzere uitstraling zal resulteren. De afwatering bij beide palen is echter optimaal. Ook bij deze palen kunnen we u een bijhorende betonplaat aanbieden in dezelfde kleur als uw gekozen paal. Op deze manier zal de overgang van uw oprit of gazon naar uw houten scherm perfect afgewerkt worden. Deze betonplaten zijn goed voor een gewicht van 25 kg.

Meer informatie »
promo

€ 38,85

€ 34,95/ stuk

Betonpaal wit - rond of piramide kop

Deze witte betonpaal met ronde kop is zeker een aanrader in de tuin. Perfect in combinatie met tuinschermen voor een mooie omkadering. Deze kleur zal een meer elegante uitstraling geven aan uw paal dan een ruwe betonpaal. In combinatie met de gladdere, vlakkere afwerking ogen ze zeer modern. Hierdoor zal het door u gekozen hout mooi tot zijn recht komen. De palen wegen ongeveer 60 kg en zorgen dus voor gemakkelijke hantering door hun slanke afmeting van 10 x 10cm. De witte kleur van de betonpaal zal mooi passen bij de vergrijzing van het hout dat uw voorkeur geniet. Tevens hebben wij voor u een bijhorende betonplaat ter beschikking die de overgang van uw gazon of oprit naar uw hout prachtig zal afwerken, en ervoor zal zorgen dat uw houten afschutting geen contact met de grond heeft.

Meer informatie »

€ 28,25/ stuk

Grenen gleufpaal 30 mm

Geimpregneerd grenen palen zijn op de klassieke manier behandeld om de duurzaamheid te optimaliseren. Deze palen mogen rechtstreeks in de grond geplaatst worden of gecombineerd met bijhorende paalvoeten. Wegens de grote vraag van klanten, en de uitstekende combinatie met onze gevlochten hazelaar- of wilgenschermen waarvoor we de palen kunnen gebruiken, bieden we hierin enkele afmetingen aan. Deze gleufpalen zijn beschikbaar met 1 of 2 gleuven. Wil je een hoek maken, dien je 2 palen met 1 gleuf te voorzien om zo een hoek te vormen. Gleufbreedte 30 mm voor planken van 28 mm dik.

Meer informatie »

€ 10,55/ stuk

Grenen paal

Geimpregneerd grenen palen zijn op de klassieke manier behandeld om de duurzaamheid te optimaliseren. Deze palen mogen rechtstreeks in de grond geplaatst worden of gecombineerd met bijhorende paalvoeten. Ondanks dat wij geen voorstander zijn van geimpregneerd grenen hout, wegens de weinig ecologische behandeling, bieden wij toch enkele standaardafmetingen aan wegens de grote vraag van de klanten. Deze palen bieden we aan in 2 lengtes en 2 diktes.

Meer informatie »
promo

€ 79,35

€ 75,35/ stuk

Hardhouten gleufpaal geschaafd 21 mm

Een hardhouten gleufpaal met gleufbreedte van 21 mm kan gecombineerd worden met alle planken tot 18 mm dikte. Hardhouten palen hebben een enorme duurzaamheid in contact met grond, waardoor uw tuinschermen jarenlang onderhoudsvrij optimaal zullen meegaan. Deze palen vergrijzen zeer mooi en zijn te combineren met alle aangeboden houtsoorten zoals FSC hardhout, thermowood, bamboe,.. Beschikbaar met 1 of 2 gleuven.

Meer informatie »

€ 29,55/ stuk

Hardhouten paal fijnbezaagd

Voor het plaatsen van duurzame tuinschermen en tuinwanden is het gebruik van een duurzame paal minstens even belangrijk. Deze hardhouten azobe palen zorgen voor een duurzaamheid van +25 jaar in contact met aarde of grond. Palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst te worden. Best voorzie je ook extra beton of stabilisé rond de paal voor een optimale stevigheid. Origineel hebben deze palen een bruinrode kleur, die mooi zal gaan vergrijzen na verloop van tijd. De afwerking van deze palen is fijnbezaagd.

Meer informatie »

€ 42,25/ stuk

Hardhouten paal geschaafd

Voor het plaatsen van duurzame tuinschermen en tuinwanden is het gebruik van een duurzame paal minstens even belangrijk. Deze hardhouten azobe palen zorgen voor een duurzaamheid van +25 jaar in contact met de aarde of grond. Palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst te worden. Best voorzie je ook extra beton of stabilisé rond de paal voor een optimale stevigheid. Origineel hebben deze palen een bruinrode kleur, die mooi gaat vergrijzen na verloop van tijd. De afwerking is geschaafd. Door het schaven van het hout wordt een 100% rechte paal verkregen.

Meer informatie »

€ 79,95/ stuk

Thermowood gleufpaal 21 & 28 mm

Thermowood gleufpalen passen steeds perfect met de tuinscherm planken in thermowood. Dankzij deze gleufpalen kan je heel snel en eenvoudig zelf een tuinscherm plaatsen. Deze thermowood palen danken hun hoge duurzaamheid aan de thermische behandeling waarbij de levensduur opgewaardeerd wordt tot eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hout, zijnde klasse 1. De bruine, warme kleur gaat na verloop van tijd mooi vergrijzen. Deze palen beschikken over een gleufbreedte van 21 mm. Hierdoor passen ze zowel bij thermowood planken van 18 mm als thermowood planken van 20 mm. Tip: combineer deze palen met paalvoeten of paalpunten om de levensduur verder nog te optimaliseren.

Meer informatie »

Tuinscherm palen

Voor de plaatsing van tuinschermen is er nood aan specifieke palen die telkens perfect passen bij uw afsluiting. Belangrijk is steeds dat de palen een zeer grote duurzaamheid hebben. Het zwakste punt van een houten paal blijft immers het stuk waar de paal net boven de grond uitkomt. Door de combinatie van vocht en zuurstof is de paal hier het meest gevoelig aan schimmels en insecten waardoor de paal na verloop van tijd kan afzien.

Hierdoor bieden we enkel de meest duurzame houtsoorten aan, ook al moeten we hier even afwijken van het ecologische traject. Helaas bestaan er nagenoeg geen FSC-gekeurde hardhouten palen waardoor we onze toevlucht moeten zoeken tot de klassieke behandelde grenen palen en hardhouten palen.

Geïmpregneerde palen zijn grenen palen die behandeld zijn om de duurzaamheid te verbeteren. Door deze verhoogde duurzaamheid kunnen deze palen rechtstreeks in de grond geplaatst worden.

Azobepalen (tropisch hardhout) zijn beschikbaar in een fijnbezaagde of een geschaafde versie. Deze palen hebben een duurzaamheid van +25 jaar waardoor deze perfect zijn als je graag een houten paal wenst. De fijnbezaagde palen hebben een iets ruwere uiterlijk waarbij je de zaagsnede in het hout nog kan zien. Hierdoor zijn deze palen iets goedkoper dan de geschaafde palen. Bij de geschaafde palen is het hout mooi effen. Ook lichte afwijkingen in rechtheid zal je niet tegenkomen bij het schaven. Je zal dus steeds een 100% rechte paal hebben als je kiest voor de geschaafde versie. Bij de fijnbezaagde versie is een lichte afschuining niet volledig uitgesloten.

Een andere mogelijkheid is te kiezen voor aluminiumpalen of betonpalen. Dankzij het gebruik van deze materialen kan u tientallen jaren gerust zijn en hoeft u zich geen zorgen te maken over de mogelijke aantasting door schimmels of insecten. Betonpalen zijn beschikbaar met gleuf waardoor het plaatsen van tuinschermen heel makkelijk kan verlopen. Ook aluminiumpalen zijn beschikbaar met gleuf van 15 - 21 mm of 28 mm breed, waardoor deze met heel veel mogelijke houtsoorten en dikte van planken gecombineerd kunnen worden. De arduinblauwe kleur van de aluminiumpaal gaat steeds heel mooi contrasteren met de houten tuinschermplanken.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO