Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 124,00/ doos

B-fix clips one - black

Bfix clips: onzichtbaar bevestigingssysteem voor bijhorende terrasplanken. B-FIX ONE wordt verpakt per 100 clips + 100 schroeven. Een doos is goed voor 6m². De roestvrijstalen clips zitten telkens vast in de infrezing van twee naast elkaar liggende terrasplanken. Elke clip zit vastgeschroefd op de houten onderbalk die tussen de twee terrasplanken zit. Zo zijn de clip en de schroef onzichtbaar, maar het geheel zit toch zeer stevig vast. De clips zijn bruikbaar voor een aantal terrasplanken in ons gamma, met een maximumbreedte van 14,5 cm. Niet elke clip past in elke terrasplank, ga dus goed na of de combinatie mogelijk is.

Meer informatie »

€ 49,45/ doos

Bamboe Composiet - Terras toebehoren

De bamboe composiet terrasplanken zijn gemakkelijk te installeren dankzij de juiste toebehoren. Een duurzaam terras vereist de keuze voor een kwalitatieve steunbalk, waarvoor we de composiet steunbalken aanraden. Aantal benodigde steunbalken: vermenigvuldig de oppervlakte van uw terras met 3,5 en deel door de lengte van de steunbalk. De start-, fixeer en eindclips en de schroeven zijn ideaal voor het onzichtbaar monteren van de bamboe composiet beplanking zelf. Deze zijn gemaakt van roestvrij staal A2 en vervolgens oppervlakkig behandeld. Per vierkante meter heb je 20 fixeerclips nodig. Voor de bevestiging van de clips kunt u gebruik maken van de bijhorende zelfborende schroeven. Begin met het vastschroeven van de startclips op de steunbalken. Zorg voor een afstand van 7 mm tussen de muur en de eerste plank. Zorg ervoor dat de clips nauwkeurig geïnstalleerd worden, zodat de plank, eens geplaatst, perfect parallel met de muur staat. Indien de muur niet recht is, moet een afstandscompromis gevonden worden. Bijvoorbeeld, het zagen en installeren van een afwerkingsplank in geval van afrondingen. De uiteinden van de planken moeten perfect steunen op de balken. Eens de startclips op de steunbalken zijn bevestigd, plaats dan de eerste plank en controleer nogmaals de parallelliteit en afstand met de muur. Verwijder de plank en schroef de clips vast. Herplaats de eerste plank. Respecteer een tussenafstand van 5mm in de lengte van de planken. Gebruik een clip op elke draagbalk. Vooraleer een 2de rij te plaatsen, gebruikt u een blokkeringsschroef om de planken tijdelijk op hun plaats te houden. Hierbij gebruik je een schroef van 50 mm lang die je diagonaal in de afkanting schroeft. Het is niet nodig een clip te gebruiken voor deze plank. Plaats deze plank in de clips. Klop lichtjes zijdelings op de planken met een rubberhamer en slagblok om kuiltjes te voorkomen. De plank moet zich perfect plaatsen in de volle diepte van de clip. Controleer of de plank perfect parallel is. Installeer alle planken op dezelfde wijze.

Meer informatie »

€ 53,55/ doos

Bamboe Massief - Terras Toebehoren

Om een duurzaam terras te bouwen waar u nog vele zomers van geniet, kan u verschillende kwaliteitsvolle toebehoren gebruiken. De stevige basis wordt gevormd met een onderstructuur uit massief bamboe steunbalken, waar u vervolgens de planken op bevestigt met de start-, fixeer- en eindclips. En om alle onderdelen mooi op hun plek te houden, raden we de zelfborende vijzen aan die eenvoudig te plaatsen zijn aan de onderbalken. Een duurzaam terras vereist de keuze voor een kwalitatieve steunbalk, waarvoor we de bamboe steunbalken aanraden. Aantal benodigde steunbalken: vermenigvuldig de oppervlakte van uw terras met 3,5 en deel door de lengte van de steunbalk. Deze bevestigingsmaterialen zorgen voor een onzichtbare plaatsing van de planken op de onderstructuur. Zo vindt u geen schroefkoppen aan het oppervlak van het terras en lijken alle planken te zweven. Deze manier zorgt er ook voor dat uw terras gemakkelijk is te herstellen: u schroeft een plank los en vervangt die door een nieuwe, zonder sporen achter te laten.

Meer informatie »

€ 27,10/ stuk

Hardhouten onderbalk gelamelleerd

Hardhouten terrassen worden best geplaatst om een structuur van hardhouten onderbalken. Op die manier hebben de terrasplanken dezelfde stabiliteit als de onderstructuur. Onderbalken hardhout meten 40 x 60 mm dikte Afwerking: gelamelleerd hout voor een perfecte rechtheid van de onderbalken Lengtes volgens beschikbaarheid: 350 - 400 - 450 cm opgelet: door de moeilijke aanvoer, kunnen we geen keuze van lengte aanbieden, en kan er enkel een mix van bovenstaande lengtes geleverd worden.

Meer informatie »

€ 11,65/ stuk

Hardhouten onderbalken massief

(Hardhouten) terrassen worden best geplaatst op een structuur van hardhouten onderbalken. Op die manier ben je er zeker van dat de onderstructuur voldoende duurzaam én sterk is om de spanning in de terrasplanken op te vangen. De houtsoort van deze onderbalken kennen we van de planken voor vlonders in Tali, welke je ook bij ons kan terugvinden. Ze hebben dus op vlak van stabiliteit en duurzaamheid zeker hun dienst al bewezen. De onderbalken zijn verzaagd uit massief hout in plaats van voorzien van een vingerlas of lijm. Ze zijn dus massief, waardoor het hout nog enige spanning in zich heeft, en een afwijking in rechtheid niet abnormaal is. Wens je 100% rechte onderbalken, kies je best voor gevingerlaste/gelamelleerde onderbalken.

Meer informatie »

€ 18,30/ stuk

Lariks onderbalk

Douglas geschaafde onderbalken worden het best gebruikt wanneer er geen rechtstreeks contact is met de grond. Op die manier kan hun maximale doeltreffendheid bereikt worden. Wanneer je gebruik maakt van deze onderbalken zal je dit het best combineren met terrasdragers. Lariks onderbalken kunnen gebruikt worden als je op zoek bent naar een ecologisch alternatief voor de hardhouten onderbalken. Lariks kent niet dezelfde stabiliteit als tropisch hardhout, wat betekent dat deze best geplaatst worden met extra dwarse balkjes om de stabiliteit te garanderen en maximaliseren.

Meer informatie »

€ 39,55/ stuk

Onderbalk Aluminium - iDecKing Easyclick

Met deze aluminium onderbalken zijn de bamboe terrasplanken met infrezing makkelijk in te klikken. Door de zwarte montageclips die op de balk zitten klikken uw terrasplanken mooi op zijn plaats. De gewoonlijke steunbalken zijn hier vervangen door aluminium rails met voorgeplaatste clips. In slechts vier stappen is uw terras gemonteerd! Het systeem biedt u de mogelijkheid tot een gemakkelijke, perfecte en precieze afwerking. Bovendien kan het iDecKing-terras ook eenvoudig worden gedemonteerd of hersteld. Er is wel een verschil tussen type A en B. Het type A heeft een doorlopend clicksysteem. Het type B stopt halverwege de balk. Deze zijn ideaal voor als bijvoorbeeld een putdeksel niet volledig vastgeklikt mag zitten. De balk is 2 cm hoog met een breedte van 6 cm en is telkens 203 cm lang. U plaatst deze balken als onderstructuur op een afstand van 30 - 40 cm van elkaar. U kan de balken zelf inkorten of zelf afschuinen voor bijvoorbeeld een hoek te vormen. Het is aangeraden het hoogteverschil van het begin en einde van de balk niet hoger te gaan dan 2 cm. Hebt u een groter hoogteverschil, dan kunt u gebruik maken van onze regelbare terrasdragers. Bij het plaatsen van bamboe composiet terrasplanken raden we de voorziene verbindingsclip iJack aan om eventuele werking van de plank te verminderen. Bij het plaatsen van bamboe massief is deze clip niet nodig vanwege de grote stabiliteit van deze planken.

Meer informatie »

€ 2,60/ stuk

Regelbare terrasdragers

Verstelbare terrasdrager uit kunststof, kleur zwart. Deze terrasdragers worden ook plotvijs of plotvijzen genoemd. Ze bestaan uit een instelbaar gedeelte om de hoogte te bepalen + een plat gedeelte waarop de onderbalk zal rusten. De bovenplaat is apart te bestellen en kan gebruikt worden met de terrasdragers. De onderbalk kan je dan vastvijzen op het plat gedeelte. De stapelbare verlengstukken zijn combineerbaar en verhogen het bereik van de terrasdragers per 30 of per 100 mm (stapelbaar tot 9 stuks). Dankzij deze dragers kan je kleine hoogteverschillen in de ondergrond wegwerken om een perfect waterpas terras te verkrijgen. Draagvermogen /m² Om de 600 mm l/b 1.350 kg/m² Om de 500 mm l/b 2.400 kg/m² Om de 400 mm l/b 3.750 kg/m²

Meer informatie »

€ 41,95/ stuk

Robinia terras toebehoren

Robinia onderbalken zijn perfect in combinatie met de robinia terrasplanken. Door gebruik te maken van dezelfde houtsoort met dezelfde beperkte uitzettingsgraad heb je de perfecte samenhang tussen onderbalken en terrashout. Deze balken meten 4 x 6 x 300 cm Voor een perfecte ondersteuning voorzie je de onderbalken best elke 40 - 45 cm Wij adviseren ook steeds de bijhorende beschermende olie om het hout in perfecte conditie te houden.

Meer informatie »

€ 39,95/ doos

Rvs terrasschroef

Roestvrijstalen terrasschroef met verzonken kop voor het fixeren van terrasplanken uit grenenhout of tropisch hardhout. Voorzien van TX aandrijving om veilig te werken, uitschuiven te vermijden en de kracht efficiënt over te dragen. Door een extra schroefdraad vlak onder de kop kan je de terrasplanken drukvast fixeren en verschuivingen tegengaan. Dankzij de aangepaste kop worden de vijzen mooi verzonken in het houten terras. Voor enorm dense houtsoorten raden we toch nog steeds aan voor te boren. - 200 stuks/doos - Afmeting: 5,0 mm x 50 mm - Verbruik: circa 35 stuks/m²

Meer informatie »
promo

€ 1,00

€ 0,95/ stuk

Sol-A-Stick

Sol-A-Stick is een syteem dat het mogelijk maakt om terrasplanken zonder infrezing voor clips toch onzichtbaar te gaan bevestigen. Dit gebeurt met het gebruik van een pvc latje. Terrasplanken met zijwaartse groef kunnen door middel van clips onzichtbaar bevestigd worden. Indien deze groeven niet aanwezig zijn had u tot op heden enkel de mogelijkheid om deze te vijzen, en al dan niet af te dekken met houten tappen. De Sol-A-Stick latten worden aan de onderzijde van de terrasplank gevezen. De pvc latten zullen aan weerszijde van de plank lichtjes uitsteken waardoor deze netjes kan vastgevezen worden op de onderbalken. Op deze manier kan u alle terrasplanken nu onzichtbaar fixeren op de onderbalken. 14 à 19 stuks per m² (afhankelijk van de breedte van de plank) Lengte: 27,5 cm Dikte: 1 cm Breedte: 2 cm

Meer informatie »

€ 19,50/ stuk

Thermowood terras onderbalken

Thermowood onderbalken zijn perfect in combinatie met de thermowood terrasplanken. Door gebruik te maken van dezelfde houtsoort met dezelfde beperkte uitzettingsgraad heb je de perfecte samenhang tussen onderbalken en terrashout. Het zal tevens garanderen dat je patio zo lang mogelijk zijn meegaan. Deze balken in thermowood meten 4.2 x 6.8 cm Thermowood onderbalken steeds elke 35-45 cm maximum voorzien voor perfecte ondersteuning van de terrasplanken.

Meer informatie »

Terras toebehoren

Uw terras moet tot in de puntjes worden afgewerkt om er zo lang mogelijk van te genieten. In deze categorie vindt u alle materialen om dat te doen.

Enerzijds hebben we de houten onderbalken waarmee u de basis bouwt voor uw terras. Lariks is een goedkopere, lokale houtsoort met een lager prijskaartje. Robinia is echter ook van Europese afkomst, maar heeft de hoogste duurzaamheidsklasse. Ten slotte hebben we nog de onderbalken uit tropisch hardhout, die misschien wel van verdere landen komen maar bijzonder duurzaam zijn en dus tientallen jaren zullen meegaan.

De regelbare terrasdragers zijn handig als uw tuin op een helling ligt of niet volledig egaal is. Op die manier kan u het terras nauwkeurig verhogen tot die 100% waterpas gelijk ligt. De terrasdragers kan je tot op de millimeter afstellen. Het is juist dankzij dit soort extra’s dat u nog vele zomers van uw terras kan genieten.

Al deze toebehoren zijn zeker noodzakelijk voor de opbouw van een duurzaam en ecologisch terras. Op die manier kan u verzekeren dat het geheel erg sterk is en vele zomers lang meegaat.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO