Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 75,55/ m²

Thermo Fraké terras 14.2 cm

Fraké is een geel-grijze tot bruine houtsoort afkomstig uit West-Afrika. Het is een van de snelst groeiende loofhoutsoorten in de wereld en het wordt gekapt in verantwoord beheerde bossen. Met het thermisch behandelen van fraké wordt het hout niet alleen duurzamer, maar ook stabieler. De duurzaamheid gaat op deze manier naar klasse 1-2 in plaats van de standaard 3-4 klasse zonder behandeling. Omdat dit hout tot in de kern thermisch wordt gemodificeerd en de levensduur hiermee wordt verlengd is het een ecologisch verantwoorde keuze. Thermo fraké is een onderhoudsarme houtsoort die prachtig verkleurt naar een grijstint met mooie kleurschakeringen tussen onderlinge planken. De houttekeningen van fraké lijken erg op dat van Eik, vandaar de benaming Afrikaans Eiken. Het hout heeft soms krijtstrepen, hars-aftekeningen en/of enkele pinholes, wat voor een karakteristiek uiterlijk zorgt. Breedte: 14.2 cm (netto) Dikte: 2.1 cm Maatwerk per lopende meter wordt steeds gemaakt per bestelling: minimumafname van 100 lm per gekozen lengte. Maatwerk: beschikbare lengtes mits onverkocht: 1,85m tot 4,85m, per 30 cm lengteverschil. Deze terras plank heeft aan de langszijde een B-fix profilering. Met behulp van speciale Bfix-clips wordt dit profiel nagenoeg onzichtbaar bevestigd.

Meer informatie »
promo

€ 58,85

€ 52,95/ m2

Thermowood terras 14.2 cm

Thermowood terrasplanken zijn betaalbaar en duurzaam. Door de thermische behandeling van het dennenhout wordt eenzelfde duurzaamheid verkregen als tropisch hardhout, namelijk duurzaamheidsklasse 1. Hierdoor mag je rekenen op een onderhoudsvrij terras en dit tientallen jaren lang. Voor deze terrasplanken wordt enkel het beste kwaliteitsdennenhout geselecteerd. Breedte: 14.2 cm Lengte: 360 cm Dikte: 2.6 cm Fixatie is mogelijk met inox vijzen of bijhorende onzichtbare clips. Prijs per m² is inclusief 0.75 cm spatie tussen de planken. Inclusief deze voeg komt u dus op 6,70 lm/m².

Meer informatie »
promo

€ 55,50

€ 49,95/ m2

Thermowood terras 18.5 cm

Door de thermische behandeling van het dennenhout wordt voor de thermowood terrasplanken eenzelfde duurzaamheid verkregen als tropisch hardhout (klasse 1). De planken zijn voor deze duurzaamheid dus zeer betaalbaar en kan u dus relatief goedkoop een prachtig terras aanleggen in thermowood! Je mag door deze kwaliteit en duurzaamheid tientallen jaren lang rekenen op een onderhoudsvrij terras. Voor deze terrasplanken in thermowood wordt enkel de beste kwaliteit binnen het dennenhout geselecteerd. Breedte: 18.5 cm Vaste lengte: 360 cm Dikte: 2.6 cm Deze thermowood planken hebben een vlakke bovenzijde met enkel heel fijne groefjes Fixatie kan enkel met vijzen of met zijwaartse clips voor onzichtbare fixatie Prijs per m² is inclusief 0.75 cm spatie tussen de planken.

Meer informatie »

Thermowood

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Door deze stoom- of hittebehandeling is het hout niet meer gevoelig voor schimmels en insecten en wordt de duurzaamheid opgewaardeerd tot klasse 1. Hierdoor heeft het dennenhout dezelfde levensduur al tropisch hardhout. Dit gepatenteerd productieproces kan toegepast worden bij verschillende zachthoutsoorten zoals ayous, den, maar ook populier. Deze ecologische behandeling is 100% chemicaliënvrij.

Door dit proces wordt het oorspronkelijke minder duurzame zachthout behandelt tot het een zeer stabiel en duurzaam product is. Door de voedingsstoffen uit het hout weg te nemen is het niet meer attractief voor insecten en schimmels waardoor het verouderingsproces onderbroken wordt en het hout een bijzonder lange levensduur zal genieten.

Thermowood heeft steeds het PEFC-label

Er bestaan verschillende categorieën, afhankelijk van de gewenste toepassing.
• Thermo-S (duurzaamheidsklasse III)
• Thermo-D (duurzaamheidsklasse I-II)
• Thermo-D+ (duurzaamheidsklasse I)

Bij Ecohout bieden we enkel thermowood in D+ aan in zowel terras als gevelbekleding.

Naast het productieproces is de ecologische waarde ook enorm groot dankzij de grote beschikbaarheid van dit hout in de nabije noordelijke landen. Dit in combinatie met de hoge duurzaamheid maakt dat we een waardig alternatief hebben voor tropisch hardhout. Deze bossen kunnen dus gespaard blijven.

Aangezien er geen chemische stoffen gebruikt zijn voor de behandeling van het hout kan het hout later gemakkelijk gerecycleerd worden of dienst doen als verwarmingsbron (houtkachel).

Thermowood wordt daarnaast getypeerd door zijn typische knopen en tekening. Na verloop van tijd gaat dit hout mooi vergrijzen.

Ecohout heeft volgende producten in zijn gamma voor terras/vlonder:

- Onderbalken in thermowood
- Bijhorende clips voor Thermowood terrasplanken van 14.2 cm breed
- Terrashout van 14.2 cm breed vlak
- Terrashout van 18.5 cm breed vlak met enkele fijne groefjes voor een speels effect.

Een goede onder structuur is minstens even belangrijk als de terrasplanken. Voor een thermowood terras kan je kiezen uit thermowood onderbalken of hardhouten onderbalken. Door gebruik te maken van dezelfde houtsoort met dezelfde beperkte uitzettingsgraad heb je de perfecte samenhang tussen onderbalken en terrashout. Het zal tevens een optimale levensduur garanderen van je terras, vlonder of patio.

Een ander groot voordeel van een thermowood terras, is dat u zowel gebruik kan maken van onzichtbare clips als van vijzen. Als u de planken wenst te vijzen, gebruik steeds inox materiaal om roestplekken op het hout te voorkomen.

Thermowood verhoudt zich daarnaast ook gunstig in prijs tegenover eik of hardhout. Kort samengevat: een absolute topper!Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO