Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 27,85/ m²

Douglas terrasplank 14,5 cm

Wie een veelzijdig, duurzaam en ecologisch terras wilt, denkt vaak meteen aan douglas terrasplanken. Deze Europese houtsoort is een populaire keuze dankzij de prachtige tekening, de lichtroze kleur en natuurlijk de hoge duurzaamheidsklasse. U krijgt een volle, onbehandelde plank van A-kwaliteit hout. Het heeft zelfs een PEFC-keurmerk, waardoor u dus bijdraagt aan een ecologische terras. Deze terrasplanken zijn voorzien van een vlakke kant een geribbelde kant. Zo kunt u zelf nog kiezen welke zijde u bovenaan legt en welke uitstraling het terras moet hebben. De vlakke kant geeft een ruimer gevoel aan uw terras, terwijl de geribbelde kant juist erg modern oogt. Deze douglas terrasplanken hebben een dikte van 2,8 centimeter en een breedte van 14,5 centimeter. Ze zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende lengtes, namelijk 300, 400 of 500 centimeter. U kunt ze ook bestellen per vierkante meter (inclusief een open voeg van 1 centimeter).

Meer informatie »

€ 34,95/ m²

Douglas terrasplank 19,5 cm

Douglas is een erg stevige en toch ecologische houtsoort voor uw terras. Klussers houden van die prachtige golvende tekening met af en toe een knoop en die lichtroze tekening. Dankzij het koude klimaat in hun groeigebied, hebben ze een hoge sterkte en duurzaamheid, wat natuurlijk erg positief is voor elk project. Dit zijn volle planken van A-kwaliteit zonder voorbehandeling. Wij raden u een plaatsing aan door middel van INOX of RVS schroeven dwars door elke plank. Deze douglas terrasplanken hebben bovenaan een effen, glad geschaafd oppervlak zonder ribbels. Hierdoor valt de prachtige houttekening beter op en krijg je een natuurlijk, elegant geheel. De drie andere zijden hebben een fijnbezaagde, ruwere textuur. Hier kunt u dus niet kiezen welke zijde u bovenaan legt. Deze terrasplanken hebben een dikte van 2,8 centimeter en een breedte van 19,5 centimeter. U kunt kiezen tussen een lengte van 300, 400 en 500 centimeter, of voor een terras per vierkante meter.

Meer informatie »

Douglas

Wie een ecologisch, stijlvol en toch budgetvriendelijk terras wilt, denkt vaak direct aan douglashout. Deze houtsoort heeft verschillende, unieke voordelen voor uw terras, zoals de zachte kleur en prachtige houttekening.

Bij deze terrasplanken kunt u nog kiezen welke uitstraling u wenst. Er zijn planken met een ingefreesde ribbel bovenaan, waarbij u die typische moderne look krijgt. De andere kant is echter volledig vlak, voor een strak en klassiek terras. Kies anderzijds voor de extra brede planken om een ruimer gevoel te creëren.

Douglashout wordt gekenmerkt door de prachtige houttekening, met af en toe een knoop. Bovendien verkiezen vele klussers de zachtroze, landelijke uitstraling van deze terrasplank. Dat is juist wat deze terrasplanken zo aantrekkelijk maken.

Douglas komt oorspronkelijk een Europese naaldboom. Daar groeien ze onder beschermde omstandigheden en wordt het hout ook volgens het boekje ontgonnen. Dat verdient het PEFC-label! Wie voor douglas kiest, krijgt dus een echt ecologische houtsoort voor een uniek tuinproject.

Deze houtsoort wordt meestal onbehandeld verkocht, wat ook wel zorgt voor een iets lagere duurzaamheid. Wij raden zeker aan om uw terras af en toe eens te behandelen met een olie of beits om de warme kleur te behouden en om de duurzaamheid iets te verhogen.

Kortom, deze douglas terrasplanken nodigen uit tot vele zomers zalige momenten op uw eigen terras!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO