Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 251,10

€ 228,35/ scherm

Thermo Ayous plankenscherm 21 mm

Door de thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze tuinafsluiting behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Eén van de grote voordelen van de thermische behandeling is de vormvastheid van het hout. Thermo ayous zal bijna geen vocht opnemen waardoor de tuinschermen zeer stabiel zullen blijven. Dit resulteert op magnifieke schermen die bestendig zijn tegen de weersveranderingen. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Je gaat merken dat het hout door de weersveranderingen en verloop van tijd zal vergrijzen. Thermo ayous zal een licht-zilvergrijze tint krijgen wat kan vergeleken worden met de vergrijzing van tropische hardhoutsoorten zoals afromosia en padouk. Met de tandgroefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. De planken zijn eenvoudig in de gleufpalen met een opening van 21 mm te schuiven. (thermowood, aluminium of hardhout)

Meer informatie »
promo

€ 278,95

€ 262,50/ scherm

Thermo Ayous triple 21 mm plankenscherm

Dit thermische blokmotief is voorzien van 3 blokjes, met afgeronde hoekjes. Bovendien hebben de planken een tandgroef systeem, die we ook kennen van de typische planchetten, waardoor ze naadloos op mekaar aansluiten, en zorgen voor een optimale stevige plaatsing van je tuinschermen. Met dikte 21mm, zijn de planken zeer eenvoudig in te schuiven tussen gleufpalen met opening 23mm. (thermowood, aluminium of hardhout) De thermische behandeling van tropisch zachthout maakt dat deze tandgroef planken behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Thermo ayous heeft net zoals tropische hardhoutsoorten geen knopen in het hout waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Hierdoor krijg je een zeer luxueuze scherm die prefect bestendig is tegen de weersveranderingen. De achterzijde van de tandgroef planken zijn volledig vlak, waardoor uw buren ook een prachtige afsluiting hebben! Bovenregel en gleufpalen zijn apart te bestellen.

Meer informatie »
promo

€ 152,60

€ 138,70/ scherm

Thermowood duo plankenscherm 25 mm

Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij de stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier behandeld, waardoor de duurzaamheid gelijk is aan tropisch hout (klasse 1). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. Deze planken van 13 cm netto hoog geven het effect van 2 blokjes hout boven mekaar. Hierdoor krijg je een strak uniek tuinscherm met reliëf. Deze blokjes zijn voorzien van een mooi geschaafd oppervlak waardoor een heel mooi, luxueus effect wordt verkregen. Met de tandgroefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid om zelf de hoogte van de schermen te bepalen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen te schuiven. (thermowood, aluminium of beton) Plank: 2.5 cm dik x 13 cm hoog (netto) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Nota: Deze planken worden aangeboden in lengtes van 475, 510 en 420 cm. Per paneel heb je dus 14 planken van 13 centimeter hoog nodig. Je krijgt echter planken met de gekozen lengte die je dan zelf nog in twee of drie gelijke delen zaagt. Op deze manier krijg je 14 planken met de juist lengte.

Meer informatie »

€ 114,30/ scherm

Thermowood plankenscherm 17 mm

Het thermowood planken scherm bestaat uit thermowood tandgroefplanken met een dikte van 17 mm. Dankzij het gebruik van thermowood gleufpalen en tandgroefplanken heeft u de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. De rabatplanken zijn zeer eenvoudig in de gleufpalen te schuiven. De gleufpalen hebben een opening van 17 mm waardoor de planken er perfect inpassen. Enkel de onderste plank dient vastgemaakt te worden aan de paal. De overige planken kunnen dan bovenaan ingeschoven worden om het scherm op te vullen. Thermowood is hét ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Bovendien is dit volledig onderhoudsvrij met een mooie vergrijzing na verloop van tijd. Duurzaamheidsklasse: 1 Plank: 1.7 cm dik x 13 cm hoog x 180 cm lang (netto) Voor een hoogte van 182 cm heeft u 14 planken nodig. Nota: deze planken meten ca. 360 cm, te halveren tot 2 x 180 cm.

Meer informatie »
promo

€ 175,95

€ 159,95/ scherm

Thermowood plankenscherm 26 mm

De uitzonderlijke duurzaamheid van thermowood is nu ook te verkrijgen in zeer stevige blokhutplanken (tand en groef) van 26 mm dik! Hierdoor heb je een uiterst sterk plankenscherm met een bijzonder lange levensduur. Met de tandgroefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. Deze dikte van 26 mm geeft weer nieuwe mogelijkheden in keuze van gleufpalen. Betongrijze, antracietkleurige betonpalen of aluminiumpalen behoren tot de mogelijkheden. Deze hebben allen een gleuf van 30 mm waartussen de planken perfect passen. De plaatsing van deze afsluiting gaat dus bijzonder snel. Ideaal voor de doe-het-zelver. De combinatie van beton of aluminium palen garandeert een zeer stevig geheel en uiterst lange levensduur. Thermowood gaat na verloop van tijd mooi vergrijzen. Door de thermische behandeling is het niet uitgesloten dat er droogtescheuren kunnen voorkomen in deze planken. Deze ondermijnen de stevigheid en duurzaamheid niet, en zijn eigen aan het hout en zijn behandeling. (Indien planken van 180 cm niet meer beschikbaar zijn, zijn er nog planken van 360 cm die ZELF gehalveerd dienen te worden)

Meer informatie »

€ 173,90/ scherm

Thermowood triple plankenscherm 26 mm

Thermowood is HET ecologische alternatief voor tropisch hardhout. Dankzij de stoombehandeling wordt het dennenhout op een ecologische manier behandeld, waardoor de duurzaamheid gelijk is aan tropisch hout (klasse 1). Thermowood is dus totaal chemicaliënvrij en bovendien ook totaal onderhoudsvrij. De planken van 13 cm netto hoog zijn voorzien van een ingefreesde lijn. Hierdoor wordt een uniek effect verkregen van een groot aantal fijne latten. Toch heb je de stevigheid van volle planken. Met de tandgroefplanken heeft u bovendien de volledige vrijheid in hoogte en breedte van de schermen. De rabatplanken zijn eenvoudig in de gleufpalen te schuiven. (thermowood, aluminium of hardhout) Plank: 2,6 cm dik x 13 cm hoog x 180 cm lang (netto). Voor een hoogte van 180 cm heb je 14 planken nodig. Nota: deze planken meten ca. 360 cm, in te korten tot 2 x 180 cm. Dus 7 planken te halveren voor 1 plankenscherm.

Meer informatie »

€ 370,00/scherm

Thermowood tuinscherm gesloten

Dit gesloten thermowoodscherm is een topper van formaat. Het tuinscherm zal u de uitstraling van aparte latten bieden, zonder dat u erdoor zal kunnen kijken. Het thermowood scherm is opgebouwd uit latten van 16 x 58 mm en verstevigd met 3 horizontale steunregels van 28 x 56 mm. De latten zijn geschaafd voor een mooie, gladde uitstraling. Er is steeds met inox schroeven gewerkt om ervoor te zorgen dat de schroeven geen roestvlekken zullen achterlaten op het hout. Thermo wood is een zeer ecologische oplossing, gezien deze bomen niet lang nodig hebben om te groeien tot ze verwerkt kunnen worden. Door de levensduur ervan ook nog eens te gaan optimaliseren door een thermische behandeling, zonder hierbij chemische middelen te gebruiken, kunnen we dit thermowood zeer lang gaan gebruiken. Tevens is het hout recycleerbaar. Dit thermowood scherm zal zo goed als geen onderhoud vragen.

Meer informatie »

€ 324,00/scherm

Thermowood tuinscherm open

Dit open, verticaal tuinscherm gemaakt uit thermowood straalt niets anders dan rust uit. De fijnere latjes van 34 x 34 mm zullen een moderne uitstraling geven aan uw tuin. De hittebehandeling van het thermowood zorgt ervoor dat dit dennenhout een evenwaardige duurzaamheid krijgt als tropisch hardhout. Door deze behandeling zal de voedingsbodem voor bacteriën uit het hout verwijderd worden, waardoor het bestand zal zijn tegen schimmels, vocht en weersinvloeden. De steunregels zijn 34 x 58 mm en vastgemaakt aan de latjes met inox schroeven. Per scherm bevinden er zich 3 steunregels die het geheel in vorm houden. Dit dennenhout is een zeer ecologische oplossing, gezien deze bomen niet lang nodig hebben om te groeien tot ze verwerkt kunnen worden. Door de levensduur ervan ook nog eens te gaan optimaliseren door een thermische behandeling, zonder hierbij chemische middelen te gebruiken, kunnen we dit thermowood zeer lang gaan gebruiken. Tevens is het hout recycleerbaar. Dit thermowood scherm zal zo goed als geen onderhoud vragen. Het is een erg vormvast en sierlijk door de aparte latjes.

Meer informatie »

Thermowood

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Thermowood is ecologisch verduurzaamd dennenhout. Deze ecologische behandeling maakt dat het hout eenzelfde duurzaamheid krijgt als tropisch hout. Dankzij deze stoombehandeling is het hout véél minder vatbaar voor schimmels en bacteriën waardoor een uitzonderlijk lange levensduur verkregen wordt.

Onze thermowood afsluitingen zijn beschikbaar in 3 verschillende modellen:
1/ blokhutplanken van 18, 20 en 28 mm dik.
2/ een designscherm met een unieke uitstraling dankzij de uitgefreesde planken
3/ een luxe tuinscherm bestaande uit een dubbel blokprofiel.

1/ Ben je op zoek naar een klassiek plankentuinscherm met tand-groefplanchetten?
Dan kan je kiezen uit dikte 18, 20 of 28 mm. Elk van deze diktes van planken heeft een andere mogelijkheid van gleufpalen.

De versie van 18 mm dik is enkel combineerbaar met thermowood gleufpalen.

De versie van 20 mm dik is dan weer combineerbaar met hardhouten palen voor een optimaal contact met de grond. Ook de aluminium palen met extra U-profiel komen hier als mogelijkheid.

De versie van 28 mm dik geeft de mogelijkheid om naast de aluminium gleufpalen ook te werken met betongrijze of arduinblauwe betonpalen. Deze combinatie geeft een uitmuntende kwaliteit weer en zal tientallen jaren onderhoudsvrij uw tuin sieren.

2/ Mag het iets unieker? Dan zal ons design tuinscherm zeker zorgen voor een speelsere en creatievere uitstraling in uw tuin. De aparte vormgeving van de planken maakt van uw tuinscherm een echte eye-catcher.

3/ De schermen met het dubbelblokprofiel zorgen voor een fijn, strak, maar creatief uitzicht met het voordeel van een snelle plaatsing. Door de mooie vorm heeft u de perfecte afwatering in combinatie met het fijn-ogende effect.

Elk van deze modellen heeft zijn eigen unieke uitstraling. Sowieso past een thermowood afsluiting in elke tuin, dankzij de warme tint/uitstraling van het hout.

Thermowood tuinschermen hebben bovendien een zéér goede prijs-kwaliteitsverhouding. Gezien de levensduur, evenwaardig aan tropisch hout, zorgt dit voor een heel betaalbare en betrouwbare houten tuinomheining.

Het hout is totaal onderhoudsvrij en zal mooi vergrijzen na verloop van tijd.

Zorg ervoor dat de palen steeds 60 - 70 cm diep in de grond staan. Best voorzien van stabilisé of beton om de palen vast te zetten. De planken steeds enkel cm's boven de grond plaatsen zodat er geen contact is met de grond. Al dan niet voorzien van een betonplaat tussen de palen. De afzonderlijke planken mogen ook niet vastgeschoten of gevezen worden tegen de palen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO