Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 74,90

€ 68,10/ m2

Robinia terras 15 cm geschuurd

Robinia is een Europese hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Dit is dezelfde en tevens hoogst mogelijke duurzaamheid als tropisch hardhout. Hierdoor zijn deze terrasplanken toppers van formaat wat betreft duurzaamheid en ecologie. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid. Deze robinia terrasplanken hebben een geschuurd oppervlak en zijn bijgevolg splintervlij. De planken voor de vlonder hebben licht afgeronde hoekjes waardoor er een mooie overgang gecreëerd wordt tussen de planken. Robinia is een ideale keuze voor een ecologisch terras. Bij deze planken is het niet uitgesloten dat er kopse scheuren kunnen voorkomen in de planken. Deze planken zijn echter wel een perfect alternatief voor een eiken terras, daar deze niet meer geschuurd dienen te worden. De planken zijn beschikbaar op een vaste lengte. Het is echter wel sterk aangeraden om, ondanks de vaste lengte, toch een plaatsing te doen in wildverband. Fixatie dient steeds te gebeuren met inox vijzen.

Meer informatie »

€ 111,40/ m²

Robinia terras 6 cm geschaafd

Robinia is Europees hardhout met duurzaamheidsklasse 1, dezelfde duurzaamheid als tropisch hardhout. Dankzij de perfecte droging van het hout en de techniek van vingerlassen worden enkel de allerbeste stukken robinia verwerkt tot één mooie plank van 300 cm. Deze terrasplanken zijn absolute toppers op het gebied van duurzaamheid en ecologie. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid. Afmetingen: Dikte 2.2 cm Breedte 6 cm Fixatie met inox vijzen (RVS) of onzichtbare inox clips (49 clips/m²) De prijs per m² is verrekend met 0.5 cm voeg. (15.39 lm per m²)

Meer informatie »
nieuw

€ 109,95/ m2

Terrasplank geschaafd 12 cm

Robinia is Europees hardhout met duurzaamheidsklasse 1. Dit is dezelfde, hoogst mogelijke, duurzaamheid als tropisch hardhout. Dankzij de perfecte droging van het hout worden enkel de beste stukken hout verwerkt tot één mooie plank. We bieden planken aan op lengte 3 meter lengte met vingerlas. Op die manier worden de beste stukken hout samengezet, tot 1 stabiele en sterkte terrasplank, die bovendien de allerhoogste duurzaamheid en hardheid heeft. Deze terrasplanken zijn absolute toppers op het gebied van ecolgie dankzij hun beschikbaarheid uit Europese bossen. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid. Afmetingen Dikte: 2.2 cm Breedte: 12 cm Lengte: 300 cm Fixatie altijd met inox vijzen of RVS-vijzen. De prijs per m² is verrekend incl. 1 cm voeg. (7.7 lm per m²)

Meer informatie »

Robinia

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Moeten we nog toelichting geven over robinia, ook pseudo acacia (accacia) genaamd? We hebben er namelijk een hele website voor gemaakt waar we zijn duurzaamheid en ecologische waarde de hemel in prijzen. Kijk gerust even op robiniahout.be

Deze terrasplanken vormen een perfect voorbeeld van optimalisatie van de beschikbare lokale houtsoorten. Robinia komt vooral voor in Hongarije en Roemenië.
Deze houtsoort heeft als kenmerk nogal 'nerveus' te zijn. Hierdoor is deze houtsoort normaal gezien gevoelig aan schoteling. Ook heeft deze boom geen grote dikke stammen. In tegendeel, dit zijn meestal smalle bomen die snel vertakken.

Daarom is er gekozen voor het gebruik van vingerlassen. Hierbij worden verschillende korte stukken aan mekaar geplaatst om op die manier mooie lange balken of planken te verkrijgen. De stukken hout die hiervoor geselecteerd worden zijn steeds van de allerbeste kwaliteit. Door het aan mekaar vastzetten van verschillende stukken hout, kunnen kleine kleurverschillen merkbaar zijn bij aanschaf van het hout.
Na het vergrijzen zijn deze kleurverschillen volledig verdwenen aangezien het hout exact hetzelfde mooi vergrijst. Ook de vingerlas wordt nagenoeg onzichtbaar. Om het hout stabieler te maken en te voorkomen dat deze zouden kromtrekken worden deze nog gedroogd tot een perfect vochtbalans. Voor een perfecte afwerking wordt er steeds gekozen om de latten nog te schaven.

Het resultaat zijn mooie rechte terrasplanken, die dezelfde eigenschappen hebben als tropisch hout: stabiel, duurzaam en uiterst stevig. Maar onze leefwereld zal veel beter bij varen, aangezien er geen tropisch hout gesneuveld is.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO