Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 59,95/ m2

Eik planchet 12 cm - 15 mm dik - onderdak

Deze mooie, eiken planchetten kunnen zowel binnen als buiten toegepast worden wegens de droging van het hout. Eik geeft een bijzonder charmante en warme uitstraling aan de gevel van uw woning, tuinhuis, poolhouse of bijgebouw. Oringeel hebben deze planken een goudgele kleur, die na verloop van tijd mooi egaal gaat vergrijzen. Deze planken hebben standaard een dikte van 1.5 cm en worden aan een gemiddelde lengte tussen 200 en 300 cm aangeboden. Aangezien de toevoer van de lengtes van dit artikel steeds kan wijzigen, wordt het aantal lopende of vierkante meter verrekend a.d.h.v. het gemiddelde van bovenstaande lengtes. Wij raden bovendien aan om in deze kwaliteit van eik, steeds in wildverband te werken. Zo kan u ook steeds deeltjes met een kopse scheur of houteigen oneffenheden of lichte schade ervan tussen filteren. Kopse scheuren, knopen & locale imperfectie kunnen aanwezig zijn, en zijn eigen aan dit prijsniveau en kwaliteit. Voorzie dus steeds minstens 10% extra. Ondanks de beschikbare lengtes zoals vermeld, mag er niet van uitgegaan worden dat elke plank op volle lengte gebruikt kan worden. Kwaliteitsklasse: Mix van rustiek AB en A (geen uitgesorteerde kwaliteit). Hoogte: 13 cm, netto 12 cm na plaatsing (= 8.33 lm/m²). De planchetten van 13,7 centimeter hoog, zonder tand zijn 15 millimeter dik en hebben een lengte tussen 2 en 3 meter (volgens beschikbaarheid). Deze zijn verkrijgbaar per lopende meter, hier is geen keuze van lengte. Deze planken zijn voorzien van een tand-groefverbinding met V-groef (mussenbek -visbek) voor een mooie overgang tussen het hout.

Meer informatie »
promo

€ 74,95

€ 69,95/ m²

Eik planchet 15 cm - 15 mm dik

Eiken hout is Europees hardhout en heeft een heel warme, luxueuze en toch natuurlijke uitstraling. De charmante eiken planchetten zijn gedroogd voor zowel buiten als binnen gebruik. Door de grote duurzaamheid van eik, hebben de planchetten geen nood aan een behandeling en gaan ze meerdere tientallen jaren mee. Met een hoogte van 150 millimeter (zonder de tand) en een dikte van 15 millimeter hebben deze planchetten een veelzijdige afmeting en kunnen ze voor tal van projecten gebruikt worden. Deze planchetten van uitstekende kwaliteit zijn verkrijgbaar per vierkante of per lengte volgens beschikbaarheid. Met behulp van de tandgroefverbinding zijn de planchetten makkelijk te plaatsen. En kan je op korte tijd veel werk verrichten. Bij het plaatsen moet je steeds een kleine voeg laten tussen de planchetten om het mogelijke krimpen en zwellen van de planken op te vangen. Zo is er minder kans dat de planken gaan buigen of scheuren onder druk. Ondanks het feit dat dit een bijzonder kwalitatieve houtsoort is, worden de planchetten het best in wildverband geplaatst. Op die manier beperk je niet alleen teveel verzaagd verlies, maar kan je ook lokaal aanwezige houteigen foutjes of lichte schade netjes wegwerken. Neem dus zeker 10% extra om deze uitval op te vangen. Vergeet niet om steeds inox bevestigingsmateriaal te gebruiken. Zo voorkom je dat je schroeven of spijkers gaan roesten door vocht en bijgevolg zwarte plekken laten op jouw materiaal. Lengtes volgens beschikbaarheid.

Meer informatie »

€ 93,05/ m2

Eik planchet 15.5 cm - 21 mm dik

Deze eiken planchetten van 15.5 cm netto breedte, zijn voorzien van een rechte groef (geen visbek/mussenbek) maar hebben toch een tand-groefverbinding waardoor ze perfect in mekaar passen. Door de rechte groef in combinatie met deze mooie brede planken van uitmuntende kwaliteit wordt een robuust uiterlijk verkregen van brede gewone planken, maar toch met het voordeel van tand-groefverbinding. Deze brede planken geven uw poolhouse, bijgebouw of gevel een bijzonder luxueuze uitstraling. De breedte van 15.5cm zorgt voor een heel mooi effect. Origineel hebben deze planken een goudgele kleur, die na verloop van tijd mooi egaal gaat vergrijzen. Deze planken hebben standaard een dikte van 2.1 cm en zijn beschikbaar in verschillende lengtes (200 - 240 - 270 - 300cm). Lengtes volgens beschikbaarheid. Hoogte: 17 cm, netto 15.5 cm na plaatsing (= 6.45 lm/m²)

Meer informatie »
promo

€ 94,85

€ 79,95/ m²

Eik planchet 16,5 cm - 21 mm dik

Eikenhout is een Europees hardhout met een warme, luxe en natuurlijke uitstraling. Dankzij de duurzaamheid van eik, hebben de planchetten geen behandeling nodig en gaan ze vele tientallen jaren mee. Met een hoogte van 165 millimeter en een dikte van 21 millimeter zijn deze planchetten veelzijdig en geschikt voor diverse projecten. Ze zijn verkrijgbaar per vierkante meter of per lopende meter, lengtes afhankelijk van beschikbaarheid. De tandgroefverbinding maakt het eenvoudig om de planchetten te plaatsen, waardoor je snel veel werk kunt verrichten. Het is belangrijk om bij het plaatsen een kleine voeg tussen de planchetten te laten om eventueel krimpen en zwellen op te vangen en buigen of scheuren te voorkomen. Hoewel eiken een hoogwaardige houtsoort is, wordt aangeraden de planchetten in wildverband te plaatsen om verspilling te minimaliseren en eventuele foutjes of schade weg te werken. Zorg ervoor dat je 10% extra materiaal aanschaft om eventuele uitval op te vangen. Gebruik altijd inox bevestigingsmateriaal om te voorkomen dat schroeven of spijkers gaan roesten en zwarte vlekken veroorzaken op het hout.

Meer informatie »
nieuw

€ 79,95/ m²

Eik planchet 18.5 cm - 15 mm dik - 4 zijdig tand groef !

Eiken planchetten met een breedte van 18.5 cm als gevelbekleding geven een heel mooi en chique effect, dankzij hun mooie breedte. Hoe breder de plank, hoe mooier het resultaat van de gevelbekleding, zeker bij de landelijke stijl van eiken gebintes en bijgebouwen. Bovendien heeft deze planchet een rechte groef in plaats van een traditinonele V groef, waardoor nog meer het effect wordt bereikt van afzonderlijke brede planken. Nog een pluspunt voor een stoer en robuust uiterlijk van jouw eiken bijgebouw of poolhouse. Een nieuwigheid voor deze eiken planchetten is bovendien ook de 4 zijdige tandgroef. De planchetten zitten dus rondom rond in mekaar vast, voor een optimale houvast en stabiliteit van het hout. De lengtes variëren tussen 1.6 en 3 meter lengte. Dankzij de kopse tandgroef is lengte hier niet zo belangrijk, aangezien ze perfect op mekaar aansluiten. Je hoeft dus niet kiezen voor één bepaalde lengte. Lengtes steeds volgens beschikbaarheid. Opgelet: kopse scheuren zijn niet uitgesloten. In afwachting van de plaatsing droog en uit de zon bewaren, om schotelen van het hout te voorkomen. Gezien de 4zijdige tandgroef kunnen we geen vaste lengtes laten kiezen. Je kan wel de voorkeur vragen om al dan niet langere lengtes of kortere lengtes te krijgen, maar geen exacte lengte

Meer informatie »
nieuw

€ 92,30/ m²

Eik plank 17.5 cm z-profiel

Deze zeer mooie, eiken planchetten hebben een mooie rechte groef . Hierdoor wordt het effect van gewone planken gecreëerd, maar met het voordeel dat de planken mekaar overlappen dankzij de dubbele tand. Hierdoor behoud je en mooi gesloten systeem. Na plaatsing wordt op deze manier een mooie vlakke wand verkregen. In tegenstelling tot een planchet met klassieke tand-groefverbinding waarbij de planken in mekaar passen, merk je een rechte voeg in plaats van een V-groef. Toch voorzie je best een kleine voeg bij de plaatsing als uitzettingsvoeg. Deze voeg benadrukt mooi de vorm van de individuele plank. Daarnaast is het aangeraden om deze z-profielen steeds te verzagen en in wildverband te plaatsen. Zo creëer je met deze eiken planchetten een bijzonder charmante, warme uitstraling aan de gevel van uw woning, tuinhuis, poolhouse of bijgebouw. Origineel hebben deze planken een goudgele kleur, die na verloop van tijd mooi egaal gaat vergrijzen. Deze planken hebben standaard een dikte van 2 cm en een lengte tussen ca 2 en 3 meter ( lengtes volgens beschikbaarheid) Kwaliteitsklasse: Mix van rustiek AB en A

Meer informatie »

€ 79,35/ m²

Eik siding 11.5 cm z-profiel

De eiken planchetten van 13 cm met dubbele tand, kunnen niet alleen vlak geplaatst worden, maar kunnen mekaar ook dubbel overlappen. Hierdoor wordt het effect van een sidingplank (Zweeds rabat) verkregen. De netto hoogte wordt dan beperkt van 13 cm naar 11.5 cm netto door deze overlapping. Sidings worden steeds horizontaal geplaatst voor een ideale afwatering en komen het mooist tot hun recht in eiken bijgebouwen, stallingen en dierenverblijven. Best houdt u er rekening mee dat het aangewezen is om deze z-profielen steeds te verzagen en in wildverband te plaatsen. Eik blijft namelijk een levendige houtsoort en is op deze manier beter in toom te houden. De kwaliteit van deze planken/sidings kenmerkt zich door zijn typische uitstraling en de mooie houttekening met bijhorende occasioneel aanwezige knopen. Origineel hebben deze planken een goudgele kleur, die na verloop van tijd mooi egaal gaat vergrijzen. Deze planken hebben standaard een dikte van 1.5 cm en een lengte van 205-255-305 cm (lengtes volgens beschikbaarheid) Kwaliteitsklasse: Mix van rustiek AB en A 13 cm hoog, na plaatsing netto 11.5 cm (= 8.7 lm/m²)

Meer informatie »

€ 81,40/ m²

Eik siding 15 - 17 cm zweeds rabat

De echte eiken sidings zijn voorzien van een schuin aflopende structuur met een kleine uitsparing onderaan. Door de kleine overlapping en de afschuining van het hout wordt steeds een perfect afwatering verkregen. Hierdoor is dit profiel (Zweeds rabat, bevel siding) heel populair als bekleding van eiken bijgebouwen en stallingen. Eik geeft bovendien een mooie, warme, landelijke uitstraling aan uw gevel waarmee u deze sidings bekleedt. De duurzaamheid van eik maakt dat u jarenlang onderhoudsvrij kan genieten van deze houten bekleding. Origineel zijn deze planken goudgeel, om na verloop van tijd te vergrijzen. Kwaliteitsklasse: Mix van rustiek AB en A Dikte: 20 - 10 mm Lengte: ca. 255 cm (200 en 300 cm lengte op aanvraag) Hoogte: 130 mm (= 7.7 lm/m²) 155 mm (6,45 lm/m²) 175 mm (5,72 lm/m²) Afwerking: geschaafd of fijnbezaagd

Meer informatie »

€ 97,00/ m2

Eik siding 15 cm tand-groef

Absolute top kwaliteit eiken gevel sidings. De dikte van de planken en de zichbare netto hoogte van 15 cm geeft uw gevel een zeer luxueuze uitstraling. De echte eiken sidings zijn voorzien van een schuin aflopende structuur met een kleine uitsparing onderaan. Door de kleine overlapping en de afschuining van het hout wordt steeds een perfect afwatering verkregen. Hierdoor is dit profiel ( zweeds rabat, bevel siding) heel populair als bekleding van eiken bijgebouwen en stallingen. Eik geeft bovendien een mooie warme landelijke uitstraling aan uw gevel waarmee u deze sidings bekleed. De duurzaamheid van eik maakt dat u jarenlang onderhoudsvrij kan genieten van deze houten bekleding Origineel zijn deze planken goudgeel, om na verloop van tijd te vergrijzen. Dikte: 24 mm > 16 mm Hoogte: 15 cm netto = 6.66 lm/m²( 17 cm bruto) Afwerking: geschaafd Lengtes tot 3 meter

Meer informatie »

€ 45,25/ m²

Eiken plank 12 cm

Deze eiken planken zijn het ideale materiaal voor uw gevel of elk tuinproject. Ze geven uw project een luxe uitstraling, dankzij de lichtgele kleur en de charmante houttekening. Aan het oppervlak ziet u een fijnbezaagde textuur voor een ruwe uitstraling. U kunt er echter nog voor kiezen om het hout glad te schuren. Eikenhout wordt standaard goed gedroogd zodat zo veel mogelijk vocht eruit gaat. Hierdoor is er wel kans op windscheuren en kopse scheurtjes. Dit verhoogt de charme van het hout nog meer en heeft geen invloed op de duurzaamheid of de sterkte van het hout. Deze eiken planken hebben een dikte van 2,2 centimeter en een breedte van 12 centimeter. Wat betreft de lengte kunt u kiezen tussen planken van 200, 250 of 300 centimeter. Om de duurzaamheid van dit eikenhout te behouden, raden we zeker aan om grondcontact te vermijden. Op die manier vermijdt u schimmels en gaat de bekleding langer mee.

Meer informatie »

€ 47,45/ m²

Eiken plank 15 cm

Eiken planken zijn beschikbaar in dikte 18 mm en twee verschillende afwerkingen. Deze planken kunnen voor heel veel verschillende constructieve doeleinden gebruikt worden. Ook de bekleding van een gevel horizontaal of verticaal behoort tot de mogelijkheden. Al dan niet met overlapping van mekaar. De planken van 15 cm breed en 18 mm dik zijn beschikbaar in fijnbezaagde of geschaafde afwerking. Deze planken in eik zijn bekantrecht. Ze zijn tevens kunstmatig gedroogd. Lengtes 205 - 255 - 305 cm volgens beschikbaarheid.

Meer informatie »
promo

€ 67,05

€ 54,95/ m2

Eiken plank 19 cm

Deze eiken planken zijn beschikbaar in dikte 27 mm en kunnen voor heel veel verschillende constructieve doeleinden of toepassingen gebruikt worden. Ook de bekleding van een gevel horizontaal of verticaal behoort tot de mogelijkheden. Al dan niet met overlapping van mekaar. De planken van 19 cm breed en 27 mm dik zijn beschikbaar in fijnbezaagde afwerking op lengte 250 en 300 cm. Best kan je de planken nog lichtjes opschuren voor het mooiste resultaat. De vermelde prijs per m² is gerekend indien vlakke plaatsing, dus zonder overlapping. Indien je de planken mekaar laat overlappen dien je dus 10% extra te voorzien.

Meer informatie »

€ 47,45/ m²

Eiken plank 22 cm

Werk uw project af met een luxueuze plank. Deze fijnbezaagde eiken planken vormen de ideale gevelbekleding, maar kunnen ook worden gebruikt als timmerhout in zo veel andere projecten in de tuin. Eik staat standaard bekend als een erg luxueuze houtsoort, dankzij de charmante houttekening en de goudgele kleur. Na verloop van tijd zullen deze planken ook vergrijzen, wat de natuurlijk charme alleen maar meer onderstreept. Eikenhout wordt standaard wat gedroogd, om de duurzaamheid zo hoog mogelijk te houden. Door dit drogingsproces zijn windscheuren en kopse scheuren niet ondenkbaar, maar dit draagt alleen bij aan de charme van het eikenhout. Deze eiken planken hebben een dikte van 2,2 centimeter en een breedte van 22 centimeter. U kunt kiezen uit een lengte van 200, 250 en 300 centimeter. We raden zeker aan om bevestigingsmateriaal te gebruiken uit inox of rvs wanneer u deze planken bevestigt. Deze schroeven of spijkers zullen niet roesten na een hevige regenbui en zullen dus ook geen corrosievlekken veroorzaken.

Meer informatie »

€ 63,55/ m²

Eiken plank 25 cm

Uw tuin verdient een luxe uitstraling. Dat kan met deze fijnbezaagde eiken planken. Eikenhout staat bij veel klussers bekend als een erg stevige, massieve en luxueuze uitstraling. Aan het oppervlak ziet u die lichtgele kleur en charmante houttekening. Zelfs wanneer ze langzaamaan vergrijzen, blijven ze hun authentieke karakter behouden. Deze planken hebben een dikte van 2,7 centimeter en een breedte van 25 centimeter. U kunt kiezen uit een lengte van 200, 250 en 300 centimeter. Eigen aan eikenhout zijn de kopse scheuren en windscheuren die optreden na de droging van het hout. Die verhogen juist het charmante karakter en hebben geen invloed op de duurzaamheid of stevigheid van deze planken. Bij de plaatsing van deze planken aan uw gevel of uw project, raden we wel aan om bevestigingsmateriaal te gebruiken uit inox of rvs. Deze schroeven en nagels zullen niet roesten na een hevige regenbui en zo vermijdt u ook dat het metaal corrosievlekken vormt op het hout.

Meer informatie »

€ 89,95/ m²

Thermo eiken planchet - Fond de Wagon

Deze thermisch behandeld eikenhouten planken fond de wagon hebben een diepe, rijke kleur en een duurzame afwerking die bestand is tegen alle weersomstandigheden. Door hun natuurlijke uitstraling voegen thermo eiken planchetten fond de wagon een warme en elegante touch toe aan elke gevel. De unieke textuur en kleurvariaties van het hout geven een authentieke uitstraling aan elk gebouw. Thermo eiken hout is eikenhout dat behandeld is met een thermische behandeling. Hierbij wordt het hout verhit op hoge temperaturen, tot wel 200-300 graden Celsius, in afwezigheid van zuurstof. Dit zorgt ervoor dat het hout duurzamer en stabieler wordt, minder gevoelig is voor krimpen en uitzetten en beter bestand is tegen vocht en schimmels. Het hout krijgt hierdoor ook een karakteristieke donkere kleur en een warme uitstraling. Thermisch behandeld eikenhout wordt vaak gebruikt voor vloeren, meubels en gevelbekleding. Deze planchetten zijn 2 centimeter dik en 18,5 of 24,5 centimeter breed.

Meer informatie »

Eik

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Eiken gevelbekleding geeft een absolute meerwaarde aan uw schuur, carport of gevel. De duurzaamheid van eik vormt een prachtige combinatie met de kwaliteitsvolle en natuurlijke uitstraling. Een waardig en mooier alternatief dan het traditionele cederhout of tropisch hardhout. Eik is dan ook een van de mooiste Europese hardhoutsoorten. Na verloop van tijd zal dit hout mooi vergrijzen.

Eiken planken / planchetten / sidings (Zweeds rabat) worden vooral gebruikt voor de bekleding van allerlei creatieve tuinconstructies zoals dierenverblijven, stallingen, maar vooral gekend van de eiken bijgebouwen (poolhouses).

Eik heeft heel wat troeven;
- zelfde duurzaamheid als tropisch hardhout namelijk klasse 2
- mooie vergrijzing
- grote ecologische waarde dankzij het inlandse eikenhout

Het eikenhout geeft een bijzonder charmante 'look' aan uw gevel. De aanwezigheid van hier en daar een knoop en de fijne windscheurtjes dragen allemaal bij aan de naturelle uitstraling van eik.

Voor de plaatsing van eiken planchetten is het belangrijk om rekening te houden met volgende tips:

- Steeds werken met inox materiaal ter bevestiging. Dit kan met schroeven gevezen worden of met minibrads geschoten worden met een nagelpistool. Als je het hout gaat schieten met nagels, kan je dit best combineren met PU-lijm, houtlijm of siliconen aan de achterzijde. Op die manier zitten de planken zowel geschoten als gelijmd.

- Achterstructuur steeds elke 30 - 35 cm voorzien zodat de planken voldoende aanhechtingspunten hebben. Een grotere overspanning geeft het hout teveel bewegingsvrijheid.

- Steeds ca. 2 - 3 mm spatieruimte voorzien in de V-groef. Dit is een kleine uitzettingsmarge. Deze is nagenoeg onmerkbaar maar geeft het hout de nodige marge om te kunnen uitzetten.

Eikenhout is net zoals andere Europese hardhoutsoorten een 'levendige' houtsoort. Dit wil zeggen dat ze bij vochtopname lichtjes zal zwellen en bij vochtafgave bij droog weer zal krimpen. Hierdoor heeft het hout meer beweging dan tropisch hout.
Ondanks de droging van het hout en het schaven in profiel is het nooit volledig uitgesloten dat planken/planchetten een lichte schoteling kunnen vertonen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO