Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 38,83/ stuk

Heidemat 1 cm dik - 5 meter

De heidemat of ericamat is een heel duurzame, soepele mat voor bevestiging tegen een bestaande draadomheining of afsluiting. Hierdoor verkrijg je meteen een goede privacy met een mooie natuurlijke uitstraling. Heidematten bestaat uit jonge dopheidetakjes die strak samen gebonden zitten door een gegalvaniseerde ijzerdraad. De ideale duurzame oplossing voor in uw tuin. De versie van ca. 1 cm dik leent zich perfect om te laten begroeien met bloeien klimplanten of klimop. Zonder begroeiing is deze mat niet 100% zichtdicht, maar ze zal zeker het zicht beperken. Een degelijke oplossing voor uw privacy tegen de laagste prijs. De vermelde dikte van de matten kan afwijken van de werkelijke dikte, gezien de natuurlijke eigenschappen van heidetakken. Lengte ca. 500 cm, beschikbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie »

€ 51,25/ stuk

Heidemat 2 cm dik - 5 meter

De heidemat of ericamat is een heel duurzame soepele mat voor bevestiging tegen een bestaande draadomheining of afsluiting. Hierdoor verkrijg je meteen een goede privacy met een mooie, natuurlijke uitstraling. Heidematten bestaat uit jonge dopheidetakjes die strak samen gebonden zitten door een gegalvaniseerde ijzerdraad. De ideale duurzame oplossing voor in uw tuin. De versie van ca. 2 cm dik leent zich perfect om te laten begroeien met bloeiende klimplanten of klimop. Zonder begroeiing is deze mat niet 100% zichtdicht, maar zal het zicht mooi beperkt worden. Wens je een zichtdichte heidemat, kies je best voor de versie van 3 of 4 cm dik. De vermelde dikte van de matten kan afwijken van de werkelijke dikte, gezien de natuurlijke eigenschappen van heidetakken. Lengte ca. 500 cm, beschikbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie »
promo

€ 60,05

€ 56,10/ stuk

Heidemat 3 cm dik - 2 meter - Europese kwaliteit

De heidemat of ericamat is een heel duurzame soepele mat voor bevestiging tegen een bestaande draadomheining of afsluiting. Hierdoor verkrijg je meteen een goede privacy met een mooie natuurlijke uitstraling. Heidematten bestaat uit jonge dopheide takjes die strak samen gebonden zitten door een gegalvaniseerde ijzerdraad. De ideale duurzame oplossing voor in uw tuin. De versie van ca. 3 cm dik heeft een zéér degelijke zichtdichtheid en zorgt meteen voor de nodige privacy. Je kan ze ook nog steeds laten begroeien met (bloeiende) klimplanten. De vermelde dikte van de matten kan afwijken van de werkelijke dikte, gezien de natuurlijke eigenschappen van heidetakken. Lengte ca. 200 cm, beschikbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie »
promo

€ 106,55

€ 96,85/ stuk

Heidemat 3-4 cm dik - 3 meter - Spaanse kwaliteit

De heidemat of ericamat is een heel duurzame soepele mat voor bevestiging tegen een bestaande draadomheining of afsluiting. Hierdoor verkrijg je meteen een goede privacy met een mooie natuurlijke uitstraling. Heidematten bestaat uit jonge dopheidetakjes die strak samen gebonden zitten door een gegalvaniseerde ijzerdraad. De ideale duurzame oplossing voor in uw tuin. Deze Spaanse heidematten (Europese productie) zijn van uitmuntende kwaliteit en zorgen voor een 100% gesloten heidemat. De bundels heide zijn steeds strak gespannen zonder kleine openingen en vastgemaakt met een heel degelijke, dikke gegalvaniseerde draad. De vermelde dikte van de matten kan afwijken van de werkelijke dikte, gezien de natuurlijke eigenschappen van heidetakken. Wens je 1 maal te investeren in een héél duurzame, decoratieve mat, dan zijn deze Spaanse heidematten onze absolute aanrader. Je kan ze ook nog steeds laten begroeien met (bloeiende) klimplanten. Lengte ca. 300 cm, beschikbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie »

Heidemat

Heidematten, ook wel ericamatten of dopheidematten genaamd, zijn decoratieve matten gemaakt van jonge dopheide (ericaplantje). Een uiterst duurzame en natuurlijke mat voor een mooie afsluiting. Deze heidemat worden enorm veel geplaatst tegen draadafsluitingen, bestaande omheiningen of een lelijke muur om deze mooi, visueel te bekleden. Bovendien is deze mat ideaal om te laten begroeien met klimop of andere bloeiende klimplanten.

Als je kiest om deze mat te laten begroeien hoef je niet te investeren in de dikkere, zichtdichte versies. De matten zullen namelijk heel snel zichtdicht worden door de begroeiing. Bovendien wordt het zicht onmiddellijk al beperkt door de mat zelf. De mat vormt hierbij de ideale hechtingsbodem voor de beplanting. De mat zal na verloop van jaren zelfs niet eens meer zichtbaar zijn indien volledig begroeit.

Bij de opbouw van deze mat zijn groepjes takken strak bijeen gebonden door middel van een gegalvaniseerde ijzerdraad. Deze ijzerdraad is ca. elke 10 - 15 cm voorzien zodat de vezels heide steeds mooi vast gebonden zitten.

Wat betreft de kwaliteit en prijs is er heel wat verschil. De prijs is steeds evenredig met het gewicht van de mat. Dit gewicht is een mooie indicatie van de hoeveelheid erica- of heidetakjes die in de mat verwerkt zijn. Hierdoor kan je meteen een inschatting maken van de zichtdichtheid van de mat. Hoe lichter en hoe dunner de mat, hoe groter de transparantie. Dunne matten zijn ideaal als budgetoplossing en perfect op te laten te begroeien.
Ben je niet van plan om de matten te voorzien van klimplanten kies je beter voor de dikkere matten van +3 cm dikte. Deze hebben meteen een mooie zichtdichtheid voor een optimale privacy. Hou natuurlijk ook steeds rekening met de lengte van de mat (3 en 5 meter lengte).

Heidematten hebben sowieso steeds een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Ze worden vooral geplaatst voor hun uitzonderlijke hoge duurzaamheid.
Heidematten hoeven niet behandeld te worden om de duurzaamheid te verhogen. Ze zijn uit zichzelf al enorm resistent tegen schimmels, vocht en insecten.
Mits een goede plaatsing, gaan deze matten makkelijk 20 jaar mee.

Enkele plaatsingstips
/ Steeds enkel cm's van de grond plaatsen, zodat ze geen contact hebben met de aarde.
/ Zorg voor eens stevige structuur om deze matten tegen te bevestigen. Hoe minder beweging de mat heeft (bij hevige wind) hoe langer deze mat zal meegaan.
/ Zorg voor voldoende bevestiging: best elke 30 cm horizontaal vastmaken en dit op 3 à 4 hoogtes.
/ Plaatsing kan met plastieken spanbandjes, ijzerdraad of onze handige spantang met bijhorende spandraadjes.

Hierover kunnen we u gerichter informatie geven en producten meedelen via draadomheining.be.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO