Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 60,80

€ 57,90/ m2

Eiken terras 19 cm fijnbezaagd

Eiken terrasplanken komen voort uit lokale Europese bossen. De voordelen van eik zijn gekend: duurzaam, sterk en een mooie vergrijzing. Een waardig alternatief voor tropisch hardhout. Deze fijnbezaagde eiken planken zorgen voor een heel natuurlijke robuuste look dankzij hun mooie breedte van 20 cm. Deze planken zijn nagenoeg splintervrij. Toch best even lichtjes opschuren om de laatste vezels weg te werken. Daarna bekomt u heel mooie goudgele planken die na verloop van tijd heel mooi gaan vergrijzen. Best houdt u er dus rekening mee dat dit in de meeste gevallen geen kant en klaar artikel is. Door deze planken zoals aangewezen te verzagen en in wildverband te plaatsen, bekomt u zeker een prachtig resultaat. Dikte: 2.7 cm Breedte ca. 20 cm lengte: 2.5 en 3 meter Fixatie met inox vijzen. Prijs per m² is incl. 1 cm spatie tussen de planken (= 4.76 Lm/m²)

Meer informatie »

Eik

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Eiken planken zijn lange tijd onbekend geweest als terrasplank. Toch bieden ze enorme troeven op gebied van duurzaamheid en prijs. Ook op gebied van stevigheid kunnen deze Europese vlonder planken mee met hun tropische concurrenten.

Eikenhout is bijzonder duurzaam en zeer sterk. Deze terrasplanken hebben een dikte van 2.7 en 2.8 cm waardoor ze ook mooi stabiel worden.

Het eikenhout is afkomstig van duurzaam beheerde bossen in Hongarije, Bosnie,... Naast de ecologische waarde van het hout, komt het hout ook voor uit lokale bossen, waardoor het vervoer niet te vergelijken is met de lange afstanden die tropisch hout moet doen.

We bieden 2 soorten eikenhouten terrasplanken aan:
Planken van 14.5 cm breed
Deze zijn perfect gedroogd en geschaafd en mooi op lengte afgekort.
U zal dus nagenoeg geen uitval hebben hierbij. Ook wegens de grote beschikbaarheid van verschillende lengtes. Wel dient u er rekening mee te houden dat het niet uitgesloten is dat er een beperkte hoeveelheid spinthout aanwezig is. Dit omdat de schaaf de plank mogelijk niet overal geraakt heeft. Dit kan eenvoudig opgelost worden door de plank om te draaien.
Het plaatsen verloopt bijzonder gemakkelijk. Gewoon vastvijzen op onderbalken die elke 40 cm geplaatst zijn volstaat. Fixatie dient steeds te gebeuren met inox vijzen, dit voorkomt corrosie op je terras.
Steeds 10% extra bestellen is aangewezen om verzaagd verlies op te vangen.

Planken van 20 cm breed
Deze planken geven uw terras een zeer robuuste uitstraling dankzij de mooie breedte van 20 cm. Deze planken zijn fijnbezaagd, en dus niet glad geschaafd. Belangrijk is dat deze planken niet direct kunnen geplaatst worden zonder verdere verwerking. Dit omdat het hout een lagere uitsorteringskwaliteit kent. We adviseren we om de planken op te schuren voor of na het plaatsen. Op die manier zijn de laatste houtvezels en eventuele vlekken verdwenen op het hout.

Deze eikenhouten planken kunnen op de kopse kant kleine scheuren hebben. Best plaats u deze planken in wildverband, op die manier kan u de kopse kanten steeds mooi inkorten, om voor uw terras enkel de mooiste delen te gebruiken.
Steeds 20% extra bestellen is aangewezen om verzaagd verlies en uitval op te vangen.


Plaatsingstips
- Eiken terrasplanken adviseren we steeds te plaatsen op hardhouten onderbalken.
Het eikenhout heeft namelijk een zekere nervositeit in zich, waardoor het zeker nood heeft aan een stabiele onder structuur om op bevestigd te worden.

- Fixatie steeds met inox vijzen. Eiken hout geeft zwarte roestvlekken als ze niet met roestvrije inox vijzen zijn vastgezet.

- Best voorzie je steeds ca. 1 cm spatie tussen de planken als uitzettingsvoeg. Eik neemt net zoals andere Europese hardhoutsoorten veel vocht op in natte periodes waardoor de plank lichtjes zal uitzetten. Deze uitzettingsvoeg is belangrijk om te voorkomen dat de planken mekaar omhoog duwen. In droge periodes zullen de planken opnieuw lichtjes krimpen.

- Europees hardhout kan op de kopse kant kleine scheurtjes vertonen door het drogen van het hout. Hierdoor kan het zijn dat de planken niet altijd op volle lengte bruikbaar zijn en u deze dient af te zagen. Hierdoor kan er verschil in lengtes komen te zitten waardoor je de planken best in wildverband plaatst.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO