Ecohout heeft bij palen de volgende productgroepen

Palen

Voor veel projecten zoals omheiningen in de tuin of tuinwanden gaan we gebruik gaan maken van palen. De keuze van de paal waarmee men een tuinwand, tuinscherm, tuinafsluiting of tuinafschutting opbouwt, is wel degelijk van groot belang.

Hierin hebben we dan ook een groot assortiment van verschillende palen met elk zijn unieke eigenschappen. Voor hazelaarschermen, wilgenschermen en kastanjeschermen zullen we altijd houten palen aanraden die ongeveer dezelfde levensduur hebben als het tuinscherm zelf. Voor hardhouten tuinwanden zullen we dus ook hardhouten palen aanraden. Daar het 'zwaktepunt' van uw tuinwand of tuinomheining eigenlijk de plaats is waar uw palen de grond raken, is het dus van belang dat uw houten palen een gelijkaardige levensduur hebben als uw schutting zelf. Benieuwd naar ons volledige assortiment aan houten palen? We overlopen hieronder de verschillende opties.

Kastanjehouten palen worden vooral gebruikt voor het omheinen van tuinen en weides. De duurzaamheid van deze palen is zeer hoog. Vooral de landbouwers gebruiken deze weidepalen voor het afsluiten van hun weide. Deze palen worden ook gebruikt in combinatie met kastanje omheiningen of met natuurlijke tuinschermen zoals wilgen- en hazelaarschermen. De duurzaamheid is klasse 2 en een levensduur tussen 15 à 25 jaar zelfs in continu contact met de grond/aarde.

Robiniapalen of acaciapalen zijn vooral gekend bij landbouwers, veehouders en natuurbeheersorganisaties. Stilaan worden deze zeer duurzame palen ook bekend bij het grotere publiek. De duurzaamheid van deze palen is uitzonderlijk groot: zij behoren namelijk tot duurzaamheidsklasse 1 met een levensduur van meer dan 25 jaar. Dit zonder enige nood aan onderhoud of behandeling.

Tuinpalen in douglas of geïmpregneerd hout bieden we aan in vierkante vorm en zijn daardoor heel makkelijk te gebruiken bij het plaatsen van kant en klare tuinschermen. Beide houtsoorten behoren tot duurzaamheidsklasse 3 en hebben een levensduur van 10 à 15 jaar, de ene onbehandeld en de andere door middel van impregnatie.

Wil je jouw palen liever niet in hout? Dan helpen we je graag met de volgende alternatieven:

Betonpalen en aluminiumpalen passen perfect bij een moderne tuinafsluiting en zijn ook erg mooi in combinatie een houten bekleding. Natuurlijk is beton heel sterk, zet niet uit en blijft tientallen jaren staan. Beschikbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat u uw tuinscherm perfect kan inrichten naar uw eigen stijl.

Bamboepalen zijn uiterst sterk en bijzonder duurzaam. Bamboe heeft uit zichzelf al een zeer sterke weerstand en bijgevolg een zeer hoge duurzaamheid. Een groot voordeel hierbij is de ecologische meerwaarde. Door dat bamboe een grassoort is die enorm snel groeit, is de prijs dus zeer schappelijk.

Ten slotte hebben we nog verschillende toebehoren en accessoires om uw palen stevig vast te zetten. Zo kunnen vierkante palen aan beton worden bevestigd via paalhoudervoeten. Of wilt u de palen vlot in de aarde graven? Dan kan u gebruik maken van en grondboor.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO