Ecohout heeft bij constructie de volgende productgroepen

Constructie

Wens je zelf een pergola, tuinhuis of een (eiken of lariks) bijgebouw te maken? Of wil je te investeren in een lounge of tuinkantoor? Dit kan perfect met ons eiken of lariks constructiehout en alle nodige toebehoren zoals ramen en deuren. Deze constructies zijn ook geschikt voor een carport, garage, veranda/orangerie, mencave, outside kitchen,… noem maar op. Wij bezorgen u het nodige materiaal voor het gebinte en u werkt af naar keuze of functie.

Knap je af op het vele zaag-, schuur- en freeswerk? Maar wil je toch hoogwaardige kwaliteit? Dan heb je onze bouwpakketten. Het zaag-, schuur- en freeswerk is al gedaan voor u. Hierdoor kan je veel tijd winnen en weet je ook dat dit karwei al op voorhand perfect is uitgevoerd. Dankzij het bouwplan zal dit kinderspel worden. Hier heb je keuze uit franse eik, lariks/douglas of sparrenhout. Afhankelijk van functie en budget zal je zeker vinden wat je zoekt!

Voor de duurzaamheid van de constructie is grondcontact uit den boze. Hiervoor hebben we arduinen sokkels of betonpoeren. De sokkel of betonpoer plaats op de grond en hierop word dan de paal bevestigd. Zo heeft de paal geen grondcontact, zo verleng je de duurzaamheid aanzienlijk! Voor constructies uit eik raden wij arduinen sokkels aan. Hier heb je de combinatie van 2 hoogwaardige producten die perfect in harmonie staan met elkaar.
Voor een budgetvriendelijke constructie uit lariks/douglas hout raden wij de betonpoeren aan. Deze 2 ondersteuningen kan je op een betonplaat of in de grond plaatsen, afhankelijk van de situatie.

In ons gamma kan je ook stalen ramen en deuren terugvinden.
We hebben 2 soorten ossenogen, dit zijn licht ovale ramen in verschillende afmetingen met enkel of dubbel hoogrendementsglas en deze zijn ook zwart gepoedercoat. Ossenogen bieden een luxueuze uitstraling aan je poolhouse of eiken bijgebouw. Hier hebben de premium kwaliteit alsook een budget model.
Bij de klassieke stalen ramen hebben we allerhande afmetingen. Hier zijn er modellen met vaste ramen alsook open ramen. In deze categorie hebben we terug de premium kwaliteit en de budget kwaliteit. Bij het premium model is het staal voorzien van een antiroestbehandeling en een zwarte lak. De rand van het glas is opgevuld met een elastische voegpasta/mastiek. De budget versie is een iets lichter model dan de premium versie. Dit heeft uiteraard ook een weerslag op de prijs. Waardoor dit model als interessant alternatief naar voor komt. Het budget model is voorzien van dubbel glas en is zwart gepoedercoat. In plaats van voegpasta is er hier silicone gebruikt voor de afwerking. De duurzaamheid is gelijkaardig bij de 2 modellen.
We bieden ook een stalen schuifdeur aan voor uw constructie/bijgebouw. Dit heeft een sobere maar toch elegante uitstraling. Deze deur is voorzien van een zwarte coatinglaag of lak en is behandeld tegen roesten. De ruiten werden vervaardigd in 8mm gehard veiligheidsglas en zijn van zeer goede kwaliteit. Het schuifbeslag is apart te bestellen.


Bent u op zoek naar een deur of raam in hout? Dan gaan wij u zeker de juiste oplossing kunnen aanbieden. In ons gamma hebben wij een rustieke deur, dubbele deur, dubbele schuifdeur en een opgeklampte deur in lariks/douglas hout. Deze deuren zijn voorzien van een raamwerk (waar mogelijk) in enkel glas waarmee u een lichtinval kan creëren in uw tuinhuis of bijgebouw. Zowel de enkele als dubbele deuren zijn voorzien van een RVS cilinderslot en 2 soorten voorzetroedes. De opgeklampte deur is dan weer wat steviger. Deze heeft geen raam en de bekleding is volledig in lariks hout met nog 2 schuine latten ter versteviging.
Wenst u de beste kwaliteit? Dan hebben wij de eiken poort of deurkaders in eik. Deze eiken kaders zijn dus nog niet bekleed langs de voorzijde, dit kan u zelf doen volledig in de stijl van uw eiken bijgebouw. De bekleding van deze kaders kan u dus volledig kiezen: horizontale of verticale beplanking. Alle maatwerk is mogelijk. Een cilinderslot, klink, raampje is mogelijk als optie.
Onze houten ramen zijn allemaal in lariks/douglas hout. Al onze afwerkingsramen en -deuren zijn uitermate geschikt in combinatie met alle constructies in eik, lariks of douglas. Het kozijn en de omkadering van het raam zijn afgewerkt in lorkenhout. Zowel enkel als dubbelglas is mogelijk. Een draairaam creëert een unieke lichtinval in uw bijgebouw of tuinhuis en is tevens de ideale manier om te verluchten. Zo kan u met de zon in uw gezicht genieten in de knusse omgeving van uw bijgebouw. Een uitzetraam heeft dezelfde functie als een draairaam met als extra voordeel dat deze kantelt langs onder waardoor je tijdens een licht onweer geen regen zal binnen krijgen maar toch ventilatie. De klassieke vaste ramen worden geleverd met kozijn en 2 soorten roedes. Door één of meerdere zijdes van uw hofwoning te voorzien van een vaste glaswand, bekomt u een unieke lichtinval. Op die manier kunt u genieten in de knusse omgeving van uw bijgebouw en voelt het aan alsof u in open lucht in uw tuin vertoeft. De omkadering van deze wanden is opgebouwd uit lorkenhout. Op die manier kan u deze wanden perfect combineren met constructies in eik, lariks of douglas. Dit product is steeds inclusief een stelkozijnset.
Op deze manier kan u de wanden gemakkelijk zelf plaatsen.

Voor de afwerking van het bovendak hebben wij meerdere mogelijkheden.
Wie graag een mattere afwerking wenst, kiest beter voor aqua-pan platen. Doordat het oppervlak is afgewerkt met granulaat heb je hier geen glinsterend oppervlak zoals bij dakpanprofielplaten. Het metaal zelf is bewerkt met een aluminium-zink coating. Deze zijn vrij licht waardoor makkelijk te plaatsen. Nog een leuk extraatje is dat je kan kiezen uit 2 kleuren: rood of antraciet. Opties zijn een nokvorst, nokafsluiters, windveer of specifieke aquapan schroeven. Een nokvorst zijn de bovenste dakpannen die de nok afdekken. De nokvorst sluit aan op de pannen. Dit is belangrijk zodat de aqua-pan platen bij stormweer steviger op je dak blijven liggen. Met de nokafsluiter sluit u het dak van uw constructie volledig af. Aan elk uiteinde van de nok moet dan een nokafsluiter bevestigd worden. Een windveer zorgt dat wind en regen niet onder de dakbedekking kunnen komen. Dit door middel van een neerwaartse plank die overlapping bezorgt. Deze plank is meestal decoratief afgewerkt. Onze Red Cedar Shingels zijn taps gezaagde plankjes. Dat betekent dat ze aan één zijde dikker zijn dan aan de andere zijde. Het plaatsen wordt hierdoor gemakkelijker, de shingles overlappen elkaar voldoende waardoor je waterdichtheid bekomt. Standaard dakshingels worden steeds in 3 lagen geplaatst. Ceder shingels in 2 lagen. Zo wordt een 100% gesloten bekleding verkregen. Deze natuurlijke houtbedekking gaat mooi op in het houten geheel met een charmante uitstraling. Het red cedar hout heeft van nature een hoge weerstand tegen rotting en zal dus tientallen jaren meegaan. Het is een duurzamer alternatief dan shingles in grenenhout. Onze shingles zijn van 1e kwaliteit: No1 Blue Label. Hiervoor krijg je 100% rechte nerf, geen spint(zwakkere buitenlaag), geen noesten/knopen en de breedte is tussen 8-30cm.
Indien je shingles wenst die budgetvriendelijker zijn dan hebben wij Grenen shingles. Deze zijn goedkoper maar hebben toch een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding. Door de stukjes hout juist te overlappen, zal je een waterdicht vlak creëren waar je visueel zal van genieten.
Dakpanprofielplaten kenmerken zich door een gemakkelijke en snelle plaatsing. Deze zijn kant-en-klaar en hoeven enkel nog op het dak worden gevezen. Het zorgt bovendien voor een strakke afwerking van je constructie. Uit onze 4 kleuren(zwart, mat zwart, terracotta rood en antraciet) zal je zeker het ideale kleur vinden voor uw constructie. Dampdoorlatende folie (inbegrepen) wordt tussen de (dak)bedekking en de isolatie geplaatst. Dit heeft enerzijds de functie om neerslag tegen te houden en anderzijds om te constructie te laten ademen als het ware. Met deze folie zal je geen last hebben van rotting of schimmels. Panlatten, Nokvorsten en bevestigingsmaterialen zijn ook inbegrepen.
Als 2de optie hebben we EASY roofing. Dit is een zelfklevende dakrol voorzien van een bovenzijdige, UV-bestendige aluminium cachering. Dit is mogelijk op een hellend of een vlak dak. De plaatsing is eenvoudig omdat ze zelfklevend is. Bij de bestelling moet je rekening houden met 10cm overlapping.
Als alternatief voor een plat dak hebben we EPDM (Ethyleen, Propyleen, Dieën en Monomeer). Dit is hoogwaardig materiaal met een lange levensduur. Het makkelijke aan onze EPDM is dat je deze kan lijmen, andere EPDM moet je branden op het dak. Belangrijk om weten is dat dit enkel en alleen geschikt is voor platte daken.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO