Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 99,95/ m²

Robinia latten 5 cm

Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met de uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. Deze gevelbekleding is 100% foutloos en van topkwaliteit: geen knopen en geen spinthout. 18% gedroogd, geschaafd en gevingerlast. Door deze houten latten verticaal te plaatsen met een open voeg krijgt de gevel van uw woning of tuinhuis meteen een heel strakke uitstraling. Robinia gevelplanken zijn beschikbaar in 5 en 8 cm breedte. Versie van 5 cm breed (=16.67 lm per m² met voeg van 1 cm). Door het schaven van de planken krijgt je een heel vlak/glad oppervlakte voor een perfecte afwerking. Meer info over robinia/acacia en producten kan u terugvinden op www.robiniahout.be

Meer informatie »

€ 111,95/ m²

Robinia latten 8 cm

Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met de uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. Deze gevelbekleding is 100% foutloos en van topkwaliteit: geen knopen en geen spinthout. 18% gedroogd, geschaafd, gevingerlast. Door deze houten latten verticaal te plaatsen met een open voeg krijgt de gevel van uw woning of tuinhuis meteen een heel strakke uitstraling. Robinia gevelplanken zijn beschikbaar in 5 en 8 cm hoogte. Versie van 8 cm breed (= 11.11 lm per m² met 1 cm voeg). Door het schaven van de planken krijgt je een heel vlak/glad oppervlakte voor een perfecte afwerking. Meer info over robinia/acacia op www.robiniahout.be

Meer informatie »

€ 116,75/ m²

Robinia latten multi

Een nieuwe trend binnen de gevelbekleding: verticale latten met verschillende breedtes. Deze verschillende breedtes van latten geven de gevel van uw woning een unieke uitstraling, met een bijzonder geslaagd resultaat. Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding in breedte 5, 8 en 12 cm, geplaatst door mekaar met voeg van 1 cm. Dikte 22 mm. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met de uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. Deze gevelbekleding is 100% foutloos en van topkwaliteit: geen knopen en geen spinthout. 18% gedroogd, geschaafd, gevingerlast. Door deze houten latten verticaal te plaatsen met een open voeg krijgt de gevel van uw woning of tuinhuis meteen een heel strakke uitstraling. Meer info over robinia/acacia op www.robiniahout.be

Meer informatie »

€ 99,95/ m²

Robinia parallellogram 5 cm

Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met de uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. Deze gevelbekleding is 100% foutloos en van topkwaliteit: geen knopen en geen spinthout. 18% gedroogd, geschaafd, gevingerlast. Deze parallellogram is perfect voor een horizontale plaatsing maar kan ook verticaal geplaatst worden. De open voeg tussen de latten laat het hout extra tot zijn recht komen en geeft uw gevel een heel strakke uitstraling. Dikte 2,2 cm. Hoogte 5 of 8 cm (5 cm = ca. 17lm per m² incl. 1 cm voeg) Lengte 300 cm. Door het schaven van de planken krijgt je een heel vlak/glad oppervlakte voor een perfecte afwerking. Meer info over robinia/acacia op www.robiniahout.be

Meer informatie »

€ 111,95/ m²

Robinia parallellogram 8 cm

Geschaafde en gevingerlaste houten latten voor gevelbekleding. Robinia (ook pseudo acacia genoemd) is Europees hardhout met de uitzonderlijke duurzaamheidsklasse 1. Deze gevelbekleding is 100% foutloos en van topkwaliteit: geen knopen en geen spinthout. 18% gedroogd, geschaafd, gevingerlast. Deze parallellogram is perfect voor een horizontale plaatsing maar kan ook verticaal geplaatst worden. De open voeg tussen de latten laat het hout extra tot zijn recht komen en geeft uw gevel een heel strakke uitstraling. Dikte 2,2 cm Hoogte 5 of 8 cm (8cm = ca. 11lm per m² incl. 1 cm voeg) Lengte 300 cm Door het schaven van de planken krijgt je een heel vlak/glad oppervlakte voor een perfecte afwerking. Meer info over robinia/acacia op www.robiniahout.be

Meer informatie »
promo

€ 14,96

€ 14,35/ stuk

Robinia Planken bezaagd

Fijnbezaagde planken bezitten een rustieke en grillige uitstraling. Fijnbezaagde of bezaagde planken worden vooral gebruikt ter bekleding van gevels van tuinhuizen, bijgebouwen en zelfs dierenverblijven. Omdat ze afkomstig zijn van de pseudo-acacia, zullen deze planken nooit 100 % recht zijn en hier en daar een kromming vertonen. Dit draagt enkel bij tot de charme van dit product. Hou er dus rekening mee dat er wel eens een wankantje aan kan zitten. Net zoals andere gevelbekleding kunnen ook deze planken zowel verticaal als horizontaal tegen de gevel geplaatst worden. Bovendien zijn ze ook als siding te gebruiken als je ze netjes overlappend plaatst. Robinia of pseudo-acacia staat gekend om zijn enorme hoge levensduur. Deze planken zijn geschikt voor iedereen die zich creatief wil uitleven. Breedte : 12 of 15 cm Dikte: ca. 20 of 30 mm Lengte: 2 - 2.5 - 3 meter Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid.

Meer informatie »
nieuw

€ 17,15

€ 16,45/ stuk

Robinia planken geschuurd

Deze planken in robinia zijn recht gezaagd en geschaafd met een zeer fijne korrel. Dit zorgt ervoor dat deze planken splintervrij zijn. Hierdoor zijn ze perfect om te gebruiken voor speelconstructies, speeltuinen, boomhutten, enzovoort. Deze planken zijn afkomstig van pseudo-acacia, hierdoor zijn ze echter nooit 100% recht en kunnen ze hier en daar een kromming vertonen. Dit draagt ruwere uiterlijk draagt bij tot de charme van dit product. Je dient er dus wel rekening mee te houden dat er af en toe een wankantje kan zitten aan het hout. Robiniahout/Pseudo acacia staat gekend voor zijn uitzonderlijk hoge levensduur. Hierdoor lenen deze planken zich perfect voor wie zich creatief wilt bezighouden en lang wilt kunnen genieten van het resultaat. Deze planken zijn beschikbaar in lengtes 200cm, 250cm en 300cm en zijn nagenoeg spintvrij geschuurd. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid.

Meer informatie »
promo

€ 17,88

€ 16,25/ stuk

Robinia schaaldelen bezaagd

Rustieke schaaldelen ter bekleding van uw gevel, woning, dierenverblijf of stalling. Deze zeer robuuste schorsplanken hebben een ruwe bezaagde structuur voor een robuust uiterlijk. Met een hoogte van 15 tot 30 cm hebben ze ruim voldoende dekking. Deze fijnbezaagde boolplanken (boolhout) zijn beschikbaar in versie van 2 cm dik, dit in verschillende lengtes. Voorzie steeds 10-20 % extra om verzaagd verlies en wisselende breedtes op te vangen. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid.

Meer informatie »
promo

€ 21,18

€ 19,25/ stuk

Robinia schaaldelen geschuurd

Deze geschuurde schaaldelen zijn ideaal als gevelbekleding van creatieve sprookjesachtige constructies zoals boomhutten, bijgebouwen... Maar je kan deze ook als decoratieve dakplanken gebruiken, of zelfs als bekleding voor je zelfgemaakte poort. Dit zijn geschuurde stammen die doorgezaagd zijn tot planken. De planken zijn vervolgens met korrel 40 verder mooi opgeschuurd, voor een prachtig spintvrij en splintervrij resultaat Verkrijgbaar in afmetingen 200cm, 250cm en 300cm. Ondanks zorgvuldige selectie is een beperkte aanwezigheid van spint niet uitgesloten, alsook zijn kopse scheuren en afwijking in rechtheid mogelijks aanwezig. Dit is eigen aan de houtsoort robinia, net als zijn bijzonder hoge duurzaamheid.

Meer informatie »

Robinia

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Robinia of pseudo acacia is een bijzonder duurzame houtsoort. Dit is Europees hardhout met duurzaamheidsklasse 1. Op gebied van duurzaamheid is dit hout dus 100% evenwaardig aan tropisch hardhout zoals padouk of afrormosia.

Er is wel een heel groot verschil, namelijk zijn grote ecologische waarde.
Deze bomen groeien heel snel en zijn daardoor ook snel kaprijp. Ideaal voor verantwoord bosbeheer. Het is bovendien een lokale houtsoort die in Europa gekapt wordt, vooral regio Hongarije, Bosnië en Roemenië.

Voor een optimaal gebruik van deze houtsoort als gevelbekleding worden enkel de beste stukken hout geselecteerd, gedroogd en samengezet door ze te vingerlassen.
Hierdoor wordt 1 heel mooie, rechte effen plank verkregen die in profiel verzaagd kan worden zoals latten of parallellogrammen.

Een uiterst duurzame, ecologische toepassing voor de bekleding van uw gevel, die qua prijs dan ook heel correct is.

Origineel hebben deze gevelbekleding latten een goudgele kleur, die typerend is voor Europees hardhout, vergelijkbaar met eik en kastanje.
Na verloop van tijd gaat dit hout mooi egaal vergrijzen. Door het vergrijzen van het hout zullen de kleurschakeringen die in het begin zichtbaar zijn door de vingerlas, niet meer opvallen.

Plaatsing steeds met onderlatten elke 40 cm uit elkaar.
Fixatie met inox minibrads en lijmen met PU-lijm /siliconen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO