Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 29,49/ stuk

Rietmat

Rietmatten zijn decoratieve matten gemaakt van hoogwaardige, lichtgekleurde rietstengels. Door de optimale verbinding van de dikke rietstengels, die elk afzonderlijk vastzitten, worden een mooie, gesloten rietmat verkregen waarbij de rietstengels perfect aansluiten aan elkaar met slechts een minieme spatie tussen het riet. Hierdoor wordt een mooie natuurlijke afsluiting gemaakt een grote geslotenheid. Perfect voor instant privacy. Riet is een 100% natuurproduct. De stengels zijn onbehandeld verwerkt in deze matten. Voor de verbinding kiezen wij voor gebruik van perlondraad. Dit is een uiterst duurzame onopvallende draad, die niet kan roesten zoals ijzerdraad. U kan deze matten tegen een bestaande omheining plaatsen en al dan niet laten begroeien met bloeiende klimplanten. Beschikbaar in verschillende hoogtes, lengte ca. 6 m. Makkelijk met een snoeischaar op maat te knippen in zowel hoogte als lengte.

Meer informatie »
nieuw

€ 14,21/ stuk

Rietplaat

Deze rietplaat is gemaakt van 100% natuurlijk zoetwaterriet. Hierbij zitten de rietstengels niet afzonderlijk gebonden zoals bij de rietmatten. De rietstengels zitten hier in dikke pakken stevig vast geperst tussen gegalvaniseerde ijzerdraden, zodat 1 stevige, dikke plaat van ca. 2 cm wordt verkregen. De rietplaten zullen zorgen voor een natuurlijke afschutting in uw tuin. Deze rietplaat is beschikbaar in verschillende hoogtes.

Meer informatie »

Rietmat

Rietmatten zijn decoratieve matten gemaakt van hoogwaardige, lichtgekleurde rietstengels. Door de optimale verbinding van de dikke rietstengels, die elk afzonderlijk vast zitten, worden een mooie gesloten rietmat verkregen waarbij de rietstengels perfect mooi aansluiten aan elkaar met slechts een minieme spatie tussen het riet. Hierdoor wordt een mooie natuurlijke afsluiting gemaakt een grote geslotenheid. Perfect voor instant privacy.

Met rietmatten kan je op een goedkope manier een warme, natuurlijke uitstraling geven aan een bestaande afsluiting. Dit voor het zorgen van meer privacy, het benadrukken van een afscheiding of het verstoppen van een lelijke afsluiting.
De zuiderse sfeer krijg je er meteen bij. Ook ideaal als onderdak van bijgebouwen of overkappingen, of zelfs als zonnewering.

Rietmatten worden vooral gekozen als budgetoplossing en heeft verkeerdelijk de naam om niet duurzaam te zijn. Toch kan riet juist wel gekozen worden voor zijn perfecte prijs-kwaliteitsverhouding en aanzienlijke grote duurzaamheid, mits correcte plaatsing. Het is vooral heel belangrijk dat rietmatten tegen eens stevige bestaande, of nieuw gemaakte structuur worden geplaatst. Hoe steviger deze structuur, hoe minder de matten kunnen bewegen bij hevig weer en hoe langer deze matten zullen meegaan. Een degelijke, sterke draadomheining of afsluiting om deze matten tegen te bevestigen is dus heel belangrijk.

Riet is een 100% natuurproduct, dat onbehandeld verwerkt zitten in deze matten.
Voor de verbinding kiezen wij voor gebruik van perlondraad. Dit is een uiterst duurzame draad die niet kan roesten zoals ijzerdraad.

Het plaatsen van dergelijke matten wordt voornamelijk zelf gedaan. Deze kan bevestigd worden tegen een gaasdraad of gaaspaneel, reeds bestaande tuinschermen, een muur, ... Deze matten hebben wel een stevige achtergrond nodig om tegen bevestigd te worden. Ze kunnen dus niet alleen op zichzelf staan.
Heeft u nog geen bestaande afsluiting om deze tegen te plaatsen, dan kan u ook op regelmatige afstand palen in de grond plaatsen met hiertussen een horizontale houten/metalen uitlatting, of horizontale spankabels.

Hiertegen kunnen de matten makkelijk bevestigd worden met ijzerdraad of plastieken spanbandjes. Best plaats je de matten enkel cm's van de grond zodat ze geen rechtstreeks contact hebben met grond, aarde of gras. Hierdoor kunnen ze onderaan niet rotten. Voor een ideale fixatie van deze afsluiting zet je de matten elke 50 cm vast in de hoogte. Dus 3 à 4 horizontale lijnen in de hoogte en best elke 20 tot 30 cm in de lengte.

Hierover kunnen we u gerichter informatie geven en producten meedelen via draadomheining.be.

Riet gaat na verloop van tijd ook mooi vergrijzen waardoor de natuurlijke gele kleur minder zal opvallen. Deze matten zijn ook heel makkelijk aanpasbaar in hoogte en lengte. Je kan ze eenvoudig met een snoeischaar of kniptang op maat aanpassen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO