Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 131,65/ stuk

Poortpaal eik

Deze poortpalen in houtsoort eik passen perfect bij de eiken weidepoorten uit ons assortiment. Deze eiken palen hebben oorspronkelijk een goudgele kleur, maar zullen mooi vergrijzen na verloop van tijd. Ze hebben een mooie, landelijke, charmante uitstraling die perfect zal passen bij uw eiken poort. Deze palen kunnen niet alleen als poortpaal gebruikt worden, maar ook als weidepaal of constructiepaal. Duurzaamheidsklasse 2: 15 - 25 jaar Afwerking: geschaafd en voorzien van een diamantkop.

Meer informatie »

€ 106,96/ stuk

Poortpaal lariks

Deze poortpalen in houtsoort lariks passen perfect bij onze lariks weidepoorten. Deze lariks palen hebben oorspronkelijk een goudgele tot zalmroze kleur, maar zullen mooi vergrijzen na verloop van tijd voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Deze palen kunnen niet allen als poortpaal gebruikt worden, maar ook als weidepaal of constructiepaal. Duurzaamheidsklasse 3: tot ca. 15 jaar, extra verlengd dankzij de postsaver. Afwerking: geschaafd en voorzien van een diamantkop. De lariks poortpalen zijn ter hoogte van het maaiveld/grond beschermd met een postsaver, waarmee de levensduur van de palen geoptimaliseerd wordt.

Meer informatie »

€ 84,50/ stuk

Robinia poortpalen

Robinia poortpalen zijn uiterst duurzaam bij langdurig contact met grond en aarde. Deze vierkante palen in robinia, ook wel acacia genaamd, behoren tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Goed voor 25 jaar levensduur. Deze poortpalen worden vooral gebruikt in een landelijke omgeving, waar het robuuste karakter van deze houtsoort het beste tot zijn recht komt. Acacia is meer gevoelig voor lichte vervorming of lichte scheurvorming, dan eikenhout. Ook draagt de fijnbezaagde afwerking bij aan het stoere uiterlijk. Een kleine aanwezigheid van spinthout of een lichte wankant wordt aanvaard. Wens je toch liever een cleane uitstraling met een geschaafde afwerking, kies je beter voor eiken poortpalen. Deze poortpalen zijn perfect toepasbaar voor al onze weidepoorten. Afwerking: fijnbezaagd top: diamantkop

Meer informatie »

Poortpalen

Poortpalen zijn palen die voorzien zijn van een diamantkop. Hierdoor krijgt de paal niet alleen een heel mooie afwerking, maar deze diamantkop zorgt meteen ook voor een ideale afwatering. Aangezien het water niet op de kop van paal kan blijven staan na een regenbui, zal het ook niet intrekken in het hout en de duurzaamheid negatief beïnvloeden na verloop van tijd.

Onze poortpalen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen gaande van 12,5 x 12,5 cm/ 15 x 15 cm of 20 x 20 cm. Op aanvraag kunnen we deze ook volledig op maat voorzien in de gewenste dikte en breedte. Ook een afgeschuinde kop behoort tot de mogelijkheden in plaats van een diamantkop.

Wat betreft de houtsoorten bieden we 3 mogelijkheden aan; robinia (acacia), eik en lariks.

Robiniapalen zijn gemaakt van het duurzame acacia/robiniahout. Ze hebben dus een uitzonderlijke duurzaamheid, die evenwaardig is aan het tropische hardhout azobe. Je kan dus rekenen op een levensduur van +25 jaar. Kiezen voor robinia poortpalen in combinatie met onze weidepoorten is dus zeker het overwegen waard. Toch is robinia niet 100% gelijk aan azobe. De robinia is een kleine, smalle boom waardoor het moeilijk is om dikke poortpalen (20 x 20 cm) te leveren. Ook palen van 15 x 15 cm kunnen een kleine wankant hebben (kleine hoeveelheid spinthout). Dit komt door de grillige vorm van de boom.

Robinia is ook iets gevoeliger aan schoteling en kleine scheuren. Het is dus mogelijk dat deze poortpalen in robinia niet 100% kaarsrecht zijn, maar een miniem lichte kromming hebben. Na plaating valt dit nagenoeg niet op. Ook komt het wel voor dat aan de paalzijde, die in de grond gaat, een hartscheur kan zitten.
Origineel hebbend deze palen een (goud)gele kleur die mooi gaat vergrijzen en perfect past met onze eiken poorten. In tegenstelling tot geschilde robiniapalen die soms zwart of donker kunnen worden, gaan deze palen door het zagen steeds mooi egaal vergrijzen zoals eikenhout.

Eiken poortpalen worden gemaakt van grote eiken stammen. Hierdoor is het mogelijk om heel mooie spintvrije rechte palen aan te bieden (alhoewel bij eik een lichte schoteling ook nooit volledig is uitgesloten). Deze behoren tot duurzaamheidsklasse 2 voor een levensduur van 15 - 25 jaar.

Lariks poortpalen passen dan weer perfect bij onze larikspoorten. Deze houtsoort heeft een iets mindere lange levensduur in contact met de grond. Hierdoor leveren we deze palen steeds met een 'postsaver'. Dit is een rubbervlies die gebrand is op de paal onderaan. Door dit rubber vlies wordt de duurzaamheid enorm verhoogd, aangezien het hout hierdoor plaatselijk niet kan bereikt worden door schimmels en insecten. Larikshout heeft origineel een zalmroze kleur met een mooie opengetrokken tekening. Dit gaat na verloop steeds mooi vergrijzen.

Plaatsing
- poortpalen steeds ca. 70 - 90 cm diep in de grond plaatsen
- poortpalen steeds vastzetten met stabilisé of beton (voorkeur stabilisé)
- onderaan de paal in de grond geen stabilisé voorzien. Hierdoor kan het vocht in de paal zelf niet weg. Dus de paal moet onderaan contact hebben met de aarde, dus enkel aan de zijkant voorzien van stabilisé.
- na het plaatsen van de palen in stabilisé, ca. 1 week wachten om de poort te monteren, zodat de zandcementmix 100% is uitgehard.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO