Wij zijn gesloten van donderdag 21/12/2023 t.e.m. maandag 01/01/2024

Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 46,05/ stuk

Eiken balken fijnbezaagd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Wenst u zelf aan de slag te gaan met nauwkeurig afgewerkte eiken balken om een constructie te maken voor uw bijgebouw, poolhouse of hofwoning? Dan zijn onze eiken constructiebalken met poolhouse kwaliteit helemaal wat u zoekt! Dit assortiment aan balken is van een hoge standaard kwaliteit en bevat weinig knopen. Alle vier de zijdes worden nauwgezet vers verzaagd. Hierdoor verkrijgt u de strakke look die u wenst te creëren in combinatie met de warme uitstraling die eiken hout altijd met zich meedraagt. De afwerking van deze balken is fijnbezaagd, wat voor een zeer naturelle uitstraling zorgt. Als klant kan u deze nog zelf even opschuren om naar een optimale afwerking te streven. Zo zijn meteen eventuele zwarte vlekken van ijzercontact (heftruck/spanriemen) ook mooi verwijdert. Poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Een hoge kwaliteit, maar toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant bij een fijnbezaagde afwerking. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2-6 weken zagen Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat in lengte zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat. Voor balken kan dit per stuk.

Meer informatie »
promo

€ 23,80

€ 22,65/ stuk

Eiken balken fijnbezaagd - poolhouse kwaliteit (op stock)

Eiken fijnbezaagde balken. De ideale houtsoort voor al uw eiken constructies zoals bijgebouwen, aanbouw, pergola, poolhouse, overkapping,... De balken in Frans eikenhout zijn van een hoge kwaliteit en worden standaard gebruikt voor eiken bijgebouwen. De afwerking van deze balken is fijnbezaagd, wat voor een zeer charmante en warme uitstraling zorgt. Franse eik heeft origineel een goudgele kleur, maar gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Als klant kan je deze balken nog zelf even opschuren om naar een optimale afwerking te streven. Zo zijn meteen eventuele zwarte vlekken van ijzercontact (heftruck/spanriemen) ook mooi verwijdert. Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. De poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Wens je zelf aan de slag te gaan? Dan heb je met deze eiken houten balken zeer duurzaam en ecologisch verantwoord constructiehout. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Beschikbaar in verschillende lengtes en diktes, stock mits onverkocht in tussentijd. Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u.

Meer informatie »
nieuw

€ 65,55/ stuk

Eiken balken geschaafd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Bent u op zoek naar mooi recht gezaagde eiken balken met een geschaafde afwerking? Dan zijn onze eiken geschaafde balken met poolhouse kwaliteit zeker het overwegen waard! Ons gamma aan geschaafde eiken balken is van een zeer goede kwaliteit. De balken zijn nagenoeg noten- of noestenvrij, al zal eik altijd wel eens een knoop bezitten. De balken worden vers en nauwkeurig recht gezaagd in onze zagerij per bestelling. Met een geschaafde uitstraling kiest u voor een zeer nette afwerking. De balken verkrijgen een glad oppervlak. Even opschuren is hierbij dus zeker niet meer nodig. Met deze balken behoudt u de stijlvolle en charmante look van eikenhouten maar kiest u voor een piekfijne afwerking. Lichte Afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en wordt dus als normaal beschouwd. Poolhouse kwaliteit staat voor de kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Windscheuren, droogte- en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal, dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2 à 4 weken zagen + 2 weken schaven Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat in lengte zijn niet uitgesloten

Meer informatie »

€ 23,85/ stuk

Eiken kepers fijnbezaagd/geschaafd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Heeft u voor de constructie van uw bijgebouw of hofwoning eiken kepers nodig van zeer goede kwaliteit? Dan zijn onze fijnbezaagde of geschaafde kepers met poolhouse kwaliteit uitermate geschikt voor uw project! Met ons ruim aanbod aan eiken kepers in twee verschillende afwerkingen, geschaafd en fijnbezaagd, kan u zeker aan de slag voor de opbouw van uw constructie. Deze kepers zijn dan ook ideaal om de dakconstructie of achterstructuur voor uw dak- of gevelbekleding in te voorzien. Met geschaafde kepers kiest u voor een nette afwerking die ideaal is wanneer de kepers nog steeds zichtbaar zijn aan de binnenkant van uw constructie. De fijnbezaagde kepers geven een iets meer naturelle look-and-feel. Deze poolhouse kwaliteit staat voor een hoge standaard kwaliteit. Toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout aanwezig zijn of dat er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal, dit is eigen aan eikenhout en zorgt voor de typische charme, deze hebben geen invloed op de sterkte en draagkracht. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde kepers op bestelling: 2 tot 4 weken zagen Geschaafde kepers op bestelling: ca. 2 weken extra schaaftermijn Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat.

Meer informatie »
promo

€ 13,50/ stuk

Lariks - douglas balken (op stock)

Lariks Douglas constructiehout is enorm populair door zijn grote duurzaamheid en makkelijke verwerkbaarheid. Het hout heeft origineel een zalmroze kleur die na verloop van tijd mooi gaat vergrijzen. Ideaal voor al uw buitenconstructies zoals overkapping, bijgebouw, pergola. Maar deze balken lenen zich ook tot het maken van tuintafels, zitbanken en boomstamtafels. Deze lariks, ook wel douglas balken zijn heel interessant van prijs, waardoor ze voor al uw mogelijke constructie zeker van pas kunnen komen. Beschikbaar in verschillende lengtes en diktes. Deze kunnen onbehandeld gebruikt worden op voorwaarde dat er geen contact met aarde is. Deze rubriek bevat vooral vierkante balken die bruikbaar zijn als staanders of verticale palen voor uw bijgebouw. Beschikbaar met bezaagde of geschaafde afwerking. Geschaafde balken van 14*14, komen uit fijnbezaagde balken van 15*15, om de rechtheid te optimaliseren is het niet uitgesloten dat deze balken ca 13.5 a 14 cm zijn na schaven. Beschikbaarheid afhankelijk van toevoer. Lariks op lange lengte kan lichte afwijking vertonen van rechtheid.

Meer informatie »

€ 24,15/ stuk

Lariks - douglas kepers fijnbezaagd (op bestelling)

Lariks douglas kepers of constructiebalken zijn bruikbaar voor alle tuinconstructies, bijgebouwen, of zelfgemaakte tuinhuizen. Dankzij deze kepers of baddings, die zowel geschaafd als fijnbezaagd beschikbaar zijn, kan je perfect het geraamte bouwen waarop je de uiteindelijke gevelbekleding kan bevestigen. Dankzij het ruime gamma afmetingen, kan je naast het skelet voor de gevel ook de dakconstructie bouwen, al dan niet voorzien van een onderdak. Wens je de ruwe bezaagde structuur van het hout te behouden, kan je kiezen voor de fijnbezaagde balken. Deze zijn steeds net iets lager van prijs dan geschaafde balken. Staat jouw gewenste afmeting er niet bij in dikte of hoogte, laat ons gerust iets weten. Mits voldoende hoeveelheden kunnen wij deze zagen voor jou. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij afwijkingen nemen we contact op.

Meer informatie »

€ 25,90/ stuk

Lariks - douglas kepers geschaafd (op bestelling)

Douglas geschaafde constructiebalken of kepers, worden veelvuldig gebruikt bij de opbouw van tuinhuizen, tuinbergingen of dierenverblijven. De geschaafde afwerking is vooral van toepassing als er nood is aan een mooie vlakke afwerking van de balken, mochten deze in het zicht komen te staan, en dus niet bekleed worden met gevelbekleding. Deze kepers of baddings dienen voor zowel de opbouw van de gevelconstructie als voor de dakconstructie. Kies je dus liever voor een vlak effen oppervlak voor je balken, adviseren we je de geschaafde balken, in tegenstelling tot de fijnbezaagde afwerking. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes tot 6 meter

Meer informatie »

€ 54,10/ stuk

Robinia balken fijnbezaagd

Deze vierkante robinia palen, ook wel pseudo-acacia genoemd, kunnen gebruikt worden als poortpaal of als constructiepaal mits het wegzagen van de diamantkop. Deze palen kunnen, in tegenstelling tot eik, WEL rechtstreeks in de grond geplaatst worden indien ze gebruikt worden als constructiepaal. Bij deze palen is een beperkte hoeveelheid van spint toegelaten. Hierdoor ben je niet zeker van 4 perfecte zijdes, een afwijking is hierin toegelaten, en eigen aan de houtsoort en dit kwaliteitsniveau. Wens je wel 4 perfecte hoeken en zijdes, kies je best voor eiken balken. Robinia palen zijn iets gevoeliger voor afwijkingen in rechtheid en droogtescheuren dan eikenhout, waardoor niet dezelfde perfectie kan verwacht worden. Dit zijn héél mooie palen zijn, maar met uiteraard de mogelijke afwijkingen die toelaatbaar zijn voor deze houtsoort. Hierdoor ligt de foucs bij het gebruik van deze palen vooral op hun uitzonderlijke duurzaamheid, niet op visuele perfectie. De palen meten iets langer dan de beoogde lengte door de diamantkop

Meer informatie »

€ 18,50/ stuk

Robinia constructiepalen geschild

Deze geschilde Robinia/Acacia palen zijn uiterst geschikt voor de constructies waarvan een grote sterkte en duurzaamheids wordt verwacht. Deze palen zijn natuurlijke boomstammen die geschild zijn. Er is hierin geen uitsortering gemaakt op kwaliteit. Alle afwijkingen die deze stammen kunnen hebben worden dus al normaal beschouwd. Vooral geschikt voor ruwere constructies Dit zijn bomen die gekapt en ontschorst worden door ze te schillen, wat wil zeggen dat de buitenste spintlaag nog aanwezig is. Daardoor zijn ze niet volledig glad of splintervrij, dit kan je wel oplossen door ze zelf nog op te schuren. Deze palen zijn beschikbaar in verschillende diameters en lengtes. De diameter wordt telkens gemeten aan de dikste kant. Dankzij hun duurzaamheidsklasse 1 kunnen deze Robinia palen gerust 25 jaar mee gaan, zelfs met grondcontact. Let wel: dit is geen stockartikel, de levertermijn bedraagt 2 tot 6 weken. De diameter is bij benadering. Een afwijking van 15% van dikte van diameter is toegestaan.

Meer informatie »
nieuw

€ 30,05

€ 28,55/ stuk

Robinia constructiepalen spintvrij geschuurd

Robiniapalen zijn robuuste, uiterst duurzame palen die een zeer mooie natuurlijke vorm hebben. Deze palen in robiniahout worden dan ook veelal gebruikt voor het maken van speeltuigen of andere constructies die mooi opgaan in hun omgeving. De organische vormen van de robiniapaal zullen ervoor zorgen dat uw project er zeer naturel uit zal zien. Deze palen zijn beschikbaar in verschillende lengtes en zijn ook in diverse diktes verkrijgbaar. Opgelet: de diameter wordt steeds gemeten aan de dikste zijde, de smalste zijde kan dus smaller zijn dan de opgegeven maten door de conische vorm. Deze robiniapalen zijn spintvrij geschuurd voor een mooie uitstraling. Ze kunnen dus onbehandeld meteen door u gebruikt worden. Deze palen kunnen kopse en overlangse scheuren vertonen, doordat ze zich aanpassen aan de vochtigheid/droogte van de omgeving. Dit heeft geen invloed op de sterkte of duurzaamheid. Door de palen te ontdoen van hun spintlaag, blijft enkel het mooie gladde kernhout zichtbaar, wat de typische uitstraling geeft aan deze houtsoort.

Meer informatie »

€ 149,50/ stuk

Robinia constructiepalen spintvrij geschuurd gevorkt 'Y'

Deze spintvrij geschuurde Robiniapalen met diameter 12 tot 16 cm zijn zijn perfect voor al uw creatieve constructies. Door hun spintvrije afwerking zijn ze meteen ook splintervrij. Hierbij worden de palen manueel geschuurd waardoor de buitenste spintlaag volledig wordt verwijderd en enkel het duurzame kernhout zichtbaar blijft. Door het behouden van de takken van de palen wordt een heel speels effect tot stand gebracht. De splitsing start gemiddeld na 3 meter, waarna 2 vertakkingen ontstaan van ca 1 meter elk. Afwerking: spintvrij geschuurd Door het aanpassen aan de vochtigheid/droogte van de omgeving, kunnen de palen kopse en overlangse scheuren vertonen. Dit heeft geen invloed op de sterkte of duurzaamheid van de palen. Duurzaamheidsklasse 1

Meer informatie »
promo

€ 15,55/ stuk

Robinia rechthoekige balken fijnbezaagd

Deze rechthoekige, fijnbezaagde Robinia balken kan je gebruiken voor zowat alle constructieve doeleinden. Robinia (ook wel acacia genoemd) is een van de meest duurzame Europese hardhout soort. Deze balken hebben een natuurlijke uitstraling, ze kunnen waskanten hebben, waardoor ze geen 4 rechte hoeken hebben in tegenstelling tot eiken balken die wel 4 rechte hoeken hebben. Daarom is de toepassing van deze balken iets beperkter, ze kunnen gebruikt worden voor creatieve doeleinden waar het visuele aspect minder van belang is, anderzijds kan je ze perfect gebruiken in toepassingen waar de balken worden uitgekleed. De langere balken zijn nooit 100% recht en kunnen dus een lichte kromming vertonen. Deze afwijkingen zijn eigen aan dit kwaliteits en prijsniveau, maar je blijft natuurlijk de uitstekende duurzaamheid behouden. Deze Robina balken enkel gebruiken voor natuurlijke constructies, waar perfect rechte balken met 4 perfecte hoeken niet vereist zijn. Afmetingen: 5 x 9 x 200 cm en 5 x 15 x 250 cm.

Meer informatie »

Constructie Balken/ Kepers

Eiken, Lariks/Douglas en Robinia constructiehout.

Deze eiken en lariks balken en kepers kunnen voor allerlei toepassingen gebruikt worden: poolhouses, een eiken of lariks bijgebouw, aanbouw, patio, overdekt terras, dierenverblijf, schuur, tuinhuis, overkapping, afdekking van brandhout,... Het is van essentieel belang voor de duurzaamheid det deze GEEN grondcontact hebben.
De robinia palen kunnen dan weer wel gebruikt waarbij er grondcontact of watercontact is. De palen kunnen makkelijk 25 jaar mee gaan, zelfs met grondcontact. Deze kunnen perfect dienen voor afrastering, buitengebruik, ponton, meubels, palen, opgeklampte schotten, planken en balken, poorten en vlechtmatten.
De mogelijkheden zijn oneindig voor alle doe-het-zelf liefhebbers, klussers en bricoleurs.

De balken zijn beschikbaar in verschillende lengtes en diktes, zodat u zelf de mogelijkheid heeft om volledig te kiezen hoe u te werk wil gaan.

Eiken balken
Al onze balken in eik zijn van Franse origine en superieure kwaliteit. De balken zijn te verkrijgen in een ruwere fijnbezaagde of gladde geschaafde afwerking. Fijnbezaagd wil zeggen dat ze een mooie natuurlijke, bezaagde afwerking hebben. Ze zijn in dat geval niet geschaafd en worden gekozen omwille van hun robuuste look-and-feel. Deze fijnbezaagde bewerking is bij de liefhebbers van echt Frans eikenhout het populairst voor authenticiteit. Hiervan hebben wij dan ook een basisassortiment op voorraad. Voor constructies en eiken bijgebouwen wordt er minder voor geschaafde balken gekozen. Geschaafde balken ogen zeer clean. Deze eiken balken hebben geen splinters, toch schuurt u de balken best nog even lichtjes op met een schuurmachine om de laatste vezels of verpakkingssporen te verwijderen. Wij zorgen steeds voor mooi recht verwerkte balken zodat u zo meetkundig mogelijk te werk kan gaan. Toch is het bij eik niet uitgesloten dat er hier en daar een minieme afwijking op kan zitten. Eikenhout heeft een zekere nervositeit waardoor een lichte torsing en wind- of kopse scheuren nooit 100% zijn uitgesloten. Deze imperfectie geeft meteen ook de charme en is kenmerkend voor elk eiken bijgebouw.

Ons gamma aan eiken balken is opgesplitst tussen balken uit voorraad en balken die via onze zagerij verlopen. Wij kunnen hierdoor ook alle maatwerk aanbieden als het om balken of kepers gaat.

Deze eiken balken van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm passen ook perfect in de arduinen sokkels of betonpoeren uit voorraad. Deze kolomvoeten vormen het tussenstuk tussen grond en balk. Je kan ze met elkaar verbinden door middel van de bijhorende galvanisé buis. Voor de verdere afwerking van de palen bieden we eiken schoren en pennen aan.

De lariks of douglas balken zijn een goedkoper of budgetvriendelijker alternatief voor de eiken balken. Deze zijn afkomstig van de Lork boom. Deze kunnen ook gebruikt worden voor het maken van een bijgebouw, een pergola, een dakoversteek, een overkapping van een terras of carport,...
Deze houtsoort heeft origineel een zalmroze tot goudgele kleur, die net zoals eik heel mooi gaat vergrijzen. Het grote voordeel van deze lariks balken is zijn prijs. Lariks is heel betaalbaar, makkelijk te zagen/verwerken en heeft een grote duurzaamheid zolang er geen contact is met de grond.

Zowel eik als lariks wordt het best geplaatst zonder rechtstreeks contact met aarde. Op die manier wordt de duurzaamheid geoptimaliseerd en kan je tientallen jaren onderhoudsvrij genieten van uw zelfgemaakte aanbouw. Lariks of douglas is bekend om zijn nette uitstraling.
Robinia constructiepalen zijn de meest duurzame in ons gamma met duurzaamheidsklasse 1. Deze palen hebben als belangrijkste kenmerk dat ze een zeer grote weerstand hebben tegen insecten en rotting. De palen kunnen makkelijk 25 jaar mee gaan, zelfs met grondcontact. Deze zijn minder stabiel van vorm waardoor er een natuurlijk look ontstaat. De palen zijn perfect te gebruiken voor exterieure constructies als buitenmeubels, kinderspeeltuigen,… Het kernhout van de Robinia is bruin tot groengeel, het spinthout(jongste en zwakste hout) is wit. Bij de spintvrije palen is de buitenste en zwakkere laag verwijdert, daardoor blijft enkel het mooie gladde kernhout zichtbaar, wat de typische uitstraling geeft aan deze houtsoort. De geschilde Robinia/Acacia palen zijn uiterst geschikt voor de constructie van pergola's, speeltuigen, boomhutten en nog zoveel meer. De geschilde constructiepalen zijn bomen die ontschorst worden door middel van ze te schillen, de schors is weg maar de spintlaag is nog aanwezig. Daardoor zijn ze niet volledig glad of splintervrij, dit kan je wel oplossen door ze zelf nog op te schuren. De geschilde palen zijn dan ook goedkoper.

Verbindingen
Ben je een beetje handig of heb je de nodige werktuigen, dan kan je het hout verbinden met de nodige zwaluwstaart-, pen en gatverbinding of half-halfverbinding. Voor deze laatste heb je zelfs geen gespecialiseerde toestellen nodig. Je kan dit simpelweg met de kettingzaag uitkappen.

Ben je een beetje creatief, dan kan je met ons constructie hout zeker overweg.

Heb je geen zin om de verbindingen voor eigen rekening te nemen dan kan je zeker nog aan de slag met onze eiken of douglas Bouwpakketten

Onder onze rubriek Gevelbekleding vind je alle mogelijke profielen in eik en lariks voor het bekleden van uw poolhouse van zowel onderdak, binnenkant en buitenkant: zowel planchetten, sidings, ruwe planken,...

De bekleding van het dak kan met onze prachtige, rustieke ceder of grenen dakshingels. Ook aquapan, roofing of epdm behoren tot de mogelijkheden.
Neem zeker eens een kijkje bij de categorie Bijgebouw bovendak

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO