Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 31,75/ stuk

Eiken balken fijnbezaagd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Wenst u zelf aan de slag te gaan met nauwkeurig afgewerkte eiken balken om een constructie te maken voor uw bijgebouw, poolhouse of hofwoning? Dan zijn onze eiken constructiebalken met poolhouse kwaliteit helemaal wat u zoekt! Dit assortiment aan balken is van een hoge standaard kwaliteit en bevat weinig knopen. Alle vier de zijdes worden nauwgezet vers verzaagd. Hierdoor verkrijgt u de strakke look die u wenst te creëren in combinatie met de warme uitstraling die eiken hout altijd met zich meedraagt. De afwerking van deze balken is fijnbezaagd, wat voor een zeer naturelle uitstraling zorgt. Als klant kan u deze nog zelf even opschuren om naar een optimale afwerking te streven. Zo zijn meteen eventuele zwarte vlekken van ijzercontact (heftruck/spanriemen) ook mooi verwijdert. Poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Een hoge kwaliteit, maar toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant bij een fijnbezaagde afwerking. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2-4 weken zagen Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat in lengte zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat. Voor balken kan dit per stuk.

Meer informatie »
promo

€ 23,80

€ 22,65/ stuk

Eiken balken fijnbezaagd - poolhouse kwaliteit (op stock)

Eiken fijnbezaagde balken. De ideale houtsoort voor al uw eiken constructies zoals bijgebouwen, aanbouw, pergola, poolhouse, overkapping,... De balken in Frans eikenhout zijn van een hoge kwaliteit en worden standaard gebruikt voor eiken bijgebouwen. De afwerking van deze balken is fijnbezaagd, wat voor een zeer charmante en warme uitstraling zorgt. Franse eik heeft origineel een goudgele kleur, maar gaat mooi vergrijzen na verloop van tijd. Als klant kan je deze balken nog zelf even opschuren om naar een optimale afwerking te streven. Zo zijn meteen eventuele zwarte vlekken van ijzercontact (heftruck/spanriemen) ook mooi verwijdert. Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. De poolhouse kwaliteit staat voor kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout zitten of er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal. Dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Wens je zelf aan de slag te gaan? Dan heb je met deze eiken houten balken zeer duurzaam en ecologisch verantwoord constructiehout. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Beschikbaar in verschillende lengtes en diktes, stock mits onverkocht in tussentijd. Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u.

Meer informatie »
nieuw

€ 36,10/ stuk

Eiken balken geschaafd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Bent u op zoek naar mooi recht gezaagde eiken balken met een geschaafde afwerking? Dan zijn onze eiken geschaafde balken met poolhouse kwaliteit zeker het overwegen waard! Ons gamma aan geschaafde eiken balken is van een zeer goede kwaliteit. De balken zijn nagenoeg noten- of noestenvrij, al zal eik altijd wel eens een knoop bezitten. De balken worden vers en nauwkeurig recht gezaagd in onze zagerij per bestelling. Met een geschaafde uitstraling kiest u voor een zeer nette afwerking. De balken verkrijgen een glad oppervlak. Even opschuren is hierbij dus zeker niet meer nodig. Met deze balken behoudt u de stijlvolle en charmante look van eikenhouten maar kiest u voor een piekfijne afwerking. Lichte Afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en wordt dus als normaal beschouwd. Poolhouse kwaliteit staat voor de kwaliteit die gebruikt wordt bij eiken bijgebouwen. Windscheuren, droogte- en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal, dit is eigen aan het hout en zorgt voor zijn typische charme, dit heeft geen invloed op de sterkte en draagkracht. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde balken op bestelling: ca. 2 à 4 weken zagen + 2 weken schaven Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat in lengte zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat. Voor balken kan dit per stuk.

Meer informatie »

€ 26,45/ stuk

Eiken kepers fijnbezaagd/geschaafd - poolhouse kwaliteit (op bestelling)

Heeft u voor de constructie van uw bijgebouw of hofwoning eiken kepers nodig van zeer goede kwaliteit? Dan zijn onze fijnbezaagde of geschaafde kepers met poolhouse kwaliteit uitermate geschikt voor uw project! Met ons ruim aanbod aan eiken kepers in twee verschillende afwerkingen, geschaafd en fijnbezaagd, kan u zeker aan de slag voor de opbouw van uw constructie. Deze kepers zijn dan ook ideaal om de dakconstructie of achterstructuur voor uw dak- of gevelbekleding in te voorzien. Met geschaafde kepers kiest u voor een nette afwerking die ideaal is wanneer de kepers nog steeds zichtbaar zijn aan de binnenkant van uw constructie. De fijnbezaagde kepers geven een iets meer naturelle look-and-feel. Deze poolhouse kwaliteit staat voor een hoge standaard kwaliteit. Toch is het ook in deze kwaliteitsnorm niet uitgesloten dat er enkele knopen in het hout aanwezig zijn of dat er sprake is van een minimum aan spinthout of een wankant. Windscheuren, maar ook droogte en kopse scheuren zijn in iedere kwaliteitsklasse normaal, dit is eigen aan eikenhout en zorgt voor de typische charme, deze hebben geen invloed op de sterkte en draagkracht. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde kepers op bestelling: 2 tot 4 weken zagen Geschaafde kepers op bestelling: ca. 2 weken extra schaaftermijn Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat.

Meer informatie »

€ 29,90/ stuk

Eiken kepers geschaafd - poolhouse kwaliteit

De ideale geschaafde balken uit eikenhout voor uw project! Deze balken zijn gemaakt uit kwalitatief eikenhout uit Europa. Ze hebben een prachtige lichtbruine kleur en zijn volledig massief aan de binnenkant. Op die manier krijgt u erg stevige palen die lang meegaan en een grote draagkracht aankunnen. Onder de klussers staat eik bekend als een erg charmante en luxe houtsoort, zeker wanneer het hout uiteindelijk vergrijst. Deze houten palen worden goed gedroogd in het atelier om de duurzaamheid zo hoog mogelijk te houden. Hierdoor kunnen wel een aantal windscheuren of kopse scheuren ontstaan, onder invloed van de werking van het hout. Dit heeft echter geen invloed op de duurzaamheid van deze balken en verhoogt juist het unieke, luxe karakter van eik. We raden wel aan om eikenhout niet in contact met de grond te plaatsen. Deze houtsoort kan namelijk niet goed tegen vochtige aarde. U plaatst ze dus bestop betonnen sokkels. Specificaties: Franse eik Rustieke kwaliteit: QF 2-3 = rustiek A & B mix Fijnbezaagde kepers op bestelling: 2 tot 4 weken zagen Geschaafde kepers op bestelling: ca. 2 weken extra schaaftermijn Lichte afwijkingen in rechtheid zijn door de intrinsieke eigenschappen van eik niet uitgesloten, en worden dus als normaal beschouwd. Afwijkingen van ca. 2 à 3 cm overmaat zijn niet uitgesloten Maatwerk nodig? Laat ons iets weten, wij kijken graag wat we kunnen doen voor u. Voor kepers kunnen we maatwerk voorzien vanaf 5 stuks van dezelfde maat.

Meer informatie »

Eiken balken

De eiken balken en kepers worden voor allerlei toepassingen gebruikt: poolhouses, een aanbouw, patio, overdekt terras, dierenverblijf, schuur, tuinhuis, overkapping, afdekking van brandhout, enzovoort. De mogelijkheden zijn oneindig voor alle doe-het-zelvers, klussers en tuinliefhebbers.

De balken zijn beschikbaar in verschillende lengtes en diktes, zodat u zelf de mogelijkheid heeft om volledig te kiezen hoe u te werk zal gaan.

Al onze balken in eik zijn van Franse origine en dus van de hoogste kwaliteit. De balken zijn te verkrijgen in een ruwere fijnbezaagde of gladde geschaafde afwerking. Fijnbezaagd wil zeggen dat ze een mooie natuurlijke, ruwe afwerking hebben. Ze worden juist gekozen omwille van hun robuuste look-and-feel.

Langs de andere kant, kunt u ook kiezen voor de geschaafde balken. Ze ogen zeer clean en mooi afgewerkt, zonder splinters. U kan er ook voor kiezen om ze toch nog even lichtjes licht op te schuren om de laatste vezels of verpakkingssporen te verwijderen.

Wij zorgen steeds voor mooi recht verwerkte balken zodat u zo nauwkeurig mogelijk te werk kan gaan. Toch is het bij eik niet uitgesloten dat er hier en daar een minieme afwijking op kan zitten. Eikenhout heeft een zekere nervositeit waardoor een lichte torsing en wind- of kopse scheuren nooit 100% zijn uitgesloten. Deze imperfectie geeft meteen ook de charme en is kenmerkend voor elk eiken bijgebouw.

Eik wordt het best geplaatst zonder rechtstreeks contact met aarde. Op die manier wordt de duurzaamheid geoptimaliseerd en kunt u tientallen jaren onderhoudsvrij genieten van uw zelfgemaakte aanbouw. Hiervoor raden we een basis aan uit betonpoeren of arduinen sokkels. De eiken balken van 15 x 15 cm of 20 x 20 cm passen perfect in de arduinen sokkels of betonpoeren uit voorraad. Deze kolomvoeten vormen het tussenstuk tussen grond en balk. Je kan ze met elkaar verbinden door middel van de bijhorende galvanisé buis.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO