Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 13,95

€ 11,85/ stuk

Douglas Color pine kepers - geschaafd

Deze geschaafde kepers uit Douglas Color pine zijn een prima alternatief voor het Lariks of Eiken constructiehout. Het hout kreeg een duurzaamheidsbehandeling waardoor de kepers een roodachtige kleur of schijn meekregen. Die kleur zal door de verschillende weersinvloeden na een tijdje verdwijnen waardoor het hout er dan net zo zal gaan uitzien als Lariks of Eiken constructiehout. De kepers zijn ruim toepasbaar, ideaal als dak- of wandconstructies van gebinten. Probeer grondcontact te vermijden, zo verleng je de levensduur van de kepers. De constructie kepers zijn 4,5 centimeter dik en 7 of 16 centimeter breed. Je kan het hout makkelijk verzagen tot jouw gewenste afmetingen.

Meer informatie »

€ 33,95/ stuk

Lariks - douglas balken 11 x 11 cm - geschaafd

Voor de basisconstructie van een houten bijgebouw worden vaak balken uit Lariks/Douglas gebruikt. Het is een halfharde houtsoort die eenvoudig te bewerken is. De kleur van het hout is licht zalmroze, de originele kleur zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. De balken zijn gedroogd en gladgeschaafd en hierdoor vrij stabiel bij weersveranderingen. Verder zijn de balken kernvrij gezaagd bij de productie, hierdoor is er minder kans op scheuren. De Lariks-Douglas balken zijn 11 x 11 cm, glad geschaafd en perfect gedroogd voor buitengebruik. Verkrijgbaar met een lengte van 250, 300 en 400 cm. Afwerking: Gedroogd, onbehandeld met een afgeronde hoekafwerking, perfect voor gebruik boven de grond. Voorzien van PEFC - keurmerk (duurzaam bosbeheer) Plaats je constructie altijd op sokkels, betonpoeren of een fundering, zodat het lariks/douglas hout niet in direct contact komt met de grond.

Meer informatie »
promo

€ 36,25

€ 29,95/ stuk

Lariks - douglas Balken 12 x 12 cm - fijnbezaagd

Deze balken in lariks douglas zijn stevig, duurzaam en geschikt voor tal van constructies. Je kan ze gebruiken voor allerlei soorten bijgebouwen, zoals een tuinhuis, blokhut, overkapping of een dierenverblijf. Europees Lariks/Douglas is een perfect alternatief voor eik. Het hout is makkelijk te bewerken. Je kan deze fijnbezaagde balken dus goed op maat verzagen. De balken zijn robuust en daarom veelzijdig bruikbaar. De licht zalmroze kleur zal na verloop van tijd gelijkmatig vergrijzen. De kleine knopen en de golvende tekening geven de balken een extra rustieke look. Na het plaatsen hoef je deze balken niet te behandelen. Houd er wel rekening mee dat ze moeten worden geplaatst op een muurtje, op een betonpoer of een arduinen sokkel. Dit om direct contact met de grond te vermijden. Deze balken zijn 12 x 12 centimeter, met lengtes van 240 tot 400 centimeter lang.

Meer informatie »

€ 49,95/ stuk

Lariks - douglas balken 14 x 14 cm - geschaafd

Lariks - Douglas hout staat bekend als één van de meest duurzaamste houtsoorten in Europa. Het is een harshoudende houtsoort. Hierdoor is het minder gevoelig voor schimmels en rotten. De basis constructies van houten bijgebouwen bestaat meestal uit dit hout. Het is een sterke, stevige, halfharde houtsoort die eenvoudig te verzagen en te verwerken is. De geschaafde constructiebalken hebben een lichte oranje-rosé kleur met een warme uitstraling en een mooie structuur. Door de invloed van wind, zon en regen zal dit hout na een tijd mooi egaal vergrijzen. Deze Douglas balken zijn 14 x 14 cm, glad geschaafd en perfect gedroogd voor buiten gebruik. Hierdoor zijn ze vrij stabiel bij weersveranderingen. Verder zijn de balken kernvrij gezaagd bij de productie, op deze manier is er minder kans op scheuren. Plaats je constructie altijd op sokkels, betonpoeren of een fundering, zodat het lariks/douglas hout niet in direct contact komt met de grond. De balken zijn onbehandeld en voorzien een afgeronde hoekafwerking. Dit hout is voorzien van een PEFC - keurmerk (duurzaam bosbeheer).

Meer informatie »

€ 44,95/ stuk

Lariks - douglas balken 15 x 15 cm - fijnbezaagd

Lariks of douglas hout is een goed alternatief voor grenenhout en staat bekend voor zijn licht, zalmroze kleur die na verloop van tijd mooi zal vergrijzen. De basis constructies van houten woningen en -bijgebouwen bestaan meestal uit lariks of douglas hout. Het is een sterk, stevig, halfhard hout die een eenvoudig te verzagen en bewerken is. De douglas balken van 15x15 cm zijn vers gezaagd (ongedroogd) met een ruwe afwerking (fijnbezaagd) waardoor je een rustieke en stoere look verkrijgt. Ze zijn onbehandeld met een scherpe hoekafwerking. Je kan ze gebruiken vooral voor constructie als staanders of liggers bij tuinhuizen, overkappingen en bijgebouwen. Verkrijgbaar in verschillende lengtes. Het hout is voorzien van een PEFC-label (duurzaam bosbeheer).

Meer informatie »

€ 83,95/ stuk

Lariks - douglas balken 20 x 20 cm - fijnbezaagd

Lariks of Douglas hout is afkomstig van de Douglasspar en is één van de hardste naaldhoutsoorten van Europa. Deze houtsoort wordt voor allerlei toepassingen gebruikt, zoals schuttingen en constructies voor houten gebouwen. Het hout zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. De Douglas balken zijn onbehandeld, om de levensduur te verlengen en de originele kleur te behouden is het mogelijk om deze te behandelen met een speciale olie of beits. Op deze manier zal het hout ook de originele kleur behouden. Plaats de balken nooit direct in de grond, want Douglashout die constant in contact is met (vochtige) grond heeft een beperktere levensduur. De balken van 20 x 20 cm zijn voorzien van scherpe hoeken en verkrijgbaar met verschillende lengtes. Afwerking: vers gezaagd, kernvrij, ongedroogd, A-kwaliteit. Het hout is voorzien van een PEFC-label (duurzaam bosbeheer).

Meer informatie »

€ 22,82/ stuk

Lariks - douglas kepers fijnbezaagd (op bestelling)

Lariks douglas kepers of constructiebalken zijn bruikbaar voor alle tuinconstructies, bijgebouwen, of zelfgemaakte tuinhuizen. Dankzij deze kepers of baddings, die zowel geschaafd als fijnbezaagd beschikbaar zijn, kan je perfect het geraamte bouwen waarop je de uiteindelijke gevelbekleding kan bevestigen. Dankzij het ruime gamma afmetingen, kan je naast het skelet voor de gevel ook de dakconstructie bouwen, al dan niet voorzien van een onderdak. Wens je de ruwe bezaagde structuur van het hout te behouden, kan je kiezen voor de fijnbezaagde balken. Deze zijn steeds net iets lager van prijs dan geschaafde balken. Staat jouw gewenste afmeting er niet bij in dikte of hoogte, laat ons gerust iets weten. Mits voldoende hoeveelheden kunnen wij deze zagen voor jou. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes onder voorbehoud van beschikbaarheid. Bij afwijkingen nemen we contact op.

Meer informatie »

€ 25,46/ stuk

Lariks - douglas kepers geschaafd (op bestelling)

Douglas geschaafde constructiebalken of kepers, worden veelvuldig gebruikt bij de opbouw van tuinhuizen, tuinbergingen of dierenverblijven. De geschaafde afwerking is vooral van toepassing als er nood is aan een mooie vlakke afwerking van de balken, mochten deze in het zicht komen te staan, en dus niet bekleed worden met gevelbekleding. Deze kepers of baddings dienen voor zowel de opbouw van de gevelconstructie als voor de dakconstructie. Kies je dus liever voor een vlak effen oppervlak voor je balken, adviseren we je de geschaafde balken, in tegenstelling tot de fijnbezaagde afwerking. OPGELET: door het drogen van het hout, het rechten van balken en door de zaagsnede is het niet uitgesloten dat er een afwijking is van 0.5 tot 1 cm zowel in dikte als hoogte, in vergelijking met de vermelde afmetingen op de site. Dit is toegelaten bij constructiehout. Lariks douglas is een nerveuse houtsoort die gevoelig is voor zon en warmte, en tussen verzagen en plaatsing een afwijking in rechtheid kan gaan vertonen. Lengtes tot 6 meter

Meer informatie »

Lariks Douglas Balken

Wie graag een stevig bijgebouw plaatst in de tuin met een luxe uitstraling, maar toch zijn budget goed in de gaten wilt houden, kiest best voor lariks of douglas als basisgebinte. Ze zijn dan ook ideaal voor de constructie van een bijgebouw, een pergola, een dakoversteek, een overkapping van een terras of carport,...

De lariks of douglas balken zijn een goedkoper of budgetvriendelijker alternatief voor de eiken balken, met toch ongeveer dezelfde kwaliteit. Deze zijn afkomstig van de lork, een Europese soort naaldboom. De combinatie tussen het Europese origine en de grote duurzaamheid maken deze balken en kepers zeker een goede ecologische en toch budgetvriendelijke oplossing voor de basis van jouw bijgebouw.

Deze houtsoort heeft origineel een zalmroze tot goudgele kleur, die net zoals eik heel mooi gaat vergrijzen. Zeker wanneer het hout is vergrijsd, is er bijna geen verschil met eik. Lariks en douglas zijn bovendien eenvoudig te bewerken: u kunt er gerust in zagen, boren en schuren.

Het was erg belangrijk dat, net zoals eik, douglas en lariks geen contact heeft met de grond. Wij raden dus aan om uw bijgebouw te voorzien van een basis uit betonpoeren of arduinen sokkels. Op die manier zit het hout niet in de grond en krijgt u minder kans op schimmels en rotting. Dit komt de duurzaamheid erg ten goede en kan u nog tientallen zomers genieten van uw eigen aanbouw.

Uw bijgebouw uit lariks en douglas kunt u op verschillende manieren afwerken. We hebben verschillende Europese houtsoorten in gevelbekleding, dakafwerking, deuren en ramen. Werk zo uw project tot in de puntjes professioneel af en draag tegelijk uw steentje bij aan het milieu!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO