Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

nieuw

€ 15,55/ stuk

Robinia rechthoekige balken - fijnbezaagd

Deze rechthoekige, fijnbezaagde Robinia balken kan je gebruiken voor zowat alle constructieve doeleinden. Robinia (ook wel acacia genoemd) is een van de meest duurzame Europese hardhout soort. Deze balken hebben een natuurlijke uitstraling, ze kunnen waskanten hebben, waardoor ze geen 4 rechte hoeken hebben in tegenstelling tot eiken balken die wel 4 rechte hoeken hebben. Daarom is de toepassing van deze balken iets beperkter, ze kunnen gebruikt worden voor creatieve doeleinden waar het visuele aspect minder van belang is, anderzijds kan je ze perfect gebruiken in toepassingen waar de balken worden uitgekleed. De langere balken zijn nooit 100% recht en kunnen dus een lichte kromming vertonen. Deze afwijkingen zijn eigen aan dit kwaliteits en prijsniveau, maar je blijft natuurlijk de uitstekende duurzaamheid behouden. Deze Robina balken enkel gebruiken voor natuurlijke constructies, waar perfect rechte balken met 4 perfecte hoeken niet vereist zijn. Afmetingen: 5 x 9 x 200 cm en 5 x 15 x 250 cm.

Meer informatie »

€ 54,10/ stuk

Robinia vierkante balken - fijnbezaagd

Deze vierkante robinia palen, ook wel pseudo-acacia genoemd, kunnen gebruikt worden als poortpaal of als constructiepaal mits het wegzagen van de diamantkop. Deze palen kunnen, in tegenstelling tot eik, WEL rechtstreeks in de grond geplaatst worden indien ze gebruikt worden als constructiepaal. Bij deze palen is een beperkte hoeveelheid van spint toegelaten. Hierdoor ben je niet zeker van 4 perfecte zijdes, een afwijking is hierin toegelaten, en eigen aan de houtsoort en dit kwaliteitsniveau. Wens je wel 4 perfecte hoeken en zijdes, kies je best voor eiken balken. Robinia palen zijn iets gevoeliger voor afwijkingen in rechtheid en droogtescheuren dan eikenhout, waardoor niet dezelfde perfectie kan verwacht worden. Dit zijn héél mooie palen zijn, maar met uiteraard de mogelijke afwijkingen die toelaatbaar zijn voor deze houtsoort. Hierdoor ligt de foucs bij het gebruik van deze palen vooral op hun uitzonderlijke duurzaamheid, niet op visuele perfectie. De palen meten iets langer dan de beoogde lengte door de diamantkop

Meer informatie »

Robinia Balken

Wie een constructie in de tuin wilt plaatsen dat zowel duurzaam als ecologisch is, kiest best voor een gebinte uit robinia balken en kepers.

Robinia constructiebalken zijn de meest duurzame in ons assortiment, want ze hebben een duurzaamheidsklasse 1. Dit hout kan dus makkelijk wel 25 jaar mee gaan, zelfs in contact met de grond. Ze hebben een bijzonder grote weerstand hebben tegen insecten en rotting, wat ideaal is voor elke tuinconstructie. Om een rechte balk te verkrijgen, vingerlassen we verschillende delen aan elkaar. Vervolgens worden ze vormgegeven als balken zodat u ze vlot kunt verwerken in elk project. Ze zijn perfect te gebruiken voor exterieure constructies als buitenmeubels, kinderspeeltuigen, gebintes van bijgebouwen, en zo veel meer.

De robinia balken zijn ideaal voor iedereen die een stevige, duurzame constructie wilt in de tuin. Maar het is ook de perfecte oplossing voor zij die graag hun steentje bijdragen aan het milieu. Het heeft dan wel de duurzaamheid van tropisch hardhout, maar robinia komt wel degelijk van Europa! Hierdoor heeft dit constructiehout een minder lange weg af te leggen naar uw tuin.

Het kernhout van de robinia is bruin tot groengeel, maar deze kleur zal ook langzaamaan vergrijzen na verloop van tijd onder invloed van regen en zonlicht. Af en toe zie je aan het oppervlak een knoop, typisch voor de Europese houtsoorten.

Bij sommige klussers staat robinia bekend als een giftige houtsoort voor sommige diersoorten, maar dat is slechts gedeeltelijk waar. Enkel de schors en de spint, de buitenste laag van de boom, kan giftig zijn. Maar deze balken zijn enkel vormgegeven uit het kernhout en bevatten dus geen giftige stoffen. Dit kernhout is bovendien het duurzaamste en sterkste deel van de boom. Uw constructie zal met andere woorden voor iedereen Bij de spintvrije palen is de buitenste en zwakkere laag verwijdert, daardoor blijft enkel het mooie gladde kernhout zichtbaar, wat de typische uitstraling geeft aan deze houtsoort.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO