Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 6,50/ stuk

Kastanje palen 05 - 07 cm

Duurzame natuurlijke ronde gepunt ontschorste kastanje palen met een diameter van 5 - 7 cm. Door de beperkte dikte verkrijgen je een mooie, en elegante uitstraling. Duurzaamheidsklasse 2 : 15 - 25 jaar. houtsoort: castanea Beschikbaar in lengte van 160 tot 300 cm lengte Deze palen zijn ideaal als je de voorkeur geeft aan slanke natuurlijke palen. Ondanks de lengte en de beperkte dikte, blijven deze castanea palen steeds mooi recht. Toch adviseren we om te kiezen voor kastanje palen van 8 a 10 cm dikte voor volgende toepassingen: - combinatie met zelfgevlochten wilgentakken - combinatie met kastanje omheining. - combinatie met tuinschermen ( hazelaar, kastanje,...) Ondanks de theoretische duurzaamheid van 15 tot 25 jaar, zal ook de dikte een rol spelen ifv de levensduur. Hecht je dus belang aan een lange levensduur, kies je ook beter voor palen van 8 a 10 cm diameter. De prijs per stuk bij aankoop per volle pak is steeds interessanter dan prijs per stuk. De dikte is bij benadering: dit is gemiddeld 5 a 7 gemeten aan de dikste kant , kan ook 4 of 8 cm dikte zijn. (dikste kant kan soms puntzijde zijn, maar kan ook kopzijde zijn, afhankelijk van de productie).

Meer informatie »

€ 7,35/ stuk

Kastanje palen 08 - 10 cm

Duurzame natuurlijke ronde gepunte ontschorste kastanje palen met een diameter van 8- 10 cm. Duurzaamheidsklasse 2 : 15 - 25 jaar. Houtsoort: castanea Deze palen kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden: alle creatieve constructies in de tuin, weidepaal voor alle dieren, in combinatie met kastanje omheiningen als steunpaal, als steunpaal voor natuurlijke tuinschermen, ... Diameter 8 a 10 geeft de palen een heel grote stevigheid, ook de duurzaamheid wordt optimaal vanaf een bepaalde dikte. Palen steeds 60-70 cm in de grond plaatsen.

Meer informatie »

€ 9,65/ stuk

Kastanje palen 10 - 12 cm

Duurzame natuurlijke ronde gepunte ontschorste kastanje palen met een diameter van 10- 12 cm. Duurzaamheidsklasse 2 : 15 - 25 jaar. Houtsoort: Castanea Deze palen kunnen voor heel wat toepassingen gebruikt worden: alle creatieve constructies in de tuin, weidepaal voor alle dieren, in combinatie met kastanje omheiningen als steunpaal, als steunpaal voor natuurlijke tuinschermen, ... Diameter 10 - 12 cm is ideaal als gebruik voor het afzetten van weides en dierenverblijven. Deze dikte van paal zorgt meteen ook voor een degelijke robuuste uitstraling.

Meer informatie »

€ 11,80/ stuk

Kastanje palen 12 - 14 cm

Duurzame natuurlijke ronde gepunte ontschorste kastanje palen met een diameter van 12 - 14 cm. Duurzaamheidsklasse 2: 15 - 25 jaar. Houtsoort: Castanea Diameter 12 - 14 cm is ideaal als gebruik voor het afzetten van weides en dierenverblijven. Deze dikte van paal zorgt meteen ook voor een degelijke robuuste uitstraling. Algemeen kan ook gesteld worden dat hoe dikker het hout is, hoe meer kernhout aanwezig is en bijgevolg hoe langer de levensduur zal zijn.

Meer informatie »

€ 7,60/ stuk

Kastanje palen halfrond 10 -12 cm

Duurzame natuurlijke halfronde ontschorste kastanje palen met een diameter van 10-12 cm. Bij halfronde palen worden volle palen van 10 - 12 cm gehalveerd. De gezaagde, niet-gepunte palen zijn in 2 gezaagd en hebben een mooie platte gezaagde zijde. Ideaal te gebruiken als halfronde regel voor constructies en dergelijke. De palen meten dus 10-12 cm diameter, de straal is 5-6 breed. Duurzaamheidsklasse 2: 15 - 25 jaar in contact met de grond. Houtsoort: Castanea

Meer informatie »

Kastanje palen

Kastanje (castanea) houten palen worden vooral gebruikt voor het omheinen van tuinen en weides. De duurzaamheid van kastanje is gekend bij de gebruikers. Vooral de landbouwers gebruiken deze weidepalen voor het afsluiten van hun weide.
Deze palen worden ook gebruikt in combinatie met kastanje omheiningen of met natuurlijke tuinschermen zoals wilgen en hazelaarschermen.

De duurzaamheid is klasse 2, waardoor deze palen een levensduur hebben tussen 15 à 25 jaar en dit in continu contact met grond of aarde.

Kastanjepalen hebben een mooie, rechte vorm waarbij een lichte natuurlijke kromming niet is uitgesloten. Kastanje palen hebben naast een grote duurzaamheid ook een heel grote ecologische waarde. Het gaat hier over de tamme kastanje. Tamme kastanje zal na het afzagen van de stam steeds nieuw scheuten vormen die uitgroeien tot nieuwe bomen/stammen. Hierdoor hoeft het bos niet opnieuw aangeplant geworden en houdt het zichzelf in stand. Een perfect oneindige bron van hout voor palen en andere toepassingen.

Deze ronde palen zijn steeds geschild en gepunt (niet de halfronde).
We hebben kastanjepalen in heel wat diameters voor verschillende toepassingen.
De meest courante maten zijn 8 à 10 cm diameter voor gewoon hobby tuingebruik. Als weidepaal wordt ook dikwijls gekozen voor palen met 10 à 12 cm diameter.

Het hout heeft origineel een goudbruine kleur, die snel egaal zal vergrijzen. Door de vergrijzing zal de paal minder opvallen en mooi opgaan in de natuur.

Bij het plaatsen van dergelijke weidepalen is het belangrijk om de palen voldoende diep in de grond te plaatsen. Algemeen wordt er gesteld dat een paal steeds 60 - 70 cm in de grond moet zitten om voldoende verankerd te zitten. Voor het gebruik als weidepaal of als natuurlijke afsluiting is het gebruik van stabilisé of beton niet nodig voor de fixatie in de grond.

Het plaatsen van deze natuurlijke palen doe je het best met een grondboor. Door te kiezen voor een grondboor met een smallere diameter dan de paal, zal de paal toch mooi vast zitten in de grond. Het inslaan van de palen doe je beste met een grote hamer. Voorboren van de grond is aanbevolen zodat de palen niet versplinteren of splijten bij het inslaan van de palen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO