Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 119,95

€ 115,60/ 1,4 m²

Eiken Hongaarse punt parket - Klassiek

Een eiken parketvloer in Hongaarse punt straalt pure klasse en moderniteit uit in elk project. Het geometrisch design past bij vele soorten interieurs en het eikenhout kunt u afwerken naar eigen smaak. Eenvoudig aan te plaatsen en u krijgt een duurzame vloer die decennialang meegaat. Een parketvloer is eigenlijk verrassend eenvoudig te plaatsen. Eerst brengt u een ondervloer aan uit isolatieplaten en OSB plaatmateriaal. Als alternatief kunt u ook de mozaïek parketvloer gebruiken als basis, in plaats van de OSB platen. Hierop brengt u een laag lijm aan, om vervolgens de Hongaarse punt vast te kleven in het typische patroon. Een groot voordeel is dat zo de bevestiging volledig onzichtbaar is, zonder het gebruik van nagels, schroeven of clips. Zo krijgt u een bijzonder snelle en eenvoudige plaatsing. De planken waarmee u deze parketvloer aanlegt hebben standaard een dikte van 1,5 centimeter en een breedte van 9 centimeter. U bestelt deze vloeren per 1,377 vierkante meter. Deze parketvloeren hebben een klassieke uitstraling. Dat betekent dat deze houten latten qua kwaliteit tussen de Prime en de Rustiek zitten. Als u verschillende latten met elkaar vergelijkt kan er een licht kleurverschil zijn, maar niets opvallend. Knopen kunnen voorkomen en zullen niet groter zijn dan 15 millimeter. Spint kunt u aantreffen op de onderzijde van de planken, wormgaatjes helemaal niet. De bovenkant van de vloer kunt u van tijd tot tijd opschuren en behandelen met een olie of beits om de warme kleur te behouden. Door de kleur van uw beits zelf te kiezen, bepaalt u zelf de kleur en uitstraling van uw vloer.

Meer informatie »

€ 137,65/ 1,4 m²

Eiken Hongaarse punt parket - Prime

Breng de natuurlijke charme van eikenhout samen met een geometrische design, met deze Prime parketvloer in Hongaarse punt. Eikenhout is een uitstekende keuze als het gaat om een houten vloer. Deze houtsoort is heel duurzaam en wordt verzaagd in massieve balken. Die hoeft u dan enkel in het Hongaars patroon te leggen en al snel krijgt u een bijzonder stijlvolle vloer. Eikenhout is ook erg ecologisch, want het is afkomstig van het Europese vasteland en heeft dus een minder lange weg af te leggen naar uw interieur. De Prime parketvloer is de meest kwaliteitsvolle en strakke vloer uit ons assortiment. De houtkleur zal over de hele vloer nagenoeg egaal zijn, hoewel er zeer licht afwijkende kleurverschillen kunnen zijn. Natuurlijke knopen kunnen voorkomen, maar zullen niet groter zijn dan 10 millimeter in diameter. Spinthout of wormgaatjes zijn echter helemaal niet toegelaten bij deze planken. De planken van deze parketvloer zijn standaard 1,5 centimeter dik en 9 centimeter breed. U bestelt deze vloer per 1,377 vierkante meter. Meet dus uw project goed op en bereken hoeveel materiaal u zal nodig hebben voor het volledige project. Vergeet zeker niet de juiste parketlijm bij uw bestelling. Hiermee kleeft u de planken stevig vast aan een ondervloer uit OSB plaatmateriaal. Verzeker zo een eenvoudige en snelle plaatsing zonder gedoe met schroeven of nagels. De randen waar de vloer samen komt met de muur kunt u afwerken met de bijhorende plinten.

Meer informatie »

€ 96,30/ 1,4 m²

Eiken Hongaarse punt parket - Rustiek

Creëer een landelijke vloer voor uw interieur met de rustieke eiken parketvloer in Hongaarse punt. Een geometrisch design over heel uw vloer, aangevuld met de natuurlijke charme van eikenhout. Maak kennis met de duurzaamheid van eik voor uw dansvloer! Deze houtsoort staat bekend als Europees hardhout met een dichte massa. Vele klussers verkiezen ook eik voor de luxe en charme die deze balken uitstralen. Het is bovendien een erg ecologische houtsoort, aangezien het een minder lange weg moet afleggen naar uw interieur. Deze eiken vloer heeft een rustieke uitstraling. Dat betekent dat uw eiken vloer na de plaatsing wel wat kleurverschil kan hebben. Soms krijgt u donkere houttinten, andere balken kunnen iets lichter zijn. Ook knopen kunnen voorkomen en zullen niet groter zijn van 25 millimeter. Spinthout kan voorkomen op zowel de boven- als de onderkant van de balken. U zult echter helemaal geen wormgaatjes aantreffen. Kortom, deze eiken vloer heeft een meer landelijke, ruwe uitstraling in vergelijking met de Klassieke en de Prime eiken vloeren. Deze eiken parketvloeren hebben standaard een dikte van 1,5 centimeter en alle balken van het Hongaarse punt patroon hebben een breedte van 9 centimeter. U bestelt deze vloer per 1,377 vierkante meter. Vergeet bij uw bestelling zeker niet de juiste toebehoren. Enerzijds hebt u de juiste parketlijm nodig voor een vlotte, duurzame plaatsing. Werk uw vloer ook af met een plint om de overgang van de vloer naar de muur professioneel af te werken.

Meer informatie »

Hongaarse punt

Een Hongaarse punt geeft uw vloer een geometrisch design over de volledige oppervlakte. De houten planken vormen een typisch patroon waarbij ze in een punt samenkomen. Dit design kunt u zowel toepassen bij een modern als bij een landelijk interieur.

Alle balken zijn gemaakt uit duurzaam eikenhout, een erg ecologische keuze voor uw project. Ze hebben die typische charme met een golvende houttekening en af en toe een knoop. Uw vloer bestaat zo uit massieve balken met een grote sterkte.

Wat is het verschil met een visgraat patroon? Een parketvloer uit Hongaarse punt bevat planken die aan de kopse kanten in een hoek van 45 graden zijn gezaagd. Zo passen de twee helften perfect samen om een rechte hoek te vormen. Bij een visgraat patroon veranderen we juist niets aan de kopse kanten van de planken en leggen we een kopse kant tegen de lange kant van een andere plank om zo het patroon te vormen. Een klein verschil dat toch een grote invloed heeft op de uitstraling van uw parketvloer.

Hier kunt u kiezen tussen drie verschillende uitstralingen: Prime, Klassiek of Rustiek. Prime behoort tot de meest nette uitstraling, met een bijzonder homogene houttint tussen alle planken. De aanwezige knopen zullen niet groter zijn dan 10 millimeter, maar spinthout tref je niet aan. Bij de Klassieke uitstraling kan de kleur wel licht afwijken van plank tot plank en zijn de knopen iets groter (tot 15 millimeter). Spinthout kan je hier ook aantreffen op de onderzijde, maar dit ziet u niet meer na de plaatsing. Rustiek is dan weer de meest landelijke uitstraling, met soms duidelijk afwijkende houttinten over heel je vloer. De knopen zijn die maximaal 25 millimeter groot en spint is toegelaten aan beide zijden van de plank. Wormgaatjes treft u echter op geen enkele plank aan.

Deze vloeren worden plank per plank gebouwd. Alle planken zijn reeds in vorm gezaagd, maar u moet ze wel zelf nog in het typerende patroon op de vloer leggen. Eventueel kunt u ze wel verder op maat zagen zodat ze perfect passen in de gewenste oppervlakte. Kleef ook alle planken vast met de bijhorende parketlijm, die u ook in ons assortiment vindt.

Een behandeling met olie of beits is wel aan te raden bij deze parketvloeren, om zo de duurzaamheid en warme kleur te behouden.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO