Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 39,95/ m²

Beuken plankenvloer onbehandeld - 12 cm breed

Dit is de ideale vloer voor een elegant en stevig interieur, en dat voor een erg schappelijke prijs! Beukenhout is een perfect, duurzaam alternatief voor eikenhout, met een even luxe uitstraling, maar dan voor een budgetvriendelijke prijs. Zo kan elke klusser genieten van een stijlvolle vloer in zijn interieur. Deze vloer bestaat uit onbehandeld beukenhout. Wij raden dus zeker aan om een beits of lak aan te brengen naar uw keuze om de duurzaamheid te verhogen en een professionele afwerking te krijgen. Van tijd tot tijd kunt u ook dit hout opschuren en opnieuw behandelen om de duurzaamheid en warme kleur te blijven behouden. Met deze beuken planken is uw parketvloer bijzonder eenvoudig te plaatsen. Eerst plaatst u een ondervloer uit isolatie en OSB-platen. Hierop brengt u een laag lijm aan, die u ook vindt in ons assortiment, en kleeft het parket hierin vast. De planken zijn zelfs voorzien van tand en groef aan alle vier zijden, waardoor alle planken mooi in elkaar schuiven en een mooie overgang geven. Zo krijgt u een snelle plaatsing zonder schroeven, nagels of clips. In dit assortiment hebt u de keuze tussen drie verschillende uitstralingen. Enerzijds hebben we de Prime of BIS uitstraling, wat de meest luxe uitstraling geeft. Hier krijg je planken zonder enige knoop en een prachtig afgewerkt oppervlak. De rustiek A is dan iets rustieker met af en toe kleine, sterke knopen, maar heel beperkt. Ze zijn nog steeds clean van uitzicht. Rustiek B is dan weer de meest landelijke van alle mogelijkheden. De planken kunnen matig grote knopen bevatten en soms eens een barstje. Afhankelijk van de uitstraling betaalt u ook een andere prijs. De planken van deze parketvloer hebben standaard een dikte van 1,5 centimeter en een breedte van 12 centimeter. U kan deze parketvloeren bestellen per vierkante meter.

Meer informatie »

€ 43,95/ m²

Beuken plankenvloer onbehandeld - 14 cm breed

Deze parketvloer is perfect voor zij die een budgetvriendelijke vloer willen voor hun interieur, maar toch hun steentje willen bijdragen aan het milieu. Beuk komt van het Europese vasteland, dus heeft niet zo’n lange weg af te leggen naar uw project. Daarnaast is het een budgetvriendelijkere houtsoort dan eik, maar met dezelfde, naturelle uitstraling. Deze parketvloer bestaat uit onbehandeld beukenhout. Wij raden dus wel zeker aan om de houten vloer na plaatsing al eens op te schuren en te behandelen met een olie of beits om de warme houtkleur tot zijn recht te laten komen. Af en toe kunt u de vloer nog behandelen volgens dezelfde procedure om de duurzaamheid te verlengen. Deze plankenvloer is verkrijgbaar in drie verschillende uitstralingen. Het parket met de meest professionele kwaliteit, is die uit de Prime of BIS planken. Die hebben geen knopen en hebben een prachtige oppervlakteafwerking. De planken van Rustiek A hebben nog steeds een prachtige afwerking, maar kunnen soms kleine knopen bevatten. Het uitzicht blijft echter nog bijzonder clean. De Rustiek B planken kunnen al eens vaker een knoop bevatten en misschien hier en daar een barst. Deze hebben met andere woorden een iets landelijkere uitstraling en zijn ook nog iets budgetvriendelijker. Vergeet zeker niet om eerst een ondervloer aan te leggen uit isolatie en OSB plaatmateriaal en daar de parketlijm op aan te brengen. De juiste lijm vindt u ook in ons assortiment. Dankzij de plaatsing met parketlijm hebt u geen schroeven of spijkers nodig, krijgt u een onzichtbare bevestiging en een professioneel resultaat. De planken voor deze parketvloer hebben standaard een dikte van 1,5 centimeter en een breedte van 14 centimeter. Elke parketvloer is verkrijgbaar per vierkante meter.

Meer informatie »

Massief Beuk

Soms is eikenhout net dat tikkeltje te duur voor uw budget. Of u werkt toch liever met een andere houtsoort, dat toch lokaal wordt ontgonnen? In die gevallen kunt u kiezen voor beukenhout. Ook deze vloeren zijn gemaakt uit massieve planken, waardoor u nog steeds een erg stevige vloer krijgt ondanks de verschillende houtsoort.

Beukenhout heeft ongeveer dezelfde luxe uitstraling en duurzaamheid als eikenhout, waardoor u ook hiermee een duurzame parketvloer creëert. Het grote verschil is wel de lagere prijs. Daarnaast kunt u bij een beuken vloer enkel kiezen voor de onbehandelde, massieve planken. Ze zijn voorzien van een vierzijdige tand-groefverbinding, waardoor de plaatsing van uw project veel vlotter zal gaan.

Dit beukenhout is beschikbaar in twee verschillende breedtes, namelijk 12 centimeter of 14 centimeter. Welke afmeting u uiteindelijk kiest, hangt vooral af van uw eigen voorkeur. Bij een project met vloerverwarming raden we echter de smallere planken aan.

U hebt de keuze uit drie verschillende uitstralingen voor uw houten parketvloer: Prime/BIS, Rustiek A of Rustiek B. Het grote verschil zit vooral in de uitstraling, niet in de duurzaamheid. Zo verschilt het aantal en de grootte van de knopen, de mate waarin de houttinten kunnen afwijken ten opzichte van elkaar en of er al dan niet spinthout aanwezig is.

Alle beukenhouten planken in dit assortiment zijn onbehandeld. Wij raden dus zeker aan om na de plaatsing uw vloer te behandelen met een olie of een beits om ze uw ideale uitstraling te geven. Daarnaast beschermt u ook de vloer tegen alle invloeden en zal die langer meegaan.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO