Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 59,90/ m²

Europees eiken plankenvloer onbehandeld - 12 cm breed

Een eikenhouten massieve vloer is altijd een goed idee voor uw project. Dit zijn de smalste planken voor een massieve parketvloer in ons assortiment, waardoor u een erg verfijnd resultaat krijgt over heel uw interieur. Eenvoudig te plaatsen en u krijgt meteen een stijlvol resultaat. Deze eiken planken zijn bijzonder eenvoudig te plaatsen in uw interieur. Elke plank is voorzien van een vierzijdige tandgroef, waardoor alles mooi in elkaar past als een puzzel. U kleeft de planken gemakkelijk vast met de bijhorende parketlijm. Voor het beste resultaat raden we een plaatsing in wildverband aan over heel de vloer. Wenst u ook een professionele afwerking aan de randen? Dan vindt u ook de juiste plinten in ons assortiment. Voor uw massieve eiken vloer hebt u de keuze tussen drie verschillende afwerkingen. De meest professioneel afgewerkte vloer zijn de Prime of BIS vloeren. De houttint zal over heel uw project nagenoeg egaal zijn, zonder drastische kleurverschillen. Een zeer lichte afwijking is echter wel mogelijk. Knopen kunnen voorkomen in deze balken, maar zullen niet groter zijn dan 10 millimeter. Spinthout zal er niet te vinden zijn. Rustiek A zit daar vlak onder qua kwaliteit, met licht afwijkende houttinten tussen de planken. Knopen zullen niet groter zijn dan 30 millimeter en spinthout is ook niet toegelaten. Rustiek B is dan de meest landelijke mogelijkheid, met grotere knopen (tot 60 millimeter) en af en toe een spoortje van spinthout. Welke uitstraling u kiest hangt af van uw eigen smaak, maar ook van uw budget. Deze eiken plankenvloer heeft standaard een dikte van 1,5 centimeter en alle planken hebben een breedte van 12 centimeter. U bestelt deze vloer per vierkante meter. Wenst u een andere breedte, dan hebben we ook andere afmetingen in het assortiment.

Meer informatie »

€ 64,95/ m²

Europees eiken plankenvloer onbehandeld - 14,5 cm breed

Maak van uw interieur een feestelijke dansvloer met een stevige eiken parket! Deze planken vormen een stevige vloer voor uw project met de typische charme van eikenhout. Gekend om zijn ecologische waarde, aangezien ze afkomstig zijn van het Europese vasteland. Creëer dus niet alleen een stijlvol interieur, maar ook een kleinere ecologische voetafdruk! Een ander voordeel van deze massieve houten vloer, is dat alle planken voorzien zijn van een vierzijdige tand-groef verbinding waardoor een snelle en vlotte plaatsing wordt verzekerd. Alle planken passen als puzzelstukjes in elkaar en dankzij de overlap zitten ze ook stevig aan elkaar verbonden. Wij raden zeker een plaatsing in wildverband aan om een zo professioneel mogelijk resultaat te bekomen. U kunt kiezen tussen drie verschillende uitstralingen, Prime/BIS, Rustiek A of Rustiek B. Prime/BIS is de meest kwalitatieve versie, want de kleur zal zeer minimaal afwijken tussen verschillende planken en de aanwezige knopen zijn niet groter dan 10 millimeter. Spinthout is er niet. Bij Rustiek A kunnen de kleuren al iets meer afwijken, maar dit zal zeker niet storen. De aanwezige knopen zijn niet groter dan 30 millimeter en spinthout komt hier niet voor. Bij Rustiek B kunnen kleuren al wat meer afwijken wanneer u verschillende planken met elkaar vergelijkt. De knopen zijn niet groter dan 60 millimeter en af en toe kunt u een spoortje van spinthout aantreffen. Rustiek B is echter wel de meest budgetvriendelijke mogelijkheid en verhoogt de landelijke uitstraling van uw interieur. Hier vindt u twee verschillende afmetingen van eiken planken. De breedte van iedere plank is standaard 14,5 centimeter. U kan echter wel kiezen tussen een dikte van 1,5 centimeter of een dikte van 2 centimeter. Welke afmeting u ook kiest, deze vloer bestelt u per vierkante meter. Bij ons vindt u ook alle juiste toebehoren, zoals de bijhorende parketlijm en plinten. Zorg zo voor een professionele en duurzame plaatsing in uw interieur.

Meer informatie »

€ 67,95/ m²

Europees eiken plankenvloer onbehandeld - 16,5 cm breed

Kies voor een massief eikenhouten vloer in jouw interieur. Met deze planken creëer je zelf een duurzame, stevige houten vloer. Eenvoudig in constructie en in onderhoud. Een parketvloer uit massief eikenhout is wel erg eenvoudig te plaatsen dankzij de vierzijdige tand-groef verbinding tussen alle planken. Hierdoor passen alle planken mooi in elkaar en krijgt u een stevigere vloer. Voor een professionele plaatsing en zo weinig mogelijk verzaagd verlies raden we wel aan om te werken in wildverband. Het karwei is op 1-2-3 klaar! U kunt kiezen tussen drie verschillende uitstralingen: Prime/BIS, Rustiek A of Rustiek B. Welke versie u uiteindelijk kiest, hangt vooral af van uw eigen budget en welke afwerking u wenst. De Prime of BIS is onze meest egale afwerking, waarbij het kleurverschil ook minimaal is tussen alle planken. Knopen kunnen voorkomen, maar zullen niet groter zijn dan 10 millimeter en spinthout treft u vrijwel niet aan. Rustiek A is dan wel iets ruwer, met grotere knopen (tot 30 millimeter) en een licht kleurverschil tussen de planken. Rustiek B is het meest landelijk in uitstraling, met knopen tot 60 millimeter in diameter en af en toe een spoor van spinthout. Deze optie is wel het meest budgetvriendelijk en verhoogt de landelijke uitstraling van uw interieur. Bij deze eiken plankenvloer hebt u de keuze tussen twee verschillende diktes: 1,5 centimeter en 2 centimeter. De breedte van iedere plank bedraagt standaard 16,5 centimeter. U bestelt deze vloer per vierkante meter. Om de plaatsing van uw vloer te vergemakkelijken, raden we wel aan om gebruik te maken van de bijhorende parketlijm en plinten. Hierdoor krijgt u een stralend, professioneel afgewerkt resultaat in uw interieur.

Meer informatie »

€ 78,95/ m²

Europees eiken plankenvloer onbehandeld - 18,5 cm breed

Deze eiken vloer bewijst dat elke klusser een houten vloer kan aanleggen. Dankzij het tand-en-groefsysteem passen alle planken als puzzelstukjes in elkaar en zorgt u voor een vlotte plaatsing. Gebruik zeker de bijhorende parketlijm om een duurzame bevestiging te garanderen, zonder schroeven of spijkers. Eik vormt de perfecte houtsoort voor een stevige vloer. Het staat erg bekend om de sterke massa en hoge duurzaamheid. U draagt ook een steentje bij aan het milieu, want dit hout komt van Europa en heeft dus ook geen lange weg af te leggen naar uw interieur. Bij deze houten vloeren kunt u de uitstraling kiezen die het best past bij uw project. De Prime/BIS planken hebben een erg egale houttint en de kleur zal slechts heel licht afwijken, de knopen zijn niet groter dan 10 millimeter en er is geen spint te bespeuren. Rustiek A zit hier juist onder wat betreft de kwaliteit, met iets meer kleurverschillen tussen de planken, grotere knopen (tot 30 millimeter, maar nog steeds geen spinthout. Rustiek B is dan weer het meest rustiek en landelijk van alle opties. Kleurverschillen tussen de planken zijn al duidelijker en de knopen zijn maximaal 60 millimeter groot. Af en toe kunt u een spoor van spinthout aantreffen. Deze ruwe uitstraling kan wel perfect passen bij bijvoorbeeld een landelijk bijgebouw, of wanneer u slechts een beperkt budget hebt. Deze eiken vloeren hebben standaard een dikte van 2 centimeter en de individuele planken zijn 18,5 centimeter breed. Deze vloeren zijn beschikbaar per vierkante meter. Meer afmetingen vindt u ook in ons assortiment. Deze parketvloer heeft een goede dikte waardoor u gerust af en toe de vloer kunt opschuren en opnieuw kunt beitsen of lakken om het charmante karakter van uw parketvloer te behouden.

Meer informatie »

€ 86,95/ m²

Europees eiken plankenvloer onbehandeld - 22 cm breed

Wenst u een grote dansvloer te bouwen in uw interieur? Met deze extra brede eiken parketvloer krijgt u een professioneel en stijlvol resultaat. De brede planken geven bovendien de illusie dat uw vloer groter lijkt dan die werkelijk is. Wist u dat een eiken vloer heel eenvoudig te plaatsen is? Dankzij de vierzijdige tand-groef passen alle planken mooi in elkaar en krijgt u een steviger geheel. Wij raden zeker aan om de planken in wildverband te plaatsen, om een mooi resultaat te verkrijgen en zo weinig mogelijk verzaagd verlies. U kunt kiezen tussen drie verschillende uitstralingen, afhankelijk van uw eigen wensen en budget. Prime/BIS is de meest kwalitatieve, hoogstaande versie: een bijzonder egale vloer met slechts zeer lichte kleurverschillen tussen iedere plank, kleine knopen (tot 10 millimeter) en helemaal geen spinthout. Rustiek A is dan weer iets landelijker in uitstraling, maar nog steeds bijzonder mooi. De kleuren kunnen iets meer afwijken en de knopen zijn iets groter (tot 30 millimeter). Rustiek B is dan weer de meest landelijke mogelijkheid, met een soms duidelijk afwijkende houttint, grotere knopen en kans op sporen van spinthout. Rustiek B is wel de meest budgetvriendelijke oplossing en ideaal voor zij die zoeken naar een landelijke uitstraling. Deze massief eiken plankenvloer heeft standaard een dikte van 2 centimeter en de planken zijn 22 centimeter breed. U bestelt deze vloer per vierkante meter. Dankzij de dikte van de planken kunt u gerust de vloer af en toe schuren en opnieuw behandelen voor een strak resultaat en de charme te behouden.

Meer informatie »

Massief Eik

Een eiken parketvloer geeft ieder interieur een stijlvolle uitstraling en beantwoordt aan al uw wensen! Een charmante houtsoort, verwerkt in vlakke planken met een vierzijdige tand-groef verbinding voor een vlotte plaatsing.

Per product kunt u kiezen tussen drie verschillende uitstralingen: Prime/BIS, Rustiek A of Rustiek B. De intrinsieke kwaliteit blijft altijd behouden en u krijgt steeds stevig eikenhout voor uw vloer. Het verschil zit in de uitstraling (van strak tot landelijk) en natuurlijk de kostprijs. Welke u verkiest hangt af van uw eigen smaak en budget voor het project.

Er zijn verschillende breedtes van planken in ons assortiment, van 12 tot 22 centimeter. Welke versie u kiest, hangt af van uw eigen wensen. Een vloer uit brede planken lijkt bijvoorbeeld optisch groter. Wilt u deze vloer voorzien van vloerverwarming? Dat kan zeker onder deze parket, maar we raden in dat geval wel aan om te werken met de smalle planken, en niet met de brede.

Deze planken kunnen op verschillende ondergronden worden aangelegd. Enerzijds kunt u kiezen voor een plaatsing op OSB plaatmateriaal, een vezelplaat of bovenop een mozaïek parketvloer. In sommige gevallen kunt u ook kiezen voor een ondergrond uit chappe, op voorwaarde dat die zo recht mogelijk is aangelegd.

Op de gekozen ondervloer brengt u vervolgens een laag parketlijm aan om vervolgens de planken vast te lijmen. Werk best in een wildverband, om het verzaagd verlies tot een minimum te herleiden. De randen van de vloer, waar de planken samen komen met de muur, kunt u professioneel afwerken met de houten plinten.

Eikenhout is zeker een veelzijdige houtsoort, die u nog kunt aanpassen naar uw eigen wensen, zelfs na de plaatsing. Om de prachtige kleur te versterken kunt u af en toe de vloer schuren en behandelen met beits of een olie. Op dezelfde manier kunt u ook het project een eigen kleur geven dat perfect past bij de rest van uw interieur.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO