Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 119,25/ m²

Bonneval - Frans eiken meerlagig parket

Wenst u die heerlijke landelijke uitstraling door te trekken naar de vloer in uw interieur? Dan is de Bonneval parketvloer ideaal voor uw project. Deze planken bestaan eigenlijk uit meerdere laagjes hout die onder hoge druk op elkaar wordt geperst. Op die manier krijgen we toch een stevige, duurzame plank, maar voor een lager prijskaartje. Bovendien zorgen we zo voor de recyclage van hout in onze planken, waardoor er minder materiaal verloren gaat. Geen zorgen, want ze bestaan nog steeds uit Frans eikenhout, wat de meest kwalitatieve houtsoort is van alle Europese houtsoorten. Er zijn twee verschillende uitstralingen om uit te kiezen: Rustiek A/B of Fond de Wagon. Rustiek A/B is de meest vlakke, met matige gezonde knopen en soms een barstje. Fond de Wagon is dan weer extra rustiek, met grotere knopen en barsten, wat meer past bij een landelijk interieur. Deze Bonneval planken zijn verkrijgbaar in twee verschillende afmetingen: een breedte van 19 centimeter of 25 centimeter. De dikte bedraagt standaard 1,5 centimeter. Elk afmeting is verkrijgbaar per vierkante meter. De planken worden standaard behandeld met twee lagen hardwax olie voor extra bescherming, maar we raden zeker aan om ook af en toe de planken te behandelen om die prachtige kleur te behouden.

Meer informatie »
nieuw

€ 119,25/ m²

Ebony - Frans eiken meerlagig parket

Een stevige eiken vloer met karakter voor uw interieur? Dan bent u bij de Ebony meerlaagse parketvloer aan het juiste adres. Deze rustieke planken hebben een prachtige, donkergrijze kleur, waarbij de prachtige houttekening nog mooi tot z’n recht komt. Deze planken zijn eigenlijk gemaakt uit meerdere laagjes hout die samen zitten geperst tot een stevige plank. Zo kunnen we hout gaan recycleren dat normaal verloren zou gaan. Kortom, de ultieme ecologische plank voor uw vloer! Hier hebt u de keuze tussen twee verschillende uitstralingen: Rustiek A/B of Fond de Wagon. Rustiek A/B heeft een netter oppervlak, maar wel met knopen en af en toe een kleine scheur. De Fond de Wagon is onze meest rustieke plank, met grote knopen en barsten voor een landelijke uitstraling. Deze planken zijn ook iets budgetvriendelijker, maar zien er nog steeds prachtig uit in uw interieur. Deze planken hebben standaard een dikte van 1,5 centimeter, maar de breedte kunt u wel zelf kiezen: 19 centimeter of 25 centimeter. Welke breedte u kiest, hangt af van uw eigen smaak, want op dat vlak is er geen verschil in kwaliteit of stevigheid. Welke afmeting u ook kiest, deze vloeren bestelt u per vierkante meter. Vergeet zeker niet de bijhorende parketlijm om de plaatsing van uw parketvloer te vergemakkelijken. Bovendien kan een plint helpen om de overgang van de vloer naar de muur professioneel af te werken.

Meer informatie »

€ 79,50/ m²

Frans eiken meerlagig parket - onbehandeld

Voorzie uw interieur van een duurzame, stevige vloer uit eikenhout. Deze planken uit onbehandeld eikenhout zijn onze meest veelzijdige parketvloeren, want u bepaalt zelf de plaatsing en uitstraling. Deze parketvloer bestaat eigenlijk uit meerdere lagen hout die onder hoge druk bij elkaar wordt gedrukt. Op die manier kunnen we hout gaan recycleren die anders verloren zou gaan. Echt een ecologisch proces dus! Geen zorgen, we maken wel nog steeds gebruik van het Franse eikenhout om de duurzaamheid en de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Qua afwerking hebt u de keuze tussen de Rustiek A/B en Fond de Wagon. Rustiek A/B heeft matig gezonde knopen en af en toe een barst. Fond de Wagon is dan weer nog rustieker, met grotere knopen en barsten over de planken. Deze soort vloer past perfect bij een landelijk interieur en het is ook een ideale oplossing voor klussers met een beperkt budget. Deze eikenhouten vloer heeft standaard een dikte van 1,5 centimeter. Wat betreft de breedte kunt u kiezen tussen 19 centimeter en 25 centimeter. Elke vloer bestelt u per vierkante meter. Het gaat hier dus om onbehandelde parketplanken om uw vloer op te bouwen. Wij raden echter wel aan om na de plaatsing uw vloer te behandelen met een olie of beits en een beschermende wax om de duurzaamheid en klasse van uw project te verhogen. Op die manier bepaalt u ook de uitstraling van uw eigen vloer.

Meer informatie »

€ 119,25/ m²

Montelimar - Frans eiken meerlagig parket

Een warme, eiken parketvloer kan uw interieur een prachtige toets geven. Deze Montelimar meerlaagse parket geeft uw vloer een bruingrijze kleur met een rustieke afwerking. Elke plank is behandeld met twee lagen hardwax olie om de kleur intens te houden. Deze eiken vloer bestaat uit meerlaagse parket. Dat wil zeggen dat elke plank bestaat uit meerdere lagen samengeperst hout om zo elke plank vorm te geven. Geen zorgen, want u krijgt nog steeds een erg duurzame en stevige vloer. Bij deze parketvloer kunt u kiezen tussen twee verschillende uitstralingen. Enerzijds hebben we de Rustiek A/B parketvloer, met matig gezonde knopen en soms eens een barstje. Andere planken hebben de uitstraling van Fond de Wagon. Dat betekent dat ze een erg karaktervolle uitstraling hebben, met soms grote knopen en een barst. Zo krijgt u een rustieke, landelijke look over heel uw project. De Montelimar parketvloer heeft een dikte van 1,5 centimeter en elke plank heeft een breedte van 19 centimeter of 25 centimeter, naargelang uw eigen wens. Deze parketvloeren bestelt u per vierkante meter. Vergeet zeker niet de bijhorende parketlijm bij te bestellen voor een duurzame plaatsing in uw interieur. En om de overgang tussen uw vloer en de muur professioneel af te werken, raden we ook de plinten aan uit ons assortiment.

Meer informatie »

€ 114,10/ m²

Morgan - Frans eiken meerlagig parket

Een ecologische vloer dat toch duurzaam is? Het is mogelijk! Deze Morgan parketvloeren zijn gemaakt uit meerdere laagjes hout die we samenpersen tot een duurzame plank. Op die manier kunnen we hout recycleren die normaal gezien verloren zou gaan. Draag dus ook uw steentje bij aan het milieu terwijl u een stijlvolle vloer realiseert! De Morgan planken zijn voorzien van een medium grijze kleur. De warme bruine houttint komt er nog steeds door, maar de planken lijken al iets vergrijsd te zijn. Ze zijn behandeld met twee lagen hardwax olie om de kleur intens te houden. Bij deze parketvloer kunt u kiezen tussen twee uitstralingen: Rustiek A/B of Fond de Wagon. Rustiek A/B heeft de meest nette uitstraling, maar kan matig gezonde knopen bevatten en af en toe een scheur. De Fond de Wagon heeft een meer rustieke uitstraling, met grotere knopen en af en toe een grotere scheur. Deze planken zijn ideaal voor die landelijke look in uw interieur. Deze vloeren hebben een standaard dikte van 1,5 centimeter, maar u kunt kiezen tussen planken van 19 centimeter en 25 centimeter. Elke vloer bestelt u per vierkante meter. Deze planken zijn erg eenvoudig te plaatsen in uw interieur. Maak gebruik van onze parketlijm voor een duurzame bevestiging aan een houten ondervloer. Na de plaatsing van het parket kunt u de randen afwerken met de bijhorende plinten.

Meer informatie »
promo

€ 114,10

€ 105,45/ m²

Remo - Frans eiken meerlagig parket

Leg de vloer van uw project aan met deze Remo meerlaagse parketvloer. Hiermee creëert u zelf een houten vloer voor uw project. Afgewerkt met twee lagen hardwax olie voor een prachtige en duurzame afwerking. Deze vloeren bestaan uit verschillende laagjes hout die we aan elkaar verbinden onder hoge druk. Op die manier krijgen we toch een stevige plank en kunnen we hout hergebruiken dat anders verloren gaat. En zo kunnen we de kosten drukken en een meer budgetvriendelijke vloer voorzien voor alle klussers. Net zoals bij onze andere meerlaagse parketvloeren, kunt u ook hier kiezen tussen twee verschillende uitstralingen. De Rustiek A/B vloeren hebben de meest nette afwerking in dit assortiment, met af en toe een matig gezonde knoop en een barst. De Fond de Wagon is zeer rustiek met grotere knopen en toch ook grotere barsten. Dit is de ideale plank voor zij die op zoek zijn naar een landelijke uitstraling voor hun vloer. Elke plank heeft standaard een dikte van 1,5 centimeter. U kunt echter wel de breedte zelf bepalen: 19 centimeter of 25 centimeter. Elke vloer bestelt u wel per vierkante meter. Vergeet zeker niet de juiste toebehoren, zoals de parketlijm en de plinten, om uw project professioneel af te werken.

Meer informatie »
nieuw

€ 119,25/ m²

Uther - Frans eiken meerlagig parket

Een stijlvolle vloer, daar komen soms meerdere laagjes bij kijken. Deze meerlaagse parketvloer bestaat uit planken die zijn samengesteld uit meerdere laagjes hout. Geen zorgen, want we krijgen nog steeds bijzonder stevige planken uit Frans eikenhout. Deze Uther planken zijn voorzien van een warme houttint, maar zijn ook nog eens beschermd met twee lagen hardwax olie. Zo komt de kleur nog beter tot zijn recht en krijgt u een beter beschermde plank. Net zoals bij de andere meerlaagse parketvloeren, kunt u hier kiezen tussen twee uitstralingen, afhankelijk van uw eigen wensen. De Rustiek A/B heeft de meest nette uitstraling, maar u gaat nog steeds matig gezonde knopen en barsten aantreffen. De Fond de Wagon bevat grotere knopen en barsten en heeft de meest rustieke uitstraling. Ideaal voor zij die een landelijk interieur willen realiseren. Deze Uther planken zijn beschikbaar in twee verschillende breedtes: 19 centimeter en 25 centimeter. De dikte bedraagt standaard wel 1,5 centimeter. U bestelt deze vloer per vierkante meter. In ons assortiment vindt u ook de juiste parketlijm om de plaatsing te vergemakkelijken en een stevige bevestiging te garanderen. De overgang naar de muur kunt u professioneel afwerken met een plint. Hoe dan ook zal de plaatsing erg gemakkelijk verlopen.

Meer informatie »

Meerlagig Eik

De keuze van de houten planken voor uw parketvloer is uiterst belangrijk voor de uitstraling van uw interieur. Wenst u een donkere plank, één die al een beetje vergrijst lijkt of één met een donkergrijze kleur? Het is allemaal mogelijk met de meerlagige eiken parketvloeren.

Meerlagig betekent eigenlijk dat deze planken bestaan uit verschillende laagjes hout die aan elkaar worden verbonden onder hoge druk. Aan de zijkant van iedere plank ziet u de verschillende laagjes zitten. Er wordt nog steeds gebruik gemaakt van Frans eikenhout, maar we recycleren hout dat anders mogelijk verloren zou gaan. De bovenste laag wordt afgewerkt met een kleurbeits en twee lagen hardwax olie voor een extra bescherming.

Deze meerdere lagen heeft als voordeel dat deze planken erg ecologisch zijn en we hout tot het uiterste kunnen verwerken. We raden echter wel niet aan om deze planken te schuren, omdat u anders lagen naar boven brengt die minder mooi zijn afgewerkt dan de toplaag.

Bij deze planken kunt u kiezen tussen twee verschillende uitstralingen: Rustiek A/B en Fond de Wagon (vaak afgekort met FDW). Beide planken hebben een rustiek karakter, maar de Rustiek A/B is toch een tikkeltje netter en egaler. Het verschil zit vooral in het aantal knopen en barstjes. De stevigheid blijft overal gelijk, maar het rustieke karakter bepaalt vooral de keuze van uw parketvloer.

Er zijn verschillende ondergronden die u kunt gebruiken om uw vloer aan te leggen. Enerzijds kan u kiezen voor een OSB-plaat of een vezelplaat. Als alternatief kunt u ook kiezen voor een ondergrond uit de mozaïek parketvloeren. Indien nodig kunt u deze vloer ook aanleggen op chappe, op voorwaarde dat die volledig glad is aangelegd.

Hierop brengt u een laag parketlijm aan om alle houten planken stevig vast te kleven. Ga rij per rij aan het werk en gebruik het wildverband om verzaagd verlies te vermijden. Ten slotte kunt u de randen afwerken met de bijhorende houten plinten.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO