Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 52,90/ 2,3m²

Mozaïek Dambord parket Eik

Het mozaïek parket is een prachtige toevoeging voor elke vloer. Ze bestaan uit aparte tegels die in een alternerend patroon worden aan gelegd, waardoor u een typisch dambordpatroon krijgt. Elke tegel bestaat uit parallel gelegde latjes met elk een eigen uitstraling en houttint voor een uniek resultaat. Deze parketvloer is gemaakt uit Frans eikenhout. Zo krijgt u een vloer gemaakt uit bijzonder duurzaam materiaal. U kunt de vloer zelf nog afwerken met een olie of lak en van tijd tot tijd mooi opschuren. Deze planken worden verlijmd op uw vloer. Er komen geen nagels, schroeven of clips aan te pas. Op die manier krijgt u een prachtig resultaat met een onzichtbare bevestiging. Deze mozaïek vloer kunt u perfect ook gebruiken als ondervloer om een van de andere types parket bovenop te leggen. U bestelt deze vloer per tegel. U kan kiezen tussen rechthoekige tegels van 32 op 64 centimeter, of vierkante tegels van 48 op 48 centimeter. Beide tegels hebben een dikte van 8 millimeter. Per afmeting kan u een keuze maken tussen drie unieke afwerkingen: natuur, rustiek A en rustiek B. Natuur is de hoogste kwaliteit en meest feilloze afwerking, zonder knopen of spint. De kleuren in deze tegels kunnen zeer licht afwijkend zijn. Rustiek A heeft dan weer iets meer patina, maar leunt nog steeds dicht aan bij de feilloze afwerking van natuur. De kleur zal nog steeds licht afwijken, maar ook niet bijzonder veel. Hier tref je ook geen spint aan, maar wel knopen van maximaal 10 millimeter groot. Rustiek B heeft de landelijkste uitstraling met ook de meeste knopen van de drie opties. De knopen in deze tegels zijn maximaal 15 millimeter. Ook spint is niet ondenkbaar en de kleuren kunnen ook afwijken. Dit geeft uw vloer vanzelfsprekend een meer uniek karakter en het is ook wel het meest budgetvriendelijk.

Meer informatie »

€ 98,20/ 4,1 m²

Mozaïek Parallel parket Eik

Dit mozaïek parket geeft een erg geometrische uitstraling voor uw interieur. Elke tegel van deze vloer bestaat uit aparte latjes die parallel liggen met elkaar. Zo komen ook alle naden met elkaar overeen en krijgt u geen wildverband. De perfecte uitstraling voor een strak en modern interieur of een waar u toch een tikkeltje rustiek verwacht. Deze parketvloer bestaat uit aparte tegels die u op een ondervloer vastlijmt. Deze ondervloer kan bestaan uit isolatieplaten met vervolgens een laag OSB platen bovenop. Daar brengt u een laag lijm op en kleeft vervolgens de parket tegels daarop vast. Deze vloer bestaat uit tegels van 32 centimeter op 64 centimeter en een dikte van 8 millimeter. U bestelt deze vloer per 20 stuks, waarmee u ongeveer 4,1 vierkante meter mee aanlegt. Deze vloer kan in twee verschillende afwerkingen worden aangelegd. Enerzijds hebben we de ‘Natuur’ parket, wat de meest kwalitatieve en nette uitstraling heeft. Deze tegels zijn beter gesorteerd voor een egalere uitstraling over heel uw vloer. De kleur kan zeer licht afwijken, maar ze hebben geen spint of knopen. De rustiek A parketvloer is nog steeds kwaliteitsvol, maar heeft een iets ruwere en landelijke uitstraling. Hier kunnen bijvoorbeeld wel knopen in zitten, maar zijn ze niet groter dan 10 millimeter. Ook hier tref je geen spint aan. Deze zijn iets meer budgetvriendelijk. Een concreet voorbeeld van het verschil in uitstraling vindt u bij de afbeeldingen van dit product. U kan deze mozaïek ondervloer ook gebruiken als ondervloer voor andere parketvloeren.

Meer informatie »
nieuw

€ 86,85/ 3 m²

Mozaïek parket Engels Verband Eik

Voorzie uw interieur met een stevige vloer uit eikenhouten latten. Deze mozaïek parketvloer geeft uw project een prachtige afwerking en is eenvoudig om zelf te plaatsen. Bij een Engels verband worden alle planken op zo’n manier aangelegd, waardoor ze lijken op een halfsteenverband in bakstenen. Niet alle naden komen dus overeen met elkaar, maar het geheel is al iets ordelijker dan bijvoorbeeld een wildverband. De basis voor deze vloer bestaat meestal uit een isolatieplaat onderaan met een OSB plaat bovenop. Hierop brengt u een laag lijm aan om vervolgens de tegels vast te lijmen. Zo krijgt u een onzichtbare en snelle bevestiging, zonder clips, schroeven of nagels. Deze parketvloer bestaat uit verschillende tegels. Elke tegel heeft een afmeting van 32 centimeter op 72 centimeter en een dikte van 8 millimeter. Uw bestelt deze vloer per 13 tegels, waarmee u ongeveer 3 vierkante meter bekleedt. Bij deze houten tegels kunt u kiezen tussen twee uitstralingen: Natuur of Rustiek A. Natuur is de meest kwalitatieve vorm. De kleur wijkt maar heel licht af van tegel tot tegel, waardoor u wel nog een egale uitstraling verkrijgt. U treft vrijwel zeker geen spint of knopen aan in deze vloer. Daarnaast kunt u kiezen voor de Rustiek A vloeren. Bij deze tegels kan de kleur ook licht afwijken en is er wel kans op knopen. In dat geval zijn de knopen zeker niet groter dan 10 millimeter en komen ze niet vaak voor. Spint tref je vrijwel niet aan. Deze laatste optie is wel het meest budgetvriendelijk. Concrete verschillen kunt u zien bij de afbeeldingen van dit product. Naast hun gebruik als parketvloer, kunt u deze tegels ook gebruiken als onderlaag om een andere soort parket op te bevestigen.

Meer informatie »

Mozaïek

Met de mozaïek parketvloeren geeft u uw interieur een charmante, speelse toets. Net zoals een echte mozaïek glaswerk, worden ook deze parketvloeren samengesteld uit meerdere kleine stukken plank die in een bepaald patroon worden gelegd. Elke tegel is gemaakt uit Frans eikenhout, kwaliteit en luxe van de bovenste plank.

In dit assortiment ziet u drie verschillende uitstralingen: dambord, parallel en Engels verband. Elke vloer bestaat wel uit tegels, maar de manier waarop ze zijn geplaatst verschilt wel. Bij een dambord maakt u gebruik van vierkante tegels, waarbij ze alternerend 90 graden worden gedraaid. Zo krijgt u dat typische patroon. Het parallelle verband bestaat ook uit rechthoekige tegels, maar hier worden alle latjes parallel met elkaar gelegd en komen alle naden aan de kopse kanten mooi overeen. Ten slotte hebben we het Engels verband, dat op zo’n manier wordt gelegd, dat het lijkt op een hafsteenverband in baksteen. De naden aan de kopse kanten liggen niet bij elkaar, maar het geheel is wel ordelijker dan een wildverband.

Alle parketvloeren uit dit assortiment zijn verkrijgbaar in drie verschillende afwerkingen: Natuur, Rustiek A of Rustiek B. Het verschilt ligt niet in de duurzaamheid of sterkte van het hout, maar wel de uitstraling. Zo zien we een verschil in hoe egaal de houttint is tussen verschillende planken, de hoeveelheid en grootte van de knopen en de aan- of afwezigheid van spinthout. Bij ieder product vindt u telkens en detail het verschil. Uw keuze hangt dus vooral af van hoe strak en egaal of hoe rustiek u uw vloer wilt.

Hoe plaatst u deze parkettegels in uw interieur? Elke vloer is erg eenvoudig te plaatsen in uw project. Eerst begint u met een onderlaag uit OSB platen, vezelplaten of een erg egale laag chappe. Op deze onderlaag brengt u een laag parketlijm aan om de parkettegels vast te kleven. Eenmaal de lijm gedroogd is, krijgt u een duurzame en stevige vloer zonder zichtbare bevestiging. De randen en overgang naar de muur kunt u professioneel afwerken met de bijhorende houten plinten.

Deze mozaïek parketvloeren kunnen ook perfect dienst doen als ondervloer voor andere parketvloeren. U brengt deze mozaïek tegels dan eerst aan om vervolgens een ander parket op vast te lijmen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO