Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 12,95/ stuk

Douglas paal

Douglas hout staat bekend voor zijn licht, zalmroze kleur die na verloop van tijd zal vergrijzen. Het is één van de hardste naaldhoutsoorten van Europa. Het hout is afkomstig van de Douglas spar. Deze bomen groeien langzaam waardoor de jaarringen dichter op elkaar zitten en de kwaliteit beter is. De meeste constructies van houten bijgebouwen bestaan meestal uit lariks of douglas hout. Het is een sterk en stevig halfhard hout die eenvoudig te verzagen en te bewerken is. Ideaal om te gebruiken als staander voor een overkapping of het bouwen van een pergola of schutting. Vermijd direct grondcontact. Wil je deze palen toch direct in de grond plaatsen? Dan is een behandeling aangeraden. Deze vierkante douglas palen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Afwerking: Onbehandeld, geschaafd, gedroogd, ronde hoeken, kernvrij, A-kwaliteit Het hout is voorzien van een PEFC-label (duurzaam bosbeheer).

Meer informatie »

€ 8,75/ stuk

Grenen paal

Geimpregneerd grenen palen zijn op de klassieke manier behandeld om de duurzaamheid te optimaliseren. Deze palen mogen rechtstreeks in de grond geplaatst worden of gecombineerd met bijhorende paalvoeten. Ondanks dat wij geen voorstander zijn van geimpregneerd grenen hout, wegens de weinig ecologische behandeling, bieden wij toch enkele standaardafmetingen aan wegens de grote vraag van de klanten. Deze palen bieden we aan in 2 lengtes en 2 diktes.

Meer informatie »

€ 33,30/ stuk

Hardhouten paal fijnbezaagd

Voor het plaatsen van duurzame tuinschermen en tuinwanden is het gebruik van een duurzame paal minstens even belangrijk. Deze hardhouten azobe palen zorgen voor een duurzaamheid van +25 jaar in contact met aarde of grond. Palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst te worden. Best voorzie je ook extra beton of stabilisé rond de paal voor een optimale stevigheid. Origineel hebben deze palen een bruinrode kleur, die mooi zal gaan vergrijzen na verloop van tijd. De afwerking van deze palen is fijnbezaagd.

Meer informatie »

€ 46,40/ stuk

Hardhouten paal geschaafd

Voor het plaatsen van duurzame tuinschermen en tuinwanden is het gebruik van een duurzame paal minstens even belangrijk. Deze hardhouten azobe palen zorgen voor een duurzaamheid van +25 jaar in contact met de aarde of grond. Palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond geplaatst te worden. Best voorzie je ook extra beton of stabilisé rond de paal voor een optimale stevigheid. Origineel hebben deze palen een bruinrode kleur, die mooi gaat vergrijzen na verloop van tijd. De afwerking is geschaafd. Door het schaven van het hout wordt een 100% rechte paal verkregen.

Meer informatie »

Tuinpalen

Voor de plaatsing van tuinschermen is er nood aan specifieke palen die telkens perfect passen bij uw afsluiting. Belangrijk is steeds dat de palen een zeer grote duurzaamheid hebben. Het zwakste punt van een houten paal blijft immers het stuk waar de paal net boven de grond uitkomt. Door de combinatie van vocht en zuurstof is de paal hier het meest gevoelig aan schimmels en insecten waardoor de paal na verloop van tijd kan afzien.

Hierdoor bieden we enkel de meest duurzame houtsoorten aan, ook al moeten we hier even afwijken van het ecologische traject. Helaas bestaan er nagenoeg geen FSC-gekeurde hardhouten palen waardoor we onze toevlucht moeten zoeken tot de klassieke behandelde grenen palen en hardhouten palen.

Geïmpregneerde palen zijn grenen palen die behandeld zijn om de duurzaamheid te verbeteren. Door deze verhoogde duurzaamheid kunnen deze palen rechtstreeks in de grond geplaatst worden.

Azobepalen (tropisch hardhout) zijn beschikbaar in een fijnbezaagde of een geschaafde versie. Deze palen hebben een duurzaamheid van +25 jaar waardoor deze perfect zijn als je graag een houten paal wenst. De fijnbezaagde palen hebben een iets ruwere uiterlijk waarbij je de zaagsnede in het hout nog kan zien. Hierdoor zijn deze palen iets goedkoper dan de geschaafde palen. Bij de geschaafde palen is het hout mooi effen. Ook lichte afwijkingen in rechtheid zal je niet tegenkomen bij het schaven. Je zal dus steeds een 100% rechte paal hebben als je kiest voor de geschaafde versie. Bij de fijnbezaagde versie is een lichte afschuining niet volledig uitgesloten.

Douglashout zit perfect tussen geïmpregneerde palen en azobe. Ze zijn zeker duurzaam genoeg om jaren in de grond te blijven zitten, maar hebben niet zo'n hoog prijskaartje als de tropische hardhoutsoort. Bovendien krijg je een paal die een prachtige houttekening en warme uitnodigende kleur heeft. Deze houtsoort is bovendien net dat tikkeltje milieuvriendelijker, aangezien ze een iets minder lange weg af te leggen hebben naar ons magazijn.

Wij raden u ook aan om de keuze van uw vierkante paal af te laten hangen van de houtsoort van de rest van uw tuinafsluiting. Op die manier krijgt u een samenhangen geheel met overal dezelfde duurzaamheid en uitstraling.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO