Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

promo

€ 89,50/ m2

Thermo populier blokprofiel triple 20 mm horizontaal/verticaal

Populier is een prachtige houtsoort met een ecologische en esthetische meerwaarde. Het hout is namelijk nagenoeg noestenvrij en is daardoor een zeer goed alternatief voor thermowood. Dankzij zijn Europese origine is het ook een mooie optie naast thermo ayous. Een triple blokprofiel zorgt steeds voor een uniek schaduweffect en lijnenspel. De dikte van 20 mm geeft het profiel elegantie en een verfijnde uitstraling. De look-and-feel is modern, gestroomlijnd en clean. Door de tand en groef sluiten de profielen perfect op mekaar aan en krijg je aan de achterzijde een egaal vlak. Aan de voorzijde krijg je het effect van een ondiepe voeg. Het populierenhout werd thermisch behandeld. Hierdoor is de stabiliteit en vormvastheid van het hout uitstekend en gaat het nagenoeg niet meer leven. Een andere troef van thermisch behandeld hout, is de mogelijkheid om het onbehandeld buiten te gebruiken.

Meer informatie »

€ 114,30/ m²

Thermo populier blokprofiel triple 30 mm horizontaal/verticaal

Hou je niet van knoesten in hout en zoek je naar een thermisch behandelde houtsoort van Europese bodem? Dan heb je met thermo populier een prachtig alternatief voor thermowood. In tegenstelling tot dennenhout bevat populier zeer weinig knopen. Hierdoor is de uitstraling verfijnder en komt het meer in de buurt van onze tropische variant thermo ayous. Een triple blokprofiel geeft een bijzonder mooi schaduweffect en lijnenspel tegen jouw gevel of aan jouw tuinwand. De look-and-feel is modern, gestroomlijnd en clean. Door de tand en groef sluiten de profielen perfect op mekaar aan en krijg je aan de achterzijde een egaal vlak. Vooraan creëer je het effect van afzonderlijke latten met diepe voeg. De uitzonderlijke dikte van 30 mm zorgt voor extra kwaliteit en stevigheid bij jouw constructie. De behandeling die deze houtsoort heeft ondergaan is een procedé van stomen en bakken. De celstructuur van het hout wordt gemodificeerd waardoor de stabiliteit en vormvastheid nagenoeg perfect is. Om die reden kan je thermo populier onbehandeld buiten plaatsen. Populieren groeien op heel veel plaatsen in Europa en zijn ook typerend voor het Belgische en Nederlandse vlakke landschap. Dankzij dit kort traject draagt deze houtsoort een ecologische meerwaarde met zich mee.

Meer informatie »

€ 89,50/ m²

Thermo populier planchet - 4-zijdig tandgroef

Thermo populier is de houtsoort bij uitstek voor elke doe-het-zelver die op zoek is naar thermisch behandeld hout zonder knopen van Europese bodem. Door de combinatie van deze twee eigenschappen is thermo populier een interessant alternatief voor thermowood of thermo ayous. Een planchet geeft steeds een elegant en gestroomlijnd effect aan jouw gevel- of wandbekleding. Populierenhout heeft, door het heel beperkt aantal knoesten, van nature uit een strakke en moderne look-and-feel. Dankzij de 4-zijdige tand en groef sluiten de profielen niet enkel mooi op mekaar aan maar verloopt de plaatsing ook weer dat tikkeltje vlotter. Door de stoom-hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo populier niet enkel tot de hoogste duurzaamheidsklasse maar is ook de stabiliteit en vormvastheid optimaal. Bovendien kan dit ecologisch hout onderhoudsvrij geplaatst worden. Dit product is te verkrijgen op een dikte van 14 of 18 mm.

Meer informatie »

Thermo Populier

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Thermo populier is een houtsoort uit België die genoten heeft van een thermische behandeling. Dat maakt van deze houtsoort is een ecologische topper! Het biedt een zeer goed alternatief voor tropische hardhoutsoorten zoals afromosia en padouk. Deze zijn dankzij hun bekendheid de laatste jaren enorm duur geworden waardoor de nood naar goedkopere alternatieven groter werd. Thermisch behandelde houtsoorten zijn bijna altijd houtsoorten die snel groeien zoals den, populier, ayous, grenen, vuren,... Thermo populier heeft een gelijkaardige uitstraling als tropisch hardhout maar is toch een lokale houtsoort.

De thermische behandeling bestaat er in het hout onder lage druk en bij hoge temperatuur te verhitten. Het hout krijgt als het ware een stoombehandeling in een stoomoven zonder zuurstof bij een temperatuur van ongeveer 200°C. Dit zorgt ervoor dat er enkele eigenschappen van het hout veranderen. De veranderde celstructuur zorgt ervoor dat het hout een zeer hoge stabiliteit kent en daarnaast ook een opgewaardeerde duurzaamheid heeft. Dankzij de thermische behandeling valt thermo populier onder duurzaamheidsklasse 1. Door de veranderde celstructuur is het hout niet meer bacterieel interessant voor schimmels of beestjes. Verder is het hout ook bestendig tegen vocht en andere invloeden van buiten af.

Het hout krijgt door de behandeling een prachtige goudbruine kleur die na verloop van tijd zal vergrijzen. Thermo populier is knoopvrij en heeft daardoor ook een prachtige uitstraling. Het biedt een zeer mooi alternatief voor zowel thermo ayous als thermowood. Waar thermo ayous geen Europese houtsoort is, is thermo populier een Belgische houtsoort die verduurzaamd geweest is. Thermo populier biedt dus een lokaal alternatief voor personen die interesse hebben in thermowood maar niet wild zijn van de knopen in het hout.

Thermo populier is een lichte houtsoort die toch erg stevig is dankzij zijn densiteit. Daarnaast heeft deze houtsoort ook een aantrekkelijke tekening in het hout. Het hout is in vergelijking met thermo ayous veel minder fragiel. Wanneer we thermo ayous gaan gebruiken als gevelbekleding is het perfect mogelijk om dit hout zowel verticaal als horizontaal te gaan plaatsen. Wanneer je het hout verticaal plaatst zorgt dit voor een speels en hoogte benadrukkend effect. Indien je het hout liever horizontaal plaatst zal je een creatief en strak effect creëren.

Met zijn duurzaamheidsklasse 1 kan dit hout tientallen jaren onderhoudsvrij gebruikt worden. Daarnaast is ook het gewicht van thermisch behandeld hout een groot voordeel. Thermo populier is makkelijk te verwerken en profileert zich dus als een eenvoudige houtsoort om gevels van huizen, moderne bijgebouwen en tuinhuizen te bekleden. Daarnaast kan thermo populier ook gebruikt worden als tuinscherm of tuinwand.

Voor de plaatsing van thermo populier op een gevel, dien je steeds gebruik te maken van een achterliggende structuur. Deze achterliggende structuur zorgt ervoor dat je de bekleding eenvoudig kan bevestigen met behulp van schroeven of minibrads & lijm (PU-lijm, houtlijm of siliconenlijm). Belangrijk is dat je steeds werkt met inox materiaal. Dit zorgt ervoor dat je geen ongewenste zwarte vlekken krijgt op je gevel. Verder is het een mogelijkheid om het hout te vernissen of beitsen indien u de originele kleur van het hout graag wilt behouden. Indien het hout mag vergrijzen, hoeft u dus niets te doen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO