Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 49,60/ stuk

Lariks - Douglas Siding Black 18 cm

De charme van zwart geverfde gevelbekleding heeft zowel een strakke als naturelle uitstraling. Een zwarte kleurafwerking heeft daardoor de laatste jaren een enorme opmars gekend. Een kleurbehandeling is niet alleen mooi, maar maakt het hout ook onderhoudsarm en vuilafstotend. Zo verkrijg je met een lariks/douglas siding met een zwarte afwerking een dubbel voordeel. Enerzijds creëer je op eenvoudige wijze de gewenste look-and-feel voor jouw gevel of aanbouw. Anderzijds hoef je deze houtsoort niet meer op te waarderen met een extra beschermlaag. Bovendien is een zwarte behandeling zeker de eerste 10 jaar onderhoudsvrij. Zo kunnen we heel wat doe-het-zelvers tegemoet komen in hun wens om te genieten van een mooie buitenruimte, zonder veel werk. Deze sidings hebben 2 lagen zwarte verf gekregen, voor een mooi en duurzaam resultaat. Vaak worden deze sidings gebruikt voor de bekleding van tuinhuizen, poolhouses, dierenverblijven en stallingen. Dikte: 22-10 mm Hoogte: 18 cm Vaste lengte: 400 cm

Meer informatie »

€ 109,95/ m²

Thermo ayous blokprofiel triple Black - 21 mm

Thermo Ayous ziet er in feite hetzelfde uit als tropisch hardhout: het heeft dezelfde zachte, onopvallende structuur met patronen van lange lijnen. Het hout is mooi glad en bezit geen knopen. Thermo ayous behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2 (zoals hardhout). Gevelbekleding zwart afgewerkt waarbij de houtnerf van het hout toch zichtbaar blijft is een echte trend geworden. Dit thermo ayous triple blokprofiel werd rondom, met 3 lagen afgewerkt met een geurloos watergedragen impregneerlazuur, dit product hangt tussen een verf en een beits. De zwarte lazuur zal het oppervlak duurzaam beschermen tegen blauwschimmel, algen, UV-straling en andere weersinvloeden. Het is een waterafstotend en dampopen product zodat het hout kan ademen. Op die manier kan het hout werken zonder dat er vocht gaat ophopen en er scheuren in de verflaag komen. Na de behandeling van het hout, blijft de houtstructuur zichtbaar. De kleur zwart geeft een uitstekende, diepe en matte laag die +/- vijf jaar onderhoudsvrij blijft. Daarna kan een herbehandeling nodig zijn. Triple blokprofiel verwijst naar de drie gelijke delen waarin de plank is onderverdeeld. Hierdoor ontstaat het effect van afzonderlijke latten in een gesloten systeem. Het grote voordeel ten opzichte van afzonderlijke latten, is dat de plaatsingssnelheid snel en makkelijk verloopt. De planken zijn 2,1 cm dik x 12,85 cm breed. Enkel verkrijgbaar per 4 stuks thermo ayous triple zwart! Standaard lengte op stock: 305 cm (volgens beschikbaarheid). Maatwerk: andere lengtes zijn mogelijk, volgens beschikbaarheid, mits minimumafname van 100 lm per gekozen lengte.

Meer informatie »

€ 84,45/ m2

Thermowood blokprofiel triple Black - 32 mm dik

Thermowood triple blokprofiel Black (32 x 130 mm) heeft alle kwaliteiten van thermowood, daar bovenop heeft deze 2 lagen zwarte verf toegediend gekregen. Deze is niet geborsteld waardoor de knopen van het hout minder zichtbaar zijn en er een strakkere look ontstaat. Door zijn behandeling is deze in vergelijking met de andere ook matter van uitzicht. Dit thermowood blokprofiel is op zijn beurt met zijn 32 mm dikte, het dikste en het sterkste uit ons gamma op ecohout. De thermische behandeling van het thermowood maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2, de zwarte verf is goed voor 5 à 10 jaar daarna is nabehandelen gewenst. Het hout heeft een minimum levensduur van 25 jaar. De oppervlakte per m² wordt automatisch verrekend naar de lopende meter. De lengtes worden meegegeven naar de beschikbaarheid van de lengtes in ons magazijn.

Meer informatie »

€ 60,20/ m2

Thermowood planchet geborsteld Black

Je bent op zoek naar zwarte thermowood planchetten? Dan ben je hier op het juiste adres! De afwerking 'Black' zorgt ervoor dat de hout twee maal bespoten werd zodat deze tot zeker tien jaar zijn zwarte kleur behoudt. Ondanks zijn zwarte kleur blijft het hout er zeer natuurlijk uitzien doordat de charmante knoopjes en het lijnenspel van het hout zichtbaar blijft. De planchetten van 17 mm dik zijn ideaal als tuinwand of gevelbekleding.

Meer informatie »

€ 63,30/ m²

Thermowood planchet geborsteld black (met brede band)

Door de thermische behandeling van dit thermowood is de duurzaamheid van deze planchetten optimaal. De voedingsbodem voor bacteriën en schimmels is tevens ook verdwenen, waardoor uw thermowood gevelbekleding tientallen jarenlang onderhoudsvrij uw woning, bijgebouw of aanbouw zal sieren. Deze thermowood planchetten worden dan ook vaak als gevelbekleding gebruikt bij bijgebouwen die een toffe uitstraling mogen hebben. Deze thermowood planchet heeft een mooi grof uitzicht door de borstelling van het oppervlakte. Het oppervlak is dus niet vlak geschaafd. De zwarte kleur geeft het thermowood ook modern accent en de lange, diepere groef benadrukt de dikte van het hout. Deze thermowood planken meten 18 x 130 mm. Ze hebben een vaste lengte van 4.2m De achterkant van de planken in thermowood zijn 1x geverfd, de voorkant is geborsteld voor het uitzicht en kreeg 2 lagen verf. Enkel verkrijgbaar per 4 stuks thermowood planken!

Meer informatie »

€ 88,80/ m2

Thermowood planchet Ignite Black

Thermo Ignite is hét alternatief voor het zwart gebrande Shou Sugi Ban. Daar wordt het oppervlak gebrand, met een visueel heel mooi effect als resultaat, en bovendien een verhoogde duurzaamheid. Daar waar Shou Sugi Ban vooral gemaakt van lariks hout, wordt de Ignite gemaakt van thermowood. Dit geeft een veel stabieler resultaat, aangezien het hout door de thermische behandeling veel minder vatbaar is voor zwellen en krimpen door vochtopname in de winter en vochtafgave in de zomer. Aangezien deze Thermowood Ignite, 2 laklagen heeft gekregen zal het oppervlak mooier egaal blijven, in tegenstelling tot de gebrande versie die gevoelig is voor lichte afbladering van het gebrande oppervlak na verloop van tijd. Hetzelfde uiterlijk wordt verkregen doordat de structuur er met een hete wals ingedrukt wordt, waarna het afgewerkt wordt met 2 lagen verf. Een absoluut waardig alternatief die bovendien een pak goedkoper is.

Meer informatie »

€ 64,40/ m2

Thermowood plank Ignite Black

Ben je fan van hoe Shou Sugi Ban eruitziet? Je weet wel, de typisch Japanse planken waar een tekening ingebrand werd. Prachtig qua uitzicht, minder prachtig voor de portemonnee. Deze IGNITE is een perfect alternatief hiervoor. De tekening is zo goed als hetzelfde. Het grote voordeel is enerzijds de prijs en anderzijds ook het grote kwalitatieve voordeel. Waar de originele Shou Sugi Ban op lariks gebrand werd, wordt de tekening hier gedrukt op thermowood, een veel betere houtsoort.

Meer informatie »

€ 58,45/ m2

Thermowood Siding Black 20 cm

Deze thermowood sidings werden zwart geverfd waardoor ze een charmante doch strakke uitstraling bieden. Het dennenhout kreeg een thermische behandeling wat maakt dat deze bekleding behoort tot duurzaamheidsklasse 1-2. Daarnaast wordt thermowood getypeerd door de ‘knopen’ in het hout, dit geeft een zeer levendige uitstraling. Deze sidings hebben 2 lagen zwarte verf gekregen. Hiermee werd een mooi en duurzaam resultaat bekomen. Deze sidings zijn ideaal voor een horizontale toepassing. Daarnaast zijn ze prachtig als afwerking van je poolhouse, tuinhuis, stal of dierenverblijf!

Meer informatie »

€ 60,25/ m2

Thermowood Z-profiel geborsteld Black

Ben je op zoek naar zwart hout om jouw gevel in een strakke architectuur onder te dompelen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. We bieden een zwarte afwerking aan op de toppers uit ons gamma gevelbekleding. De beplanking wordt afgewerkt met een uniek procedé en blinkt uit in duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Het procedé omvat een behandeling in twee lagen. Een eerste laag wordt aangebracht met een op waterbasis gedragen primer en garandeert een diepe penetratie van de kleurpigmenten en creëert op die manier een intense kleur. De tweede laag is een beschermlaag die door middel van een wood protector wordt toegevoegd. Door de sterke pigmentatie bieden de black profielen een hoge kleurvastheid. Ondanks de intense kleur wordt de subtiele, toch aanwezige houttekening bewaard. Z-profielen geven het effect van een bekleding in open structuur, maar met de voordelen van een gesloten structuur. De latten passen als puzzelstukjes in mekaar en zorgen voor een compleet gesloten wand- of gevelbekleding.

Meer informatie »

Zwarte Gevelbekleding

Een houten gevel is prachtig en wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Je geeft jouw woning, bijgebouw of poolhouse een unieke toets en zorgt zo voor een charmante opwaardering. Hout heeft van nature uit een specifieke bruintint en tekening. Na verloop van tijd verkleurt en vergrijst iedere houtsoort. In de loop der jaren merkten we op dat er klanten zijn die het heel jammer vinden dat het hout vergrijst en anderen die net smoorverliefd zijn op een natuurlijke grijze look.
Om die reden bieden wij een assortiment aan profielen en houtsoorten aan die reeds een behandeling op vlak van vergrijzing en kleurbehoud hebben verkregen. Naast deze twee afwerkingen bieden wij ook de mogelijkheid om profielen aan te kopen die in zwart behandeld werden. In al onze behandelingen stelden we een hoge duurzaamheid en een minimum aan onderhoud voorop. Hieronder nog even de mogelijkheden op een rijtje:

Zwart

Met hout dat zwart werd behandeld, kies je voor een strakke architectuur, een extreem lange levensduur en bovenal een tijdloos en stijlvol karakter. Zo wordt de afwerking aangebracht in 2 lagen. Eén basislaag en een extra laag om de kleur helemaal tot zijn recht te laten komen. De kleurvastheid van onze in het zwart behandelde profielen bedraagt 3 tot 10 jaar. In de praktijk stelden we vast dat nog geen van onze klanten na 10 jaar een volledig nieuwe laag heeft moeten uitvoeren.
Om die reden wordt deze behandeling als zeer onderhoudsvrij en onderhoudsvriendelijk beschouwd. Omdat we toch liever het zeker voor het onzekere nemen en een advies willen meegeven dat voor elk project in elke context en dat met alle specifieke woon- en weersomstandigheden rekening houdt, raden we een eenvoudig onderhoud aan om de 5 jaar. Dat betekent vooral het licht bijpunten, indien nodig, en vooral naar eigen smaak.

Project op maat

Heb je een uniek project voor ogen met een houtsoort, profilering of behandeling die je niet onmiddellijk terugvindt op onze website? Dan horen wij dit graag! Ons gamma aan behandelde gevelbekleding is slechts een greep uit de mogelijkheden die wij kunnen aanbieden. Naast een grijze, zwarte en kleurbehoudende behandeling is er nog een grote kleurcollectie mogelijk. Deze collectie biedt een antwoord op al uw kleurrijke vragen. Zo kunnen we nagenoeg alle gevelbekledingsproducten voorzien van bijna alle behandelingen. Uiteraard zijn er uitzonderingen en heeft alle maatwerk een limiet. Wees echter zeker niet geremd in jouw creativiteit en contacteer ons persoonlijk omtrent jouw project!

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO