Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 112,40

€ 106,80/ per m2

Bamboe massief terrasplank Ceylon – massief 2 cm dik

Het bamboe terras Ceylon heeft een oranjeachtige kleur die na verloop van tijd lichter zal worden. Deze lichtere kleur is verkregen door bamboe-strippen met hoge druk tegen elkaar te persen. Hierdoor zijn de groeiknopen van de bamboe ook zichtbaar in de terrasplanken. Dit geeft de planken een natuurlijke uitstraling om uw terras een landelijke toets te geven. Naast het kleurverschil heeft de plank ook een andere eigenschap die deze plank uniek maakt. Het Ceylon terras heeft namelijk een speciale ribbel (dubbele Franse kam) in plaats van een gewone geribbelde kant. Aan de andere kant zijn deze planken gewoon vlak, wat u ook kunt gebruiken voor uw project. Doordat de plank met hoge druk samengeperst is verkrijgt deze een hoge hardheid. Hierdoor is de plank heel krasbestendig en gaat het terras niet snel schade oplopen. De planken hebben standaard een dikte van 2 centimeter en zijn verkrijgbaar in breedtes van 13,7 centimeter, 14 centimeter en 18 centimeter. U kan kiezen voor terrasplanken met de standaard clip-bevestiging, waarbij u elke plank bevestigt via de groef aan de zijkant. U kunt echter ook kiezen voor het iDecking clicksysteem, waarbij de planken vastklikken in de metalen onderstructuur. Wanneer u dit terras bestelt per vierkante meter, houden we rekening met een spatie van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 115,90/ per m2

Bamboe massief terrasplank Espresso – massief 2 cm dik

Deze donkerbruine terrasplank bestaat uit thermisch behandelde en samengeperste bamboe. Door deze afwerking krijgt de plank ook zijn unieke donkere kleur. Om deze donkere kleur nog meer te versterken, zijn de terrasplanken voorzien van een olie. Na verloop van tijd komt er een mooie vergrijzing van de planken die uw terras een eigentijdse look geeft. Door de vormvastheid van de plank is het ook mogelijk om dit terras aan te leggen met een clipsysteem zodat je een onzichtbare bevestiging hebt. De bevestiging kan zowel met de gladde kant naar boven als met de geribbelde kant. U kunt ook kiezen voor de bevestiging met het Idecking clicksysteem, waarmee de planken heel eenvoudig te plaatsen zijn, maar ook herstellingen kunt u heel vlot uitvoeren. Bovendien is bamboe ook vormvast en stabiel zodat je een hard en stevig terras kan leggen dat amper tot niet zal uitzetten of krimpen. Met al deze eigenschappen zal je jarenlang genot hebben van een terras van hoge kwaliteit. Deze terrassen zijn verkrijgbaar in planken met verschillende breedtes. Wanneer u een terras per vierkante meter bestelt, houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 115,95/ m2

Bamboe moso terras 18.5 x 185 cm met kopse tg

Onze stabiele en duurzame terrasplanken uit geperste bamboe hebben een dikte van 20 mm en een breedte van 185 mm. Deze vlonderplank met kopse tand-groefverbinding bezit door zijn thermische behandeling een moderne, luxueuze uitstraling die op termijn prachtig zal vergrijzen. Een terras in bamboe is een grensverleggende oplossing. Deze vlonderbekleding is 100% stabiel dankzij de thermische behandeling die het hout onderging. Deze vaste, rechte bamboeplanken zijn daarnaast ook nog eens ecologisch en bezitten een garantie van 25 jaar. Daarnaast kunnen ze ook nog eens eenvoudig geplaatst worden dankzij de kopse-tandgroefverbinding. Bovendien is een onzichtbare bevestiging een van zijn troeven dankzij de mogelijkheid tot het plaatsen met clips. Deze glad geschaafde delen komen perfect tot hun recht in een strakke, moderne setting maar kunnen evengoed een meerwaarde zijn in een landelijke omgeving. Dit onder meer dankzij zijn donkere look die na verloop van tijd egaal zal evolueren naar een prachtige grijstint. De planken zijn tweezijdig bruikbaar, want de ene zijde bezit een ribbel en de andere is volledig glad geschaafd. Deze terrasplank is een echte meerwaarde dankzij zijn look, stabiliteit, garantie en kopse tand-groef. Je kan met dit innovatieve product dus perfect meerdere jaren van jouw terras genieten. En dat op een hoogkwalitatieve manier! Dikte 2 cm Breedte 18.5 cm Lengte 185 cm Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. Dit komt overeen met 5.2 Lm/m²

Meer informatie »

€ 109,95/ m²

Bamboe terras 14 x 220 cm met kopse tg

Sterke, unieke bamboe terrasplanken. Zoek je een alternatief voor tropisch hout als terrasplank met dezelfde duurzaamheid en stevigheid, maar toch met een unieke identiteit? Dan zijn deze geperste bamboe terrasplanken ideaal. De fijne ringen die zich nog vertonen in de planken zorgen voor een heel typerende warme uitstraling, welke perfect past bij uw terras. De planken zijn voorzien van een kopse tand groefverbinding voor een makkelijke plaatsing. Dubbelzijdig bruikbaar: grof /fijne ribbel of vlak/fijne ribbel Mooie vergrijzing na verloop van tijd. Dikte 2 cm Breedte 14 cm Vaste lengte 220 cm Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. Dit komt overeen over met 6.78 Lm/m². Beschikbaarheid afhankelijk van benodigde hoeveelheid. Neem hierover contact op met de productexpert.

Meer informatie »

€ 100,70/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Black

Deze composiet bamboe terrasplanken zijn voorzien van een matte zwarte kleur en een prachtige uitstraling. Zo creëert u een modern terras en een strak geheel. Langs de ene kant hebben deze planken een vlakke structuur, terwijl ze aan de andere kant een geribbelde textuur hebben. Zo kan jij nog kiezen welke kant u het liefst hebt. Een composiet terras is zeker populair rond een zwembad, want deze soort planken zijn antislib. U zult dus niet uitglijden als het terras nat wordt. Bij bamboe composiet mengen we kunststoffen met bamboevezels voor een extra stevig en duurzaam resultaat. Dit maakt bamboe composiet ook een erg ecologisch materiaal, aangezien we planken creëren uit gerecycleerde materialen. Deze strakke zwarte plank is te verkrijgen op een afmeting van 220 cm lang. Het heeft een dikte van 2 cm en een breedte van 14 cm. Met deze vaste lengte is uw terras snel en makkelijk aangelegd. U kan hiervoor gebruik maken van de bijhorende clips voor composiet terrassen. Het wordt aanbevolen deze te fixeren op een composieten steunbalk zodat de onderstructuur eenzelfde levensduur heeft als uw terras. Wanneer u een terras per vierkante meter bestelt, dan houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 100,70/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Cut Brown

Met Cut Brown hebt u een plank met een versneden afwerking langs één kant van de plank. Dit is wat ruwer dan de recht geribbelde keerzijde van de plank. Zo hebt u de keuze of u uw terras die gestroomlijnde look wil geven of toch wat ruwer wilt gaan. Het terras is gemaakt uit BPC wat staat voor Bamboo Polymer Composiet. Dit houdt in dat de plank gemaakt is uit bamboe en houtvezels, gemengd met een kunststof (polymeer). Hierdoor is dit soort composiet net dat iets sterker dan een WPC (Wood Polymer Composiet), omdat de gebruikte bamboevezels steviger zijn dan bijvoorbeeld gewone houtvezels. De Cut Brown is te verkrijgen op een afmeting van 220 cm lengte op 14 cm breedte en met een dikte van 2 cm. De afgelopen jaren is de kwaliteit van composiet serieus gestegen waardoor, met de juiste plaatsing, u een stabiel en vast terras kunt plaatsen. Door middel van clips hebben de planken toch eventuele beweegruimte zodat u zeker geen zorgen hoeft te maken over de vormvastheid van het terras. Als u een terras bestelt per vierkante meter, dan houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 100,15/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Light Grey

Deze terrasplanken geven uw terras een duurzame en stijlvolle uitstraling. Ze hebben een lichtgrijze kleur, met een natuurlijke houtstructuur aan de ene kant en een vlakke structuur aan de andere kant. Zo kunt u kiezen tussen een natuurlijk of een strak, modern geheel. Het is de combinatie tussen bamboevezels en kunststof die zorgen voor een hoge duurzaamheid en dat uw terras niet rot of kan afbreken. Er zijn heel wat voordelen aan een terras uit bamboe composiet. Splijten, barsten of splinteren komt hier bijna niet voor. Het is bovendien antislip dankzij de afwerking. Om het terras tussentijds te onderhouden, schuurt u met een schuurborstel de planken proper. Een behandeling met beits of houtolie is hier niet nodig, want ze blijven vanzelf hun kleur behouden. We raden u wel af om de planken te onderhouden met een hogedrukreiniger, zodat de duurzaamheid behouden blijft. Deze terrasplanken hebben een breedte van 14 centimeter en een lengte van 220 centimeter. U kunt kiezen voor het gewone clipsysteem, waarmee u dus de planken onzichtbaar bevestigt via de gleuven opzij. Daarnaast kunt u kiezen voor het iDecking clicksysteem waarmee u het terras bevestigt via de onderstructuur onderaan. Hiermee gaat de plaatsing nog vlotter en zijn eventuele herstellingswerken gemakkelijker uit te voeren. Bestelt u dit terras per vierkante meter, dan houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 107,35/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Old Brown

Deze terrasplanken zijn voorzien van een bruine kleurschakering wat een verouderde uitstraling geeft aan uw terras. Plaats deze terrasplanken met de vlakke kant naar boven om deze prachtige uitstraling te benadrukken. De andere kant van deze planken hebben een standaard geribbelde afwerking, voor een iets modernere uitstraling. Deze terrasplanken zien er dan wel verouderd uit, maar ze gaan echt nog tientallen jaren mee. Insecten gaan er niet van eten, want ze hebben geen interesse in kunststof. Zelfs zonder behandeling is dit bamboe composiet opgewassen tegen ongedierte en ook verkleuring. Zonder behandeling of zwaar onderhoud is composiet heel onderhoudsvriendelijk en kan jouw terras toch jarenlang zijn stevigheid en kleur behouden. De planken zijn enkel beschikbaar op 220 cm lang. Ze zijn 14 cm breed en 2 cm dik. U kunt wel kiezen tussen het gewone clipsyteem, waarbij u metalen clips tussen de planken bevestigt. Per vierkante meter terras hebt u ongeveer 20 clips nodig. Daarnaast kunt u ook kiezen voor het iDecking, waarbij de terrasplanken onderaan rechtstreeks worden bevestigd aan de onderbalken. Wanneer u kiest voor een terras per vierkante meter, dan houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 107,35/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Old Grey

Net als de “Old Brown” heeft deze plank aan de ene kant een verouderde afwerking die zorgt voor een rustieke uitstraling van uw terras. Met de structuur dat lijkt op boomschors brengt u een natuurlijk gevoel aan het terras. Met aan de andere kant een geribbeld profiel is er de optie om uw terras ook aan te leggen met een klassieke terraslook. Dankzij de slipbestendigheid van deze planken kunt u dit perfect gebruiken om het terras aan te leggen rond bijvoorbeeld een zwemvijver. De slipbestendigheid komt deels door het materiaal maar ook door de afwerking aan beide kanten. Zelf de vlakke kant is iets ruwer gemaakt zodat er geen slipgevaar is. Net als de stevige planken uit bamboe composiet zult u dus ook niks breken doordat de planken slip zijn. Een voordeel aan composiet is ook dat het niet gaat splinteren. Op blote voeten over jou terras lopen na een frisse duik is dus zeker geen probleem. Door de hoge duurzaamheid hoeft u uw geen zorgen te maken over het rotten van het terras. Er is een minieme absorptie van vocht waardoor uw plank vanbinnen relatief droog blijft en zo vrij blijft van bacteriën die de plank zouden kunnen aantasten. Deze planken zijn beschikbaar op lengte 220 cm met een breedte van 14 cm en een dikte van 2 cm. Als u deze terrasplanken per vierkante meter bestelt, dan houden we standaard rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

€ 100,70/ per m2

Composiet bamboe terrasplank – Sand

Met de bamboe composiet terrasplanken ‘sand’, krijgt u een duurzaam en stevig terras met de typische, zandkleurige uitstraling. Aan de ene kant ziet u een effen oppervlak voor een modern resultaat, maar de andere kant lijkt op het reliëf van hout. Op die manier kunt u kiezen tussen een natuurlijke uitstraling of een moderne look. De combinatie tussen kuststof en het composiet zorgt voor een erg stevige plank met dezelfde duurzaamheidklasse als tropisch hardhout. Zo zal uw terras meer dan 25 jaar meegaan! Deze terrasplanken zijn te bevestigen met de gewone clips of met het iDecking clicksysteem. De gewone clips bevestigt u aan de zijkant van iedere plank in de uitgefreesde lijn. Het iDecking clicksysteem is zelfs nog exclusiever, want deze planken klikken vast aan de onderstructuur. Op die manier zijn uw terrasplanken erg eenvoudig te installeren en ook herstellingen kunnen vlot gebeuren. Deze planken hebben standaard een lengte van 220 centimeter, maar de planken met gewone clip hebben een breedte van 14 centimeter en die met het iDecking clicksysteem hebben een breedte van 13,7 centimeter. Wanneer u dit terras per vierkante meter bestelt, dan houden we rekening met een open voeg van 0,75 centimeter tussen alle planken.

Meer informatie »

Bamboe

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Bamboe is bezig aan een enorme opmars binnen het domein van tuinschermen en terrasplanken. Dit dankzij een nieuw ontwikkelingsproces waarbij bamboe stengels verwerkt worden tot geperste planken.

Bamboe is een zeer snel groeiende gras dat vooral gekweekt wordt in China en de rest van Azië. Na enkele jaren zijn de bamboe stokken kaprijp om verwerkt te worden in allerlei producten. Bovendien maakt dit hout meteen na het afkappen steeds nieuwe scheuten waardoor deze bossen niet opnieuw moeten aangeplant worden. Het vernieuwt zichzelf dus steeds.
Vooral in Azië is bamboe enorm populair binnen heel wat toepassingen zoals bouw, decoratie, tuin, interieur, keuken, etc. Dit komt vooral door de kenmerkende eigenschappen van bamboe. Het is namelijk uiterst duurzaam en bijzonder hard van structuur.

Een nieuwe procedure waarbij bamboe gespleten wordt tot strengen vezels, om nadien te persen in nieuwe vormen, opent een heel nieuw toepassingsgebied voor deze bamboepalen. Binnen dit proces worden de bamboestokken in smalle strips gespleten. Deze strips worden dan geplet tot makkelijk verwerkbare strengen vezels. Deze strengen worden gekookt om suikers en zetmeel uit het hout te verwijderen waardoor het niet meer attractief is voor schimmels en insecten. Deze bamboe strengen/strips worden daarna gedroogd, om daarna geperst te worden met lijm tot kant en klare planken voor gebruik als terras en tuinschermen.

Bamboe terrasplanken geven uw terras een uniek uitstraling. De fijne lijntjes in de planken komen voor uit de oorspronkelijke ringen van het hout. Hierdoor lijken deze terrasplanken niet zoals elke andere klassieke hardhouten terrasplank maar heeft u terras zijn eigen unieke identiteit. Bovendien zijn ze minstens even duurzaam.

Bamboe is hét voorbeeld voor de toekomst. Net zoals composiet is het enorm duurzaam en ecologisch. Het grote voordeel, dat bamboe heeft tegenover composiet, is dat het wel een zeer natuurlijke uitstraling geeft aan je vlonder of terras.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO