Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 97,45/ m²

Hardhout FSC bilinga

FSC-gekeurde hardhouten terrasplank in houtsoort Bilinga (ook gekend als Opepe). Bilinga is afkomstig van West-Afrika is een héél harde houtsoort, die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Origineel hebben deze terrasplanken in Bilinga een warme goudgele tot okergele kleur die na verloop van tijd mooi gaat vergrijzen. Bilinga leent zich perfect voor toepassingen als constructiehout en terrasplanken. Het FSC-keurmerk garandeert u hout van verantwoord bosbeheer. Een absolute aanrader voor een betaalbaar hardhouten terras. Fixatie met schroeven. Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. OPGELET bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost van 79 euro van toepassing. FSC beschikbaarheid op aanvraag

Meer informatie »

€ 112,40/ m²

Hardhout FSC itauba

FSC-gekeurde hardhouten terrasplank in houtsoort Itauba. Itauba is afkomstig van Zuid-Amerika (Brazilië) en is een heel stabiele, duurzame houtsoort die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Deze stabiliteit maakt dat de terrasplanken heel weinig kans hebben op kromtrekken. Origineel hebben deze terrasplanken in Itauba een goudgele tot bruinachtige kleur. Soms effen, soms met een fijne tekening in het hout. Soms is het hout voorzien van kleine zwarte vlekjes. Toch gaat dit verschil in houttekening zich egaliseren tot een bruingrijze tint om verder mooi evolueren tot één mooie egale grijze kleur. Deze mooie kleur ontstaat onder invloed van zonlicht en is de reden dat itauba de laatste jaren heel populair aan het worden is. Ook zijn grote stabiliteit draagt bij aan zijn populariteit. Itauba hout leent zich perfect voor allerlei binnen en buitentoepassingen. Het FSC-keurmerk garandeert u hout van verantwoord bosbeheer. Beschikbaar - zonder zijwaartse groeven, voor bevestiging met schroeven - met zijwaartse groeven, voor bevestiging met onzichtbare B-fix Clips Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. OPGELET Bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing. FSC beschikbaarheid op aanvraag

Meer informatie »

€ 96,00/ m²

Hardhout FSC okan

FSC-gekeurde hardhouten terrasplank in houtsoort Okan. Okan is afkomstig uit West-Afrika en is een heel duurzame houtsoort, die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Origineel hebben deze terrasplanken in Okan een lichtgele tot goudgele kleur, soms met olijfgroene tint. Het hout heeft een vrij egale structuur en zal eerst donkerder worden tot een bruine tint om daarna mooi egaal te vergrijzen. Deze houtsoort heeft een grote stabiliteit waardoor het heel weinig 'leeft' mits voldoende dikte. Daarom bieden we deze planken aan in dikte 2.4 cm ipv standaard 2.1 cm. Zijn grote stabiliteit maakt dat het voor allerlei buitentoepassingen wordt gebruikt zoals poorten, afsluitingen,... en vooral terrassen. Een ander voordeel van okan is zijn grote prijs-kwaliteitsverhouding. Dit in combinatie met zijn prachtige houttekening maakt hem een absolute aanrader. Het FSC-keurmerk garandeert u hout van verantwoord bosbeheer. Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. OPGELET Bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing. FSC beschikbaarheid op aanvraag

Meer informatie »

€ 134,60/ m²

Hardhout FSC padouk

FSC-gekeurde hardhouten terrasplank in houtsoort Padouk (padouck, padoek). Padouk is afkomstig van Midden- en West-Afrika en vooral gekend als een héél stabiele en uiterst duurzame tropische houtsoort, die behoort tot de grootste duurzaamheidsklasse 1. Origineel hebben deze terrasplanken in padouk een donkerrode tot koraalrode kleur. Dit met een fijne, maar zeer mooie houttekening. Deze rode kleur verdwijnt héél snel bij contact met licht en regen en geeft een bijzonder mooie, zilvergrijze verkleuring na verloop van tijd. Padouk wordt vooral gebruikt voor hoogwaardig buitenschrijnwerk. Een abolute topper dus ook als terrasplank. Het FSC-keurmerk garandeert u hout van verantwoord bosbeheer. Beschikbare profielen: - Standaard rechthoekig geschaafd met licht afgeronde hoeken (14 en 19 cm) - met zijwaartse inkeping voor onzichtbare bevestiging met B-fix clips (enkel voor 14 cm breed) Prijs per m² is incl 0.75 cm spatie tussen de planken. OPGELET Bestellingen FSC Hardhout -1500 euro: instelkost 79 euro van toepassing. FSC beschikbaarheid op aanvraag

Meer informatie »

€ 99,25/ m2

Hardhout fsc�® massaranduba 25mm dik!

FSC-gekeurde hardhouten terrasplank in houtsoort massaranduba. Massaranduba is afkomstig van Zuid-Amerika (Brazilië) en is een heel duurzame houtsoort die behoort tot de hoogste duurzaamheidsklasse 1. Origineel hebben deze terrasplanken in Massaranduba een rozebruine tot donkerbruine, soms vleeskleurige tint. Vooral de afwezigheid van opvallende houttekening is kenmerkend. Het hout heeft een bijzonder egale structuur, waardoor deze als terrasplank een mooi egaal effect geeft. Ook de verkleuring van het hout is heel effen waarbij het na verloop van tijd mooi gelijk zal vergrijzen. Massaranduba hout leent zich perfect voor allerlei binnen en buitentoepassingen. Het FSC-keurmerk garandeert u hout van verantwoord bosbeheer. Dubbelzijdige plaatsing mogelijk: vlakke zijde of grove ribbel Deze planken zijn 25 mm dik en garanderen zo een optimale stabiliteit. Prijs per m² is incl. 0.75 cm spatie tussen de planken.

Meer informatie »
promo

€ 76,95

€ 69,95/ m²

Hardhout rfa® Tali 25mm dik!

Deze terrasplanken in tali zijn zeer stabiel en sterk. Ze hebben een optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Tali is vooral bekend om zijn grote hardheid en sterkte, ideaal voor intensief gebruik voor het terras aan uw woning, bijgebouw of aanbouw. De planken hebben oorspronkelijk een bruingele tot bruinrode kleur. Net als alle andere hardhoutsoorten zullen deze mooi gaan vergrijzen na verloop van tijd. Deze tali heeft een 'Rainforest Alliance label' (RFA), welke garant staat voor een verantwoorde houtkeuze door het verantwoorde bosbeheer van deze talibomen. Tali behoort tot duurzaamheidsklasse 1, zijnde de hoogste klasse. De tali terrasplanken hebben langs de ene kant een gladde zijde en langs de andere kant een gegroefde zijde. U kan dus zelf kiezen welke kant u langs boven legt. De planken zijn ook steeds op lange lengtes zeer stabiel. Maat van 1 plank; 2.5 cm dik x 14.5 cm breed Beschikbare lengte 5,05 m. Prijs/m² incl. 0.75 cm voeg.

Meer informatie »

Hardhout FSC ®

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Een terras in tropisch hardhout blijft enorm populair, zowel in Europa als de rest van de wereld. De grootste reden voor de populariteit van tropisch hardhouten terrassen blijft vooral het gebrek aan kennis van de beschikbare Europese houtsoorten als alternatief.

Toch is er wel degelijk verschil tussen Europees hout en tropisch hout. Dit verschil zit vooral in de stabiliteit en de hardheid van het hout. Alle aangeboden tropische hardhoutsoorten zoals okan, itauba, bilinga (opepe), massaranduba, nivove en padouk (padouck, padouk) behoren dankzij hun tropische afkomst tot duurzaamheid klasse 1 - 2. Dit is de hoogst mogelijke duurzaamheidsklasse waardoor u mag reken op een onderhoudsvrij terras en dit gedurende tientallen jaren. Daarnaast zal je op hardhout minder kans hebben op putjes of krasjes.

Deze grote populariteit van houtsoorten zoals ipé, padouk, afromosia (afrormosia) heeft niet alleen de prijs van het hout enorm de hoogte in geduwd, maar ook gezorgd voor gigantische ontbossing met alle gevolgen van dien. De vraag naar tropisch hout kunnen we bij Ecohout dan niet stoppen, we kunnen wel de nodige FSC-gekeurde alternatieven aanbieden, waarbij u de garantie heeft op hout uit verantwoord beheerde bossen.

Naast de gekende hardhoutsoort padouk, bieden we ook heel wat minder bekende houtsoorten als terrasplank/vlonder. Deze houtsoorten zijn door hun mindere bekendheid ook veel correcter van prijs, waardoor een betaalbaar terras in hardhout ook tot de mogelijkheden behoort.

Bilinga is afkomstig van West-Afrika en heeft een goudgele kleur en is vooral bemint voor zijn grote hardheid van het hout.

Itauba is afkomstig van Zuid-Amerika, heeft een goudgele tot bruine kleur, met variërende houttekening. Zijn sterkste punt is zijn stabiliteit.

Massaranduba, afkomstig van Zuid Amerika, heeft een bruine tot roze kleur met bijzonder egale structuur, dus zonder opvallende houttekening.

Okan, afkomstig van West Afrika, heeft een geelbruine kleur en een grote stabiliteit mits voldoende dikte. Vandaar planken van 2.4 cm dikte.

Padouk, afkomstig van Afrika, heeft naast zijn typische rode kleur ook een grote stabiliteit en bijzonder mooie houttekening.

Tali, afkomstig van Afrika, het hout heeft een een warme bruingeel tot bruinrode kleur, met mooie kleurschakeringen. Daarnaast heeft het ook een hoge duurzaamheid en fysieke sterkte.


Al deze houtsoorten gaan onder invloed van licht en regen mooi vergrijzen.

Enkel tips voor de plaatsing:
- steeds 5 à 10 mm voeg tussen de planken laten als uitzettingsvoeg en om de planken de mogelijkheid te geven om te ventileren.

- wij adviseren steeds om te plaatsen in wildverband. Zo heeft u het minste verzaagd verlies en kan u de planken optimaal verwerken.

- fixatie met bijhorende onzichtbare clips of met inox vijzen.

- onderbalken elke 40 - 50 cm voorzien.

- Voorzie steeds 10 a 20 % extra hout, dit om uitval en verzaagd verlies op te vangen.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO