Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 127,15/ m²

Tuinwand hardhout FSC

Met een tuinwand creëert u vrij eenvoudig een strakke, houten tuinafsluiting of schutting die visueel niet onderbroken wordt door zichtbare palen. De voorzijde van de palen wordt hierbij bekleed met houten planken waardoor een bijzonder knappe en unieke omheining wordt verkregen. Bekleding kan met hardhouten planchetten (mussenbek - visbek) in FSC padouk, afromosia, iroko of itauba. Tropisch hardhout heeft een knappe uitgesproken, levendige tekening, is bijzonder duurzaam, sterk en heeft een heel mooie, luxueuze uitstraling. Naast deze klassieke planchetten kan je ook alle andere mogelijke profielen gebruiken zoals latten, parallellogram en andere. Deze vind je terug onder de rubriek 'Gevelbekleding' Palen worden voor hardhouten tuinwanden steeds elke 75 cm uit elkaar geplaatst. Laat ons uw project gerust weten, dan maken wij graag een offerte op maat voor u.

Meer informatie »
promo

€ 75,60

€ 68,75/ m2

Tuinwand Thermo Ayous effen horizontaal

Wens je een strakke houten tuinafscheiding te plaatsen die visueel niet onderbroken wordt door de zichtbaarheid van palen? Dan is het plaatsen van een tuinwand ideaal. Door de horizontale plaatsing van de planchetten lijkt je tuinwand een stuk langer, ideaal dus voor de iets kleinere tuinen. Aan de voorzijde van de palen wordt de bekleding met houten planken voorzien. Hierdoor zijn de palen niet meer zichtbaar en verkrijg je een mooie en unieke wand. De zwarte aluminium bovenregel zorgt voor een moderne, hedendaagse touch aan je tuinwand. Net zoals andere tropische hardhoutsoorten bevat thermo ayous geen knopen in het hout, waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Eenmaal vergrijsd is de look exact hetzelfde als bij afromosia en padouk. De effen of vlakke planchetten zorgen voor een strakke en rustige uitstraling. De voegen tussen alle planchetten zijn ook heel subtiel, waardoor het lijkt alsof jouw tuinwand bestaat uit een grote plank. Deze horizontale tuinwand wordt geplaatst in combinatie met hardhouten palen. Door de stoom- en hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo ayous tot dezelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Deze planchetten zijn voorzien van tand en groef (V-groef of mussenbek/visbek) voor een mooie aaneensluiting van de planken, wat zal zorgen voor een subliem eindresultaat van uw project. De bovenregel is apart te bestellen.

Meer informatie »
promo

€ 75,60

€ 68,75/ m2

Tuinwand Thermo Ayous effen verticaal

Wist je dat jouw tuin optisch groter lijkt door een verticaal geplaatste tuinafscheiding? Door de planken van de schutting verticaal te monteren vormt je schutting één wand en creëer je meer rust voor jezelf en je tuin. Het plaatsen van een doorlopende tuinwand heeft veel voordelen. Zo zijn er geen palen meer te zien en krijgt je schutting een strakke, hedendaagse uitstraling. Het dichte/gesloten geheel zorgt voor volledige privacy. Door je tuinwand af te werken met een zwarte boven- en onderregel verkrijg je een strakke wand met een luxe uitstraling. Net zoals andere tropische hardhoutsoorten bevat thermo ayous geen knopen in het hout, waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Eenmaal vergrijsd is de look exact hetzelfde als bij afromosia en padouk. Door de stoom- en hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo ayous tot dezelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. De effen of vlakke planchetten zorgen voor een strakke en rustige uitstraling. De voegen tussen de planchetten zijn heel subtiel aanwezig. Deze verticale tuinwand wordt geplaatst in combinatie met hardhouten of aluminium palen. Deze planchetten zijn voorzien van tand en groef (V-groef of mussenbek/visbek) voor een mooie aaneensluiting van de planken, wat zal zorgen voor een subliem eindresultaat. Plaatsing: Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale balkjes die je bevestigt tegen de verticale hardhouten palen. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen de aluminium onder- en bovenregel. Deze onder- en bovenregel worden dan horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. In dit geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. De aluminium boven- en onderregel zijn apart te bestellen.

Meer informatie »
promo

€ 84,95

€ 79,95/ m2

Tuinwand Thermo Ayous ribbel horizontaal

Op zoek naar een stijlvolle tuinwand die visueel niet onderbroken wordt door de zichtbaarheid van palen? Door de horizontale plaatsing van deze profielen lijkt je tuinwand een stuk langer, ideaal als je een iets kleinere tuin hebt. Aan de voorzijde van de palen wordt de houten bekleding voorzien. Hierdoor zijn de palen niet meer zichtbaar en krijg je een mooie doorlopende wand. De zwarte bovenregel zorgt voor een strakke, hedendaagse look van je tuinafscheiding. Net zoals andere tropische hardhoutsoorten bevat thermo ayous geen knopen in het hout, waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Door de stoom- en hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo ayous tot dezelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Het hout zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Dit thermo ayous triple blokprofiel biedt een unieke uitstraling met een mooi diepte effect. De horizontale plaatsing zorgt voor een mooie strakke tuinwand die toch charmevol zal ogen. De bovenregel is apart te bestellen. Deze horizontale tuinwand wordt geplaatst in combinatie met hardhouten palen.

Meer informatie »
promo

€ 87,95

€ 79,95/ m2

Tuinwand Thermo Ayous ribbel verticaal

Als je op zoek bent naar een stijlvolle, moderne tuinafscheiding die visueel niet onderbroken wordt door palen, dan is het plaatsen van een tuinwand de perfecte oplossing. Hier zijn de palen niet meer zichtbaar en krijg je een mooie doorlopende wand. De zwarte boven- en onderregel zorgt voor een strakke, hedendaagse look. Kies je daarbij voor een verticale plaatsing van je houten bekleding, dan lijkt je tuin optisch een stuk groter. Door de planken van je tuinwand verticaal te plaatsen vormt je schutting één effen wand en creëer je eenheid in je tuin. Voor de liefhebbers van design is een tuinwand met verticale bekleding zeker en vast een aanrader. Net zoals andere tropische hardhoutsoorten bevat thermo ayous geen knopen in het hout, waardoor het een heel egale uitstraling heeft. Door de stoom- en hittebehandeling die het hout heeft ondergaan, behoort thermo ayous tot dezelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Het hout zal na verloop van tijd mooi egaal vergrijzen. Dit thermo ayous triple blokprofiel biedt een unieke uitstraling met een mooi diepte effect. De verticale plaatsing zorgt voor een mooie strakke tuinwand die er toch charmevol zal uitzien. De tand-groef verbindingen zorgen er ook voor dat het geheel er clean zal uitzien. Door het gebruik hiervan vloeien de planken naadloos in elkaar over. Lengtes: volgens beschikbaarheid, vraag ons naar de mogelijkheden Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale houten balkjes die je bevestigt tegen verticale hardhouten palen die in de grond zitten. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen een aluminium onder en bovenregel. Deze onder en bovenregel worden dan horizontaal gemonteert tegen verticale hardhouten of aluminium palen. In dat geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder en bovenregel gefixeerd.

Meer informatie »
promo

€ 47,10

€ 39,95/ m2

Tuinwand Thermowood effen horizontaal

Bij het plaatsen van een tuinwand wordt gekozen om de bekleding met houten planken langs de voorzijde van de palen te voorzien. Hierdoor wordt een strakke houten tuinafsluiting bekomen die visueel niet onderbroken wordt door zichtbare palen. Door de horizontale plaatsing van de planchetten lijkt je tuinwand een stuk langer, ideaal dus voor de iets compactere tuinen. In combinatie met een aluminium bovenregel krijgt je tuinwand een hedendaagse en strakke uitstraling. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Deze heeft origineel een geelbruine kleur maar vergrijst heel mooi. Typisch voor dennenhout is de aanwezigheid van knopen in het hout, die een mooie, levendige uitstraling geven. De effen of vlakke planchetten zorgen voor een strakke en rustige uitstraling. De voegen tussen alle planchetten zijn ook heel subtiel, waardoor het lijkt alsof jouw tuinwand bestaat uit een grote plank. Dankzij de thermische behandeling heeft thermowood eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Bij een horizontale tuinwand worden hardhouten palen gebruikt. Deze worden afhankelijk van de lengte van de beschikbare planken elke 1 tot 1.2 m uit elkaar geplaatst. Thermowood planchetten van 2,1 cm dikte hebben we beschikbaar op 295 cm lengte (met 4-zijdig tand- en groefsysteem). Deze planchetten zijn enkel per pak van 5st met lengte 2.95m te bestellen = 1,92 m² Thermowood planchetten van 1.7 cm dikte hebben we beschikbaar op lengte 360. (of volgens aanwezigheid) De aluminium bovenregels zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 34,60/ m2

Tuinwand Thermowood effen verticaal

Een verticaal geplaatste tuinafscheiding maakt je tuin optisch groter, ideaal om deze te plaatsen in een compacte tuin. Door de planken van je tuinwand verticaal te plaatsen vormt je schutting één effen wand en creëer je meer rust voor jezelf en je tuin. Het plaatsen van een doorlopende tuinwand heeft verschillende voordelen, zo zie je geen palen en krijgt je schutting een moderne, eigentijdse look. Het gesloten geheel zorgt voor 100% privacy. Door je tuinwand af te werken met een zwarte boven- en onderregel verkrijg je een perfect afgewerkte tuinwand met een luxe uitstraling. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Dit hout heeft origineel een geelbruine kleur maar vergrijst heel mooi. Typisch voor dennenhout is de aanwezigheid van knopen in het hout, die een mooie, levendige uitstraling geven. De effen of vlakke planchetten zorgen voor een strakke en rustige uitstraling. De voegen tussen alle planchetten zijn heel subtiel zichtbaar, waardoor het lijkt alsof jouw tuinwand bestaat uit één geheel. Dankzij de thermische behandeling heeft thermowood eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Bij een verticale tuinwand heb je de keuze tussen hardhouten of aluminium palen. Plaatsing: Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale balkjes die je bevestigt tegen de verticale hardhouten palen. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen de aluminium onder- en bovenregel. Deze onder- en bovenregel worden dan horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. In dit geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. Thermowood planchetten van 1.7 en 2.6 cm dikte hebben we beschikbaar op lengte 360. (of volgens aanwezigheid)

Meer informatie »

€ 44,95/ m2

Tuinwand Thermowood ribbel horizontaal

Bij het plaatsen van een tuinwand worden de houten planken aan de voorzijde van de palen voorzien. Hierdoor wordt een moderne en strakke houten tuinwand bekomen die visueel niet onderbroken wordt door zichtbare palen. Door de horizontale plaatsing van de bekleding lijkt je tuinwand een stuk langer, dus de ideale tuinafscheiding voor de minder grote tuinen. In combinatie met een aluminium bovenregel creëer je tuinwand met een moderne en strakke uitstraling. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Dankzij deze behandeling verkrijgt het hout eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Thermowood heeft origineel een geelbruine kleur maar vergrijst heel mooi. Typisch voor dennenhout is de aanwezigheid van knopen in het hout, die een mooie, levendige uitstraling geven. Deze planken hebben een tandgroef systeem waardoor ze feilloos in elkaar overvloeien. Met dit triple blokprofiel creëer je het effect van 3 afzonderlijke latjes maar behoud je toch een gesloten systeem. Dit in combinatie met de horizontale plaatsing, zorgt voor een strak en eigentijds uitzicht. Bij een horizontale tuinwand worden hardhouten palen gebruikt. Deze worden afhankelijk van de lengte van de beschikbare planken elke 1 tot 1.2 m uit elkaar geplaatst. De aluminium bovenregels zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

€ 44,95/ m2

Tuinwand Thermowood ribbel verticaal

Bij het plaatsen van tuinafscheiding zijn er zeer veel mogelijkheden. Bij een tuinwand zijn er geen zichtbare palen, wat zorgt voor een visueel eindeloze wand. Plaats je de bekleding verticaal, dan lijkt je tuin optisch zelfs een tikkeltje groter. Het plaatsen van een zwarte aluminium boven- en onderregel zorgt ervoor dat je tuinafscheiding tot in de puntjes is afgewerkt tot een stevig en stijlvol geheel. Voor de liefhebbers van strak en modern is een verticale tuinwand een echte aanrader. Thermowood is thermisch behandeld dennenhout. Dankzij deze behandeling verkrijgt het hout eenzelfde duurzaamheidsklasse als tropisch hardhout. Thermowood heeft origineel een geelbruine kleur maar vergrijst heel mooi. Typisch voor dennenhout is de aanwezigheid van knopen in het hout, die een mooie, levendige uitstraling geven. Deze thermowood planken hebben een tandgroef systeem waardoor ze feilloos in elkaar overvloeien. Met dit triple blokprofiel creëer je het effect van 3 afzonderlijke latjes maar behoud je toch een gesloten systeem. Dit in combinatie met een verticale plaatsing, zorgt voor een strak en eigentijds uitzicht. Plaatsing:Bij het plaatsen van een verticale tuinwand kan je de verticale planken/planchetten bevestigen op 2, 3 of 4 horizontale balkjes die je bevestigt tegen de verticale hardhouten palen. De bevestiging van de planchetten doe je best altijd met inox of RVS schroeven of nagels. Je kan ook kiezen om je verticale planken/planchetten te fixeren tussen de aluminium onder- en bovenregel. Deze onder- en bovenregel worden dan horizontaal gemonteerd tegen de verticale hardhouten of aluminium palen. In dit geval worden de planken/planchetten niet vastgeschoten tegen een houten structuur, maar zitten de planken tussen de horizontale onder- en bovenregel gefixeerd. De aluminium boven- en onderregels zijn apart te bestellen.

Meer informatie »

Tuinwand

Steeds welkom in onze toonzaal voor gericht advies of besprekingen over uw project!

Een tuinwand is een bijzonder strakke, moderne tuinafsluiting die niet onderbroken wordt door zichtbare palen en die enorm veel mogelijkheden biedt in afwerking. Door deze manier van opbouw kan je namelijk uw tuin omheining volledig personaliseren volgens eigen voorkeur.

Ondanks het enorm grote aanbod van tuinschermen en afsluitingen, merken we dat veel klanten toch hun zin niet vinden tussen het standaard aanbod op de Belgische markt. Bij het ene tuinscherm is de zichtdichtheid te groot, bij de andere te klein. De afmetingen (hoogte - lengte) komen niet overeen met wat gezocht wordt, of de houtsoort en stijl kloppen niet goed met de reeds gebruikte materialen van de woning.
Dan is een tuinwand de perfect oplossing aangezien u met de bekleding de volledige look zelf kan bepalen. Deze (gevel)bekleding wordt gewoon langs de voorzijde van de palen gemonteerd, waardoor één strakke doorlopende wand wordt gecreëerd.

Palen
Bij een tuinwand dienen de palen op een regelmatige tussenafstand geplaatst te worden. Deze tussenafstand wordt bepaald door de houtsoort. Kies je voor een thermisch behandelde houtsoort zoals thermowood of thermo ayous, dan kan je een tussenafstand voorzien van ca. 1 - 1.2 m. Dit omdat deze houtsoorten redelijk stabiel zijn.
Verkies je toch hardhouten bekleding, dan beperk je de tussenafstand tussen de palen best tot 75 cm. Kies je voor een Europese hardhoutsoort zoals eik, dan voorzie je zelfs best extra tussenlatten om de speling van het hout optimaal te beperken.
Door de juiste tussenafstand te gebruiken krijgt het hout namelijk geen mogelijkheid tot 'leven' of zetten. Plaats je de palen toch op een te grote tussenafstand, dan riskeer je dat de planken zich toch gaan bol zetten of kromming kunnen gaan vertonen.

Bekleding
Voor de bekleding heeft u de volledige vrije keuze in alle houtsoorten, profielen en afwerkingen die u volledig zelf kan kiezen volgens gewenste prijs of budget. U kan kiezen voor een vlakke wand door middel van planchetten of u kan kiezen voor meer structuur en reliëf door te kiezen voor enkele of dubbele blokprofielen, parallellogrammen of zelfs een voeg tussen de planken.

De bekleding kan zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.
Op deze manier zorg je zelf voor de gewenste structuur, zichtdichheid of openheid.
Voor de hardhoutsoorten heeft u de mogelijkheid uit: padouk (padouck, padoek), afromosia (afrormosia), ipé, itauba,...
Maar ook Europees hardhout zoals eik of robinia behoren tot de mogelijkheden.
Wens je te kiezen voor een thermische houtsoort dan biedt onze thermowood en thermo ayous in al zijn profielen zeker voldoende inspiratie.

Respecteer steeds de nodige voorgestelde dikte van het hout. Voor tropisch hout kan de dikte van 15 mm gebruikt worden. Ook al is themowood grenen op 18 mm dikte en thermo ayous op 15 mm dikte misschien goedkoper. Deze geeft niet dezelfde stevigheid als de 20 mm dikte die wij steeds adviseren.

Het volledige gamma gevelbekleding kan toegepast worden als tuinwand, dus laat u gerust inspireren door de vele mogelijkheden.

Plaatsingstips
/ Steeds inox bevestigingsmateriaal gebruiken. De bekleding kan je schroeven met vijzen maar ook onzichtbaar bevestigen door de beplanking te schieten met heel fijne nagels, minibrads genaamd. Deze hebben een héél fijne kop, die na het schieten in het hout verzonken zit, waardoor deze nagenoeg onzichbaar vast zitten. Ook adviseren wij steeds om de planken te lijmen met PU-lijm, houtlijm of siliconenlijm. Door het hout zowel te schieten als te lijmen zit het hout perfect vast.

/ Indien planchetten worden gebruikt of andere nauw aansluitende bekleding, voorzie je best steeds een voeg van 2 - 3 mm. Door de tandgroef verbindingen in het hout (mussenbek/visbek) geeft deze voeg nooit een visuele opening tussen de planken. Dergelijke voeg is aangeraden als uitzettingsruimte voor het hout. Deze voeg is niet nodig op de kopse kant aan de paal.

/ Om te voorkomen dat het hout onderaan vocht kan opzuigen, vermijdt je best alle contact met gras of aarde. Dit kan door de onderste planken pas enkele cm's boven de grond te monteren of te werken met een beton afboording (betonborduur, betonplaat) onderaan. Hierdoor heeft het hout geen contact met de aarde, waardoor de levensduur niet wordt beperkt. Een betonboord is dus niet noodzakelijk maar zorgt wel voor een mooi ogende overgang met de ondergrond.

/ Respecteer steeds de tussenafstand tussen de palen volgens type houtsoort. Palen dienen steeds 60 - 70 cm in de grond te staan voor voldoende stevigheid. Aangezien onze selectie van mogelijke bekledingen steeds gebaseerd is op duurzaamheid, werken we ook enkel met hardhouten palen in de grond. Deze geven voldoende duurzaamheid op lange termijn. Palen steeds vastzetten in de grond met beton of stabilisé. De meeste tuinwanden zijn volledig gesloten, waardoor deze wel wat wind vangen en een betonnen fundering van de palen aangewezen is.

/ Voorzie voor een tuinwand steeds 5 à 10% extra gevelbekleding om uitval of verzaagd verlies op te vangen. Dit wordt ook steeds zo gedaan bij gevelbekleding. Door de tussenafstand van de palen is er kans op wat verzaagd verlies. Hou hier rekening mee bij de bestelling.

/ Planchetten of andere planken dienen steeds met de kopse kant te starten of te eindigen op een paal (tenzij voorzien kopse tandgroef verbinding). Op die manier zitten de planken steeds optimaal vast.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO