Ecohout heeft voor u de volgende artikelen

€ 326,05/ stuk

Kastanje verticaal scherm modern

Prachtige kastanjehouten panelen op ambachtelijke wijze vervaardigd in Frankrijk met het hout van de tamme kastanje. Dankzij de van nature aanwezige looistoffen heeft het een uitzonderlijke weerstand tegen vocht en schimmels. Hiermee vormt u een natuurlijke gesloten afscheiding met een moderne en strakke look. De halfronde kastanjelatten worden gestoomd zodat deze mooi recht naast elkaar bevestigd kunnen worden tegen 3 verticale kaderlatten. Doordat de latten perfect recht zijn, sluiten deze heel mooi aan en wordt een nagenoeg compleet zichtdicht scherm verkregen. De latten, bovenaan lichtjes gepunt, worden met speciale roestvrij stalen nagels op een frame tegen elkaar bevestigd Een ondoorzichtige mooie elegante natuurlijke afsluiting is het resultaat

Meer informatie »
promo

€ 159,00

€ 149,00/ stuk

Robinia vlechtscherm halfrond

Deze mooie gevlochten robinia tuinschermen zorgen voor een unieke landelijke sfeer in uw tuin. Hiermee heeft u een natuurlijke gevlochten afsluiting die u niet dient te behandelen. Na verloop van tijd zal dit hout ook mooi vergrijzen. De robinia vlechtschermen worden met de hand gemaakt en zijn opgebouwd uit halfronde robinia latten gevlochten tussen 3 verticale robiniahouten regels. Dankzij de hoge bestendigheid van het robiniahout (duurzaamheidsklasse 1) hoeft dit scherm niet behandeld te worden om de duurzaamheid te verbeteren. Deze schermen worden geplaatst tussen vierkante palen maar u kan de palen ook achter de schermen plaatsen zodat het vlechtwerk lijkt door te lopen. Dan kan je ook gebruik maken van ronde kastanje palen. Opgelet: door interne spanning van de robinia latjes is het niet uitgesloten dat er een latje kan loskomen. In dat geval kunt u die makkelijk opnieuw vastvijzen om zo een mooi geheel te bekomen. Je kan deze schermen ook verticaal plaatsen: ze hebben dan steeds een hoogte van 160 cm.

Meer informatie »
nieuw

€ 119,00

€ 109,00/ stuk

Robinia vlechtscherm recht

Deze gevlochten tuinschermen gemaakt van gezaagde robinialatten, zorgen voor een heel natuurlijke, maar toch heel strakke tuinafsluiting. Het naturelle effect dat bekomen wordt door het vlechten van de latten, creëert hier een enorme meerwaarde. Bovendien is robinia, ook acacia genaamd, een enorm duurzame houtsoort, waardoor deze schermen garant staat voor heel wat jaren. Robinia heeft dus geen verdere behandeling nodig om de duurzaamheid op lange termijn te kunnen waarborgen. Origineel hebben deze schermen een goudgele kleur die na verloop van tijd mooi zal vergrijzen. Door het gebruik van gezaagde latten, sluit het scherm ook heel mooi aan, waardoor een gevlochten afsluiting wordt verkregen, die toch ook zorgt voor voldoende privacy. Opgelet, dit scherm is niet volledig zichtdicht. Opgelet: door interne spanning van de robinia latjes is het niet uitgesloten dat er een latje kan loskomen. In dat geval, kunt u deze opnieuw vastvijzen om zo een mooi geheel te bekomen. Afmeting: 180 x 180 cm

Meer informatie »

Kastanje & Robinia

Kastanjehout behoort tot duurzaamheidsklasse 2 en heeft dus zonder behandeling uit zichzelf al een bijzonder lange levensduur. Bovendien is het hout totaal onderhoudsvrij. Dit hout heeft net als ander Europees hout een goudgele kleur die na verloop van tijd mooi gaat vergrijzen.

Kastanjehout wordt voor heel wat toepassingen gebruikt: terrassen, omheiningen maar ook voor tuinschermen.

Hierbij hebben we 2 modellen:

Het gevlochten tuinscherm bestaat uit halfronde kastanjelatten die gevlochten zitten tussen 3 verticale rechthoekige kastanjelatten.
Hierdoor wordt een heel mooi en decoratief vlechtscherm verkregen in duurzaam hout. Het ideale alternatief voor wilgen en hazelaar tuinschermen, voor wie duurzaamheid prioriteit geeft.
Deze tuinschermen kunnen zij aan zij geplaatst worden met de paal erachter ofwel met de paal ertussen. Dit zal een verschillende uitstraling geven. Wens je eerder één doorlopend geheel te creëren kan je de paal erachter plaatsen. Wens je juist de schermen te onderbreken, dien je de paal tussen de panelen te plaatsen.

Plaatsing kan zowel met ronde kastanjepalen als vierkante, hardhouten azobe palen. Ook vierkante robiniapalen behoren tot de mogelijkheid, ondanks hun meer organische vorm.

Wie op zoek is naar een meer gesloten scherm, heeft met de gesloten kastanjepanelen een optimale privacy. Hierbij worden halfronde kastanjelatten verwerkt tegen horizontale dwarslatten. Door het hout te stomen kunnen de latten mooi recht gemaakt worden en sluiten deze nagenoeg perfect aan, voor een mooi gesloten, natuurlijke afsluiting.

Deze exclusieve ambachtelijke schuttingen vindt men als “panneaux jointifs” nog veel terug in de tuinen van het paleis van Versailles, alsook in de residentiële villawijken in die regio. Het effect is wonderlijk mooi, met kleurschakeringen veroorzaakt door het stomen, door schorsresten en knopen.
Deze panelen zijn 100% zichtdicht en worden meestal geplaatst tegen ronde kastanjepalen, die aan de achterkant komen te staan. Langs de voorzijde wordt dan één doorlopend geheel verkregen. Ook plaatsing tegen vierkante grenen of hardhouten palen behoort tot de mogelijkheid.

Als we de prijs van deze schermen vergelijken met wilg of hazelaar, merk je dat de gemiddelde prijs hiervan een pak hoger is. Dit is volledig in lijn met de hogere duurzaamheid en levensduur van deze schermen. Kastanjehouten schermen worden verkozen als er een voorkeur is voor een lange levensduur in combinatie met een natuurlijk uitzicht.

Cookies | Uw privacy | Ecohout is onderdeel van EXZO